TRIK UPDATE STATUS FACEBOOK UNIK-BUAT STATUS VIA

by hack by hacker24 on 11:40 AM, 25-Dec-11

Category: Trik-Tips-Facebook



Pernah tak korang tengok status Facebook yg ada tulisan via Blackberry,via iPhone,via Tanduay Ice dan pelbagai lagi status via dengan nama yg pelik2?

Sebenarnya untuk buat status via ni ada 2 cara,pertama secara manual iaitu dengan memasukkan api key dan kedua ialah dengan menggunakan layanan statusvia.com[click to download].

Clic here

Trik Update Status Facebook Unik Jurus Pertama

Dalam trik ni kita kena pakai juruslah ye..hehe,OK cara pertama ialah dengan guna Api Key.Apa itu Api?Buat masa ni aku pun kurang pasti,nantilah aku baca kat Wikipedia baru aku tambah kat sini yea lol

Kat bawah ni ialah beberapa contoh Api Key untuk status via:

via Tanduay Ice-201557733232710
via Marlboro Lights-118515371567364
via Redhorse-59054256e11d9e703cdc8b3066311e5
via mykeypad.mywapblog.com-102290093227329

Yg nombor tulah api key yea,bukan yg via Tanduay Ice apa semua tu, nanti aku tambah g api key tu tapi karang2lah,hehe

Pastu pada address bar(tempat tulis url) korang taip gini http://www.facebook.com/connect/prompt_feed.php?preview=true&api_key=kat sini korang tulis nombor/kod api key tu.Pastu tekan Go,then akan keluarlah box untuk tulis status,tulis lah apa yg terlintas di medula oblongata korang tu.Pastu tekan share,siap.


Trik Update Status Facebook Unik Jurus 2

Ahaa,bagi yg tak berapa nak minat bab coding2 tu ni cara yg aku suggest/cadangkan kat korang.Yg ni senang sangat,korang cuma perlu masuk ke statusvia.net kemudian pilih update status via apa yg korang suka.

Rasanya itu jelah yg aku dapat share utk topik ni,apa2 hal korang mencarut je kat bahagian komen.

Bagi korang yg minat lagu Indonesia,Jepun dan Korea tu,dapatkan lagu2 terbaru dan terhangat di Indonesia,Jepun dan Korea dari SamMedia.

Bagi korang yg ada wap/blog,Join Aku di Mobpartner sekarang dan mulailah menghasilkan dollar melalui wap/blog korang dgn memasang iklan macam yg aku buat kat blog ni.

Dah terlanjur korang baca sampai habis,sempatkanlah jari tu mengklik iklan kat bawah ni..yea

Ad:Download Movie Terbaru 2012
Jom Main Game Online Guna HP!!


Click here

Urm..last sekali aku nak kasi korang lagu Beyonce ni,korang masukkan je nombor tipon korang kat SINI.

Kongsi info berguna ni kepada friends korang di Facebook.Mana tau masih ada yg tak tahu trick ni.Tekan share button kat bawah ni:

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

22 responses to "TRIK UPDATE STATUS FACEBOOK UNIK-BUAT STATUS VIA"

Paan [12:33 PM, 25-Dec-11]

Wah...terbaik..trima kasih bro

kenpachi [12:51 PM, 25-Dec-11]

aku klik kt link statusvia.net tu xble la bro...asyik bz je.

kenpachi [01:24 PM, 25-Dec-11]

cantek...mnjadi sdah bro.tq

romeorifall [04:01 PM, 25-Dec-11]

nice post sob,lanjut

Katak [09:22 PM, 25-Dec-11]

Ok bro, sungguh mantapz in jurus hehehe

Indiee [10:07 PM, 25-Dec-11]

lawa lh bro..

kishido [11:16 AM, 26-Dec-11]

...aq pny ta dpt p0st text la
...yg kluar via tanduay ice jak
...wahehe

Labu [05:53 PM, 26-Dec-11]

Bro. Tumpang lalu. Ni aku dah buatkan, tinggal click je. (tapi sapa ada api_key utk ifon4S tolong pm kan aku)
http://labu.heck.in/update-facebook-status-via.xhtml

ELOHIMLOVER [12:21 AM, 27-Dec-11]

@kishido,
cba kw pkai yg statusvia.net,

warlord [01:58 AM, 28-Dec-11]

mcm mna nk tgk api key?...

Kazz or ethan [09:39 AM, 28-Dec-11]

Mcm bez je nie hehe nk try r,

ELOHIMLOVER [11:36 AM, 28-Dec-11]

@warlord,
tgk api key ke bat api key?

Kazz 0r ethan [11:55 AM, 28-Dec-11]

Br0 yg marlb0r0 tu mcm xleh pkai dh,

ELOHIMLOVER [12:08 PM, 28-Dec-11]

@Kazz 0r ethan,
yaka,t aq test,atw pn guna statusvia.net je la bro,lg snang..

Ethan [02:42 AM, 29-Dec-11]

Tpi aq xtau cara nya nk guna statusvia.net nie ajar ckit leh x?

IZZ [06:35 AM, 01-Jan-12]

Terbaek bro...

azmie [11:12 PM, 02-Jan-12]

askum. .geng sapa tau mcm mane nk sorok kn email kte klu pakai hp

Muhammad Ikram [09:09 AM, 05-Jan-12]

Halo Bro, salam kenal. Ditunggu Kunbalnya. Kalau bisa klik iklannya juga baik adsense kalau OL di PC atau klik iklan buzzcitynya.

KILAT [11:36 AM, 08-Jan-12]

thank 4info

melda cubby [05:06 PM, 24-Mar-12]

e63

rence [02:23 AM, 29-Apr-12]

cantek la master .. Tnkx master

Nafhyta_heckin™ [06:47 PM, 31-May-12]

follme

Subscribe to comment feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Email:

Comment:
(You can use BBCode)

Security:
Enable Images