TRIK MAXIS STABIL MENDOWNLOAD GUNA OPERA MINI 4.2

Diposting oleh hack by hacker24 pada 00:57, 25-Apr-12

Di: Maxis , Trik-Free-Internet

Kebanyakkan trik Maxis yang aku share sebelum ni memang boleh mendownload,tapi pada website tertentu,dia tak dapat nak download.

Contohnya CGI proxy concealme.com yang selalu kita guna tu,tak dapat mendownload di qfs.mobi.Jadi kali ni aku nak share Trik Maxis Yang Stabil Mendownload Guna Opera Mini 4.2.

Mula-mula,downloadlah Opera Mini 4.2 Labs Handler ini:

DOWNLOAD 1[.jar]

DOWNLOAD 2[.zip]

Bagi pengguna hp selain s40,gunakan saja connection Maxis 3G Wap.Ingat,bukan Maxis 3G Streaming,Postpaid atau sebagainya.Silakan baca Cara Dapatkan Setting Maxis 3G Wap.

Untuk pengguna hp java phone s40,MESTI download prov ini.Sila baca Apa Itu Prov File dan Cara Gunakannya kalau masih tak tau.

Bagi yang masih tak pasti platform hp-nya samada s40 atau s60,silakan baca Cara Mengenalpasti Samada s40 atau s60.

Seterusnya buka Opera Mini 4.2 labs Handler tadi dan masukkanlah setting handler-nya sebagai berikut:

Custom HTTP:http://m.upnshare.com.my.server4.operamini.com:80/

Custom Socket:socket://m.upnshare.com.my.server4.operamini.com:1080

Front Query: m.upnshare.com.my.theadminisaprick.appspot.com/

Sekarang tekan save dan enjoy free browsing dan download !

Sebaiknya guna trik ini time kredit RM0.00 untuk mengelakkan kredit ditelan.

Jangan lupa juga follow my Twitter dan add me on FB ! wink

join-churpchurpGunalah #ShellHelix untuk performance kereta yang lebih baik!

Motivasikanlah aku utk terus menulis dan berkongsi ilmu dgn mengklik iklan di bawah ni :

Ad:WAPSITE HEBAT !





Sebarkan info berguna ni kpd kawan2 korang di Facebook dan Twitter ! Tekan share button bawah ni :

Bagikan ke Facebook Bagikan ke Twitter

Komentar

93 tanggapan untuk "TRIK MAXIS STABIL MENDOWNLOAD GUNA OPERA MINI 4.2"

Chenyen pada 01:24, 25-Apr-12

Genx trick nh kenapa xjalan kat nokia c3-00..? Aduh.s40 mmg byk songeh kan.haha

Raiz17 pada 01:30, 25-Apr-12

sukses saja kawan disini tak da maxis adanya axis smile

keylongger pada 01:30, 25-Apr-12

vivaz pro tiada masalah..

Chenyen pada 01:52, 25-Apr-12

Genk dah jadi.thanks.date and time wajib tepat baru jadi

Arief-Themoenx™ pada 02:34, 25-Apr-12

Yah maxis lagi, pengguna Telkomsel, indosat, xl . Nyimak aja maklum orang indonesia biggrin

http://arief-themoenx.mywapblog.com

Warkhozs pada 02:49, 25-Apr-12

mantapp, sukses trus utk master gretongan disana biggrin

Piebenhaezer Izer pada 03:13, 25-Apr-12

Harap2 boleh tarik file 5mbsmile . .aku mo donlot komik naruto ep581. .itachi+sasuke b'c0mbo mcm dalam dotA. .ceh. .

KHAIRUL pada 03:24, 25-Apr-12

mantap bro blh la modif2 ekk

Adi Corner Blog pada 03:51, 25-Apr-12

trik yg sangat brmanfaat ni bwt kawan2 di sana biggrin

[y][u][z][u][f]™ pada 03:55, 25-Apr-12

Reques opera mini 4.2 original yg bsa copy paste dong
8)


arrow
www.PROKPROK.heck.in

Ry0n3 pada 04:07, 25-Apr-12

Hadir 2k m’klik iklan...
Aramaitieee...
0K la!
+ dr 5 pth-p’ktaan sdh...
Cay02!
mrgreen

♥ Cik Tiez ♥ pada 05:23, 25-Apr-12

x pernah lg berjaya donlod guna opmin4.2. Huhu x pandai dh nk wt cemana.. sad

Andie Us pada 05:57, 25-Apr-12

knjungan siang ne, dri seberang ikut nongkrong aja kawan

Rizal pada 07:43, 25-Apr-12

genk muat x opmin d touch screen.? sbb dlu aQ downloag screen x penuh mcm ucweb. cuma yg opmin6,o Keaatas je.

ejoy19 pada 08:24, 25-Apr-12

Kalau yang aku pakai ni, kalau download file besar2x, mesti failed, kalau setakat 2mb tu boleh lagi. kalau 3mb atau 4mb, mmg xdapat.

fadzkian9o pada 09:18, 25-Apr-12

n yang aq tnggu2x genk, biasanya ssh nk donwload file gna opmin4.2labs, tpi dngn trick yg ni, xsngka pla ble dpt donwload... Apa pn nice share genk...

Ron's70 pada 09:31, 25-Apr-12

mat ptng sahabat...mantap info nya...terus kan bekarya dan berartikel sebagai seorang pemblogger yg hebat...apa2x pun...thank's share....smile

Achmad_99 pada 09:34, 25-Apr-12

waw...mantap lah tu.
tp syang,sya tak dpat pkai...biggrin

iklnmu sdh aq klik kwn...wink

bz0129boyz pada 10:33, 25-Apr-12

dari negri sebrang hanya lihat saja.........
smile

capitalm™ pada 10:35, 25-Apr-12

terbaik la peren , first time dpat opmin labs yg dapat mendownload , teruskan perjuangan peren biggrin

taufik_ abasel™ pada 11:29, 25-Apr-12

WOYYYYYO Hayyy coyy mantap inpo nya cooy mohon Follownya juga coyyy One Love One Love Coyy punya proxy XL buat UCWEB/OM gakkk Bls Coooooy Jangan lupa neeeeeh FOLLOW BLOG taufik

Ritz pada 11:34, 25-Apr-12

knapa X dpat donlot video..120kb jak yg boleh aku donlot.sapa2 yg boleh bgtau cara donlot video guna 4.2labs ni.plz...

Rambo pada 11:38, 25-Apr-12

ritz-try msuk kat tubezen,tubidy,yaxaa,yutiub

riotz pada 13:19, 25-Apr-12

, bro trick uc lum ada ka c2 ?

Coslet bha pada 13:20, 25-Apr-12

Salam sob. .npe ak xleh gune opmin 42 ni,sadak dh dowload xpi x leh edit pn. .sadkotak edit 2 x leh buka,cmne nie sad

MyKeyPad pada 13:31, 25-Apr-12

@Coslet bha,
salam juga..aik?mustahil..urmm..cuba kau guna Opera Mini 4.2 labs handler lain,cari kat arafat.wapzan.com

MyKeyPad pada 13:35, 25-Apr-12

@riotz,
trik ucweb Celcom akan menyusul..harap sabar ye..

MyKeyPad pada 13:38, 25-Apr-12

@capitalm™,
trimas kawan..support korang sangatlah memotivasikan aku biggrin

MyKeyPad pada 13:39, 25-Apr-12

@Ron's70,
trimas kawan for support..hehe

MyKeyPad pada 13:41, 25-Apr-12

@Rizal,
itu tak pastilah kawan..try lah..

MyKeyPad pada 13:42, 25-Apr-12

@fadzkian9o,
trimas kawan..bantulah aku mengklik iklan pula ye..hehe

MyKeyPad pada 13:45, 25-Apr-12

@♥ Cik Tiez ♥,
trylah yang ini,siapa tau dapat..hehe

MyKeyPad pada 13:47, 25-Apr-12

@[y][z][f]™,
gunalah Opera Mini Mod kawan..

MyKeyPad pada 13:49, 25-Apr-12

@Ry0n3,
uik..haha..trimas for the click kawan..

Tapuk pada 13:50, 25-Apr-12

Tuk celcom xda ka bro? . .

MyKeyPad pada 13:51, 25-Apr-12

@Piebenhaezer Izer,
bh apa lagi genk..atur mu..hehe

MyKeyPad pada 13:54, 25-Apr-12

@Chenyen,
uik..dah guna prov?kalau tak jadi pakai prov,try pkai Maxis 3G Wap..

Coslet bha pada 13:59, 25-Apr-12

Buleh sudah hehe ak dowload kt handlerhackz.tk . . .thankz my boss. . .hehe

Ron's70 pada 14:20, 25-Apr-12

ur wlcm sahabat MYKEYPAD ! Aku akan menyokong mu smpai bila... Klu bleh... Satu hari nnti aku jga ingin jadi seperti ko sahabat...smile apa2x pun...terus sukses slalu...thank's....biggrin

vendeta_crew pada 14:26, 25-Apr-12

salam , info yang sangat bermanfaat , tumpang tanya ya ? Operamini aku 4.2 labs yang kw kongsi diatas , tapi dulu aku guna sim maxis yang biasa 010 tpi sim tu sudah blok jadi ak beli sim hotlink bagus . Selepas itu sudah tidak tembus lagi , aku cuba try setting yang di atas pun sama , dye tulis java symbian eror dan lain2 .. Mcm mana itu kawan ??

vendeta_crew pada 14:32, 25-Apr-12

tapi sekarang aku menggunakan opmin next , bagus juga , akan ku ingat jasa mu kawan ~

Mang ujanx™ pada 14:58, 25-Apr-12

KUNJUNGAN TELAT BOSS

LAPOR..!!!!
UPDATE ANDA TELAH SUCCES ANE SHARE..
SILAHKAN DI CEK DI
http://linkers.heck.in

Ry0n3 pada 16:02, 25-Apr-12

S0rry Br0!
Ni ba, aq mw k0ngsi 1 brg ni...
‘GPRS C0nnect0r’
Aq jmpa D Cni → http://phreakersky.mywapblog.com/
Aq sdh Test (Via Tp0n aq yg buruk ni) & mmg m’jadi...
Laju...
Ir0ni’y, Bl0g dia sunyi sjk...
Test la Br0!
K la...
Aq mw klik Ads. lg ni...
10’Q...

MobileTrick pada 17:10, 25-Apr-12

Working! Thanks for the Information and
the Tip.

BoyzAISTERU pada 22:57, 25-Apr-12

Huhu smile wahh terbaikkk... Tp aku lg. Suke gne opera mod babytrick yg ko share seblum ni... smilesmilesmilesmile uit peren..trick UC bru de x....

ku-wat pada 00:03, 26-Apr-12

1kb je leh download admin?ape yg silap ye..tlogla admin.?@

♥ Cik Tiez ♥ pada 01:11, 26-Apr-12

dah test. N dah dapat download.surf pun laju. Hati pun manyak senang.. Thanks biggrin

Rizal pada 06:32, 26-Apr-12

Dah cuba..tpi x muat kt touch screen n x tmbus. pe2 pn aq click iklan ko. .

FAR_HaCk pada 11:36, 26-Apr-12

mantap geng,trick nya aku aman kan,smoga sukses slalu..

Azlansyah pada 13:04, 26-Apr-12

Cantik la. . .pa2x pn trimaz peren. . . .mau test dlu,

Rian92 pada 18:34, 26-Apr-12

Bro mykeypad.
Aku dah donlot opmin tu tp npe
custom http dan
custom socket xleh edit? Please beri tunjuk ajar bro. . .And aku dah klik suma iklan ko. . . .

MyKeyPad pada 00:02, 27-Apr-12

@Rian92,
kau kena pilih yang custom1,custom2-custom5..jangan yang name1,name2 tu

MyKeyPad pada 00:32, 27-Apr-12

@BoyzAISTERU,
ada sudah tu ku share trik uc baru kawan..check di page-page belakang..

MyKeyPad pada 00:38, 27-Apr-12

@vendeta_crew,
cuba kau tulis kat semua yang dia cakap..

vendeta_crew pada 14:08, 27-Apr-12

ini yg dia cakap ,

java.Io.10Exception:Symbian0Serror=S120:web:server not found ..

Mikah Lamka Deys pada 18:10, 27-Apr-12

Eh! Tak silap aq, aq dah try dah trick ni tapi dah tak jadi.. Biar aq try harini pulak.. Kalau jadi aq balas ek.. THANK! ! ! biggrin

MyKeyPad pada 00:08, 28-Apr-12

@vendeta_crew,
uik..naa tak tau la kalau gitu kawan..

Vendeta_crew pada 17:36, 28-Apr-12

Mykeypad , xpa kawan ,, opmin banyak lagi .. Apa2 pun terima kasih smile

riotz pada 00:04, 29-Apr-12

, bro trick uc maxis pnya bro lum ada ka ?

Mikah Lamka Deys pada 00:58, 29-Apr-12

Humm... Kalau nak download file kurang dari 200 kb lepas tapi kalau lebih tak boleh... :'(
betul tak korang..?

Izokido pada 05:20, 29-Apr-12

Sorry bro,tapi apsal ari ni aku tak lah masuk google mobile ?Aku guna opera ver 4.3 nokia c3 maxis (lps ni klik iklan)

MyKeyPad pada 06:51, 29-Apr-12

@Izokido,
tak dapat masuk camna tu?dia cakap apa?mungkin server maintenance sedang dijalankan kot..

MyKeyPad pada 06:57, 29-Apr-12

@riotz ,
sudah ada..check kat page-page belakang..

MyKeyPad pada 07:01, 29-Apr-12

@Mikah Lamka Deys,
aku dapat download fail sampai 800kb guna trik ini.saiz fail yang boleh didownload rasanya bergantung dengan hp tu kawan..

capitalm™ pada 07:37, 29-Apr-12

peren , blh ushakan tak stting untuk opmin nie , tq
iceman.heck.in/page/4.xhtml

Izo pada 13:25, 29-Apr-12

Bro,tak dapat page versi mobile.Google bagi versi pc,susah kene besar kecik bila klik 'image search'(lps ni gua klik iklan)

Libra pada 05:41, 01-Mei-12

x jalan kt c5..pe pun terbaik

Wan Abdul Salam pada 10:13, 03-Mei-12

Kalau korang rasa x leh gne yg atas..korang gne je flyproxy...

Angah pada 11:37, 03-Mei-12

knp setting handler tu tk complate display bro...??

akuorgtepeng pada 14:59, 03-Mei-12

bro ada x android version

MyKeyPad pada 06:15, 04-Mei-12

@Angah,
tak complete display macamana?

Makhluk jadian pada 07:08, 04-Mei-12

U my sifu. Terbaeek. Genk

gadis_kusut pada 05:54, 07-Mei-12

aduh.. surf leh free tapi donlod tak leh la.. cmne ni?? front query tu mcm takde efek je..

Anggota pada 10:06, 07-Mei-12

yala bro front quary mcm x bole tembus dh!xda trik yg bru ka bro?apa2 pun terbaikk...

server pada 12:58, 10-Mei-12

Ak download video guna opmin5.2, opmin4.2 ak tak thu nak guna. stakat ni, ak dah try download file 20mb keatas dgn opmin5.2. Yg penting FQ kena isi dgn cgi yg btul2 sesuai bru leh download file yg besar. Cgi concealme n flyproxy xstabil n slow n selalu error.

Rino pada 15:52, 10-Mei-12

yahh..
Maxis ye..

Di indonesia tak ade..
Maju Terus ..
Jgn menyerah kawan.

Ruz pada 17:30, 12-Mei-12

Aku still ta bole gune . Sesape bantu aku please

Aloem pada 19:37, 21-Mei-12

Langsung di bookmark kawan..
Soalnya hari minggu mau ke malaysia..
Makasih triknya..
smile
Salam persahabatan dari negri sebrang..smile

jek bone pada 23:54, 24-Mei-12

salam....napa x ble donlod opera 2...ada x opera 4.2labs tuk sony ericsson satio..

mbeendell pada 10:19, 27-Mei-12

mt sore kawan,!!!

nape sy punya x boleh doNlot ???
cmna nie kawan,!!!
sdh sy taruh smua trik na.,!!!!!



trims.!!!!!

Sapri pada 18:29, 31-Mei-12

Napa x gerak langsung kat tpon aq sgh-m620 aq dah pown tulis smua nya yg kat atas tue. . tp still juga x gerak.

Sapri pada 18:41, 31-Mei-12

Bleh bntu ke? Aq da donlod operamini 4.4 dan 4.2 . . tp yg 4.4 nie brapa jam jew bleh pakai. . .yg 4.2labs nie plak langsung x bgerak.

Avava pada 10:45, 06-Jun-12

Pastikan dulu korg guna plant hotlink.. Hp nokia Klau x edit suite setting kat apps manager memang xleh download bro. Cube try install berbyar dulu. Langgan la bbnet 1jam dulu untuk istall. Selebih nye, tnye utai2..Hehe.

Shinji pada 20:34, 13-Jun-12

kesian, aku download 300mb pun boleh.

Jiman Kukusan pada 17:00, 16-Jun-12

mantap la bro..
gud nice info biggrin

Nuar pada 14:55, 02-Jul-12

Salam bro nk tnya skit nie Ada x trik nokia 7610 tuk maxis...

arie pada 20:40, 20-Jul-12

Opmin 4.2 ,5.1 , 5.0 and 6.1 semua tembus ngan

set hp standart
setting opmin kt server http
http://maxis.mobby.me.server4.operamini:80/

klo nak laju lgi tukar tulisan server4 ngan labs1.turbo.beta

sumber http://arievrss.heck.in

Robin pada 19:09, 25-Jul-12

Utk celcom ada tak? Sharing is Caring..

delta pada 11:54, 29-Jul-12

bro, aq dah set up semua, tapi waktu install, connection failed, aq dah amek setting untuk wap, opera mini aq x boleh connect gan internet, aq dah try tekan 0 lelame, ade internet. camana caranya bro, aq guna hp nokia 5300 xpress music

zicon pada 23:55, 18-Des-12

bleh strymix kha ya??

Bondetz pada 15:13, 23-Des-12

css nya sama nyolong di flambon.com (INDONESIA)

Ppsme . . . pada 01:35, 25-Des-12

Kok masih byar y gan . . .

BUDAK KOMIK pada 14:27, 05-Jan-13

Thank sbb ajar aq pahit jerih dunia blogger

Langganan komentar: [RSS] [Atom]

Komentar Baru

[Masuk]
Nama:

Email:

Komentar:
(Beberapa Tag BBCode diperbolehkan)

Kode Keamanan:
Aktifkan Gambar