TRIK MAXIS STABIL MENDOWNLOAD GUNA OPERA MINI 4.2

by hack by hacker24 on 11:57 PM, 24-Apr-12

Category: Maxis , Trik-Free-Internet

Kebanyakkan trik Maxis yang aku share sebelum ni memang boleh mendownload,tapi pada website tertentu,dia tak dapat nak download.

Contohnya CGI proxy concealme.com yang selalu kita guna tu,tak dapat mendownload di qfs.mobi.Jadi kali ni aku nak share Trik Maxis Yang Stabil Mendownload Guna Opera Mini 4.2.

Mula-mula,downloadlah Opera Mini 4.2 Labs Handler ini:

DOWNLOAD 1[.jar]

DOWNLOAD 2[.zip]

Bagi pengguna hp selain s40,gunakan saja connection Maxis 3G Wap.Ingat,bukan Maxis 3G Streaming,Postpaid atau sebagainya.Silakan baca Cara Dapatkan Setting Maxis 3G Wap.

Untuk pengguna hp java phone s40,MESTI download prov ini.Sila baca Apa Itu Prov File dan Cara Gunakannya kalau masih tak tau.

Bagi yang masih tak pasti platform hp-nya samada s40 atau s60,silakan baca Cara Mengenalpasti Samada s40 atau s60.

Seterusnya buka Opera Mini 4.2 labs Handler tadi dan masukkanlah setting handler-nya sebagai berikut:

Custom HTTP:http://m.upnshare.com.my.server4.operamini.com:80/

Custom Socket:socket://m.upnshare.com.my.server4.operamini.com:1080

Front Query: m.upnshare.com.my.theadminisaprick.appspot.com/

Sekarang tekan save dan enjoy free browsing dan download !

Sebaiknya guna trik ini time kredit RM0.00 untuk mengelakkan kredit ditelan.

Jangan lupa juga follow my Twitter dan add me on FB ! wink

join-churpchurpGunalah #ShellHelix untuk performance kereta yang lebih baik!

Motivasikanlah aku utk terus menulis dan berkongsi ilmu dgn mengklik iklan di bawah ni :

Ad:WAPSITE HEBAT !





Sebarkan info berguna ni kpd kawan2 korang di Facebook dan Twitter ! Tekan share button bawah ni :

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

93 responses to "TRIK MAXIS STABIL MENDOWNLOAD GUNA OPERA MINI 4.2"

Chenyen [12:24 AM, 25-Apr-12]

Genx trick nh kenapa xjalan kat nokia c3-00..? Aduh.s40 mmg byk songeh kan.haha

Raiz17 [12:30 AM, 25-Apr-12]

sukses saja kawan disini tak da maxis adanya axis smile

keylongger [12:30 AM, 25-Apr-12]

vivaz pro tiada masalah..

Chenyen [12:52 AM, 25-Apr-12]

Genk dah jadi.thanks.date and time wajib tepat baru jadi

Arief-Themoenx™ [01:34 AM, 25-Apr-12]

Yah maxis lagi, pengguna Telkomsel, indosat, xl . Nyimak aja maklum orang indonesia biggrin

http://arief-themoenx.mywapblog.com

Warkhozs [01:49 AM, 25-Apr-12]

mantapp, sukses trus utk master gretongan disana biggrin

Piebenhaezer Izer [02:13 AM, 25-Apr-12]

Harap2 boleh tarik file 5mbsmile . .aku mo donlot komik naruto ep581. .itachi+sasuke b'c0mbo mcm dalam dotA. .ceh. .

KHAIRUL [02:24 AM, 25-Apr-12]

mantap bro blh la modif2 ekk

Adi Corner Blog [02:51 AM, 25-Apr-12]

trik yg sangat brmanfaat ni bwt kawan2 di sana biggrin

[y][u][z][u][f]™ [02:55 AM, 25-Apr-12]

Reques opera mini 4.2 original yg bsa copy paste dong
8)


arrow
www.PROKPROK.heck.in

Ry0n3 [03:07 AM, 25-Apr-12]

Hadir 2k m’klik iklan...
Aramaitieee...
0K la!
+ dr 5 pth-p’ktaan sdh...
Cay02!
mrgreen

♥ Cik Tiez ♥ [04:23 AM, 25-Apr-12]

x pernah lg berjaya donlod guna opmin4.2. Huhu x pandai dh nk wt cemana.. sad

Andie Us [04:57 AM, 25-Apr-12]

knjungan siang ne, dri seberang ikut nongkrong aja kawan

Rizal [06:43 AM, 25-Apr-12]

genk muat x opmin d touch screen.? sbb dlu aQ downloag screen x penuh mcm ucweb. cuma yg opmin6,o Keaatas je.

ejoy19 [07:24 AM, 25-Apr-12]

Kalau yang aku pakai ni, kalau download file besar2x, mesti failed, kalau setakat 2mb tu boleh lagi. kalau 3mb atau 4mb, mmg xdapat.

fadzkian9o [08:18 AM, 25-Apr-12]

n yang aq tnggu2x genk, biasanya ssh nk donwload file gna opmin4.2labs, tpi dngn trick yg ni, xsngka pla ble dpt donwload... Apa pn nice share genk...

Ron's70 [08:31 AM, 25-Apr-12]

mat ptng sahabat...mantap info nya...terus kan bekarya dan berartikel sebagai seorang pemblogger yg hebat...apa2x pun...thank's share....smile

Achmad_99 [08:34 AM, 25-Apr-12]

waw...mantap lah tu.
tp syang,sya tak dpat pkai...biggrin

iklnmu sdh aq klik kwn...wink

bz0129boyz [09:33 AM, 25-Apr-12]

dari negri sebrang hanya lihat saja.........
smile

capitalm™ [09:35 AM, 25-Apr-12]

terbaik la peren , first time dpat opmin labs yg dapat mendownload , teruskan perjuangan peren biggrin

taufik_ abasel™ [10:29 AM, 25-Apr-12]

WOYYYYYO Hayyy coyy mantap inpo nya cooy mohon Follownya juga coyyy One Love One Love Coyy punya proxy XL buat UCWEB/OM gakkk Bls Coooooy Jangan lupa neeeeeh FOLLOW BLOG taufik

Ritz [10:34 AM, 25-Apr-12]

knapa X dpat donlot video..120kb jak yg boleh aku donlot.sapa2 yg boleh bgtau cara donlot video guna 4.2labs ni.plz...

Rambo [10:38 AM, 25-Apr-12]

ritz-try msuk kat tubezen,tubidy,yaxaa,yutiub

riotz [12:19 PM, 25-Apr-12]

, bro trick uc lum ada ka c2 ?

Coslet bha [12:20 PM, 25-Apr-12]

Salam sob. .npe ak xleh gune opmin 42 ni,sadak dh dowload xpi x leh edit pn. .sadkotak edit 2 x leh buka,cmne nie sad

MyKeyPad [12:31 PM, 25-Apr-12]

@Coslet bha,
salam juga..aik?mustahil..urmm..cuba kau guna Opera Mini 4.2 labs handler lain,cari kat arafat.wapzan.com

MyKeyPad [12:35 PM, 25-Apr-12]

@riotz,
trik ucweb Celcom akan menyusul..harap sabar ye..

MyKeyPad [12:38 PM, 25-Apr-12]

@capitalm™,
trimas kawan..support korang sangatlah memotivasikan aku biggrin

MyKeyPad [12:39 PM, 25-Apr-12]

@Ron's70,
trimas kawan for support..hehe

MyKeyPad [12:41 PM, 25-Apr-12]

@Rizal,
itu tak pastilah kawan..try lah..

MyKeyPad [12:42 PM, 25-Apr-12]

@fadzkian9o,
trimas kawan..bantulah aku mengklik iklan pula ye..hehe

MyKeyPad [12:45 PM, 25-Apr-12]

@♥ Cik Tiez ♥,
trylah yang ini,siapa tau dapat..hehe

MyKeyPad [12:47 PM, 25-Apr-12]

@[y][z][f]™,
gunalah Opera Mini Mod kawan..

MyKeyPad [12:49 PM, 25-Apr-12]

@Ry0n3,
uik..haha..trimas for the click kawan..

Tapuk [12:50 PM, 25-Apr-12]

Tuk celcom xda ka bro? . .

MyKeyPad [12:51 PM, 25-Apr-12]

@Piebenhaezer Izer,
bh apa lagi genk..atur mu..hehe

MyKeyPad [12:54 PM, 25-Apr-12]

@Chenyen,
uik..dah guna prov?kalau tak jadi pakai prov,try pkai Maxis 3G Wap..

Coslet bha [12:59 PM, 25-Apr-12]

Buleh sudah hehe ak dowload kt handlerhackz.tk . . .thankz my boss. . .hehe

Ron's70 [01:20 PM, 25-Apr-12]

ur wlcm sahabat MYKEYPAD ! Aku akan menyokong mu smpai bila... Klu bleh... Satu hari nnti aku jga ingin jadi seperti ko sahabat...smile apa2x pun...terus sukses slalu...thank's....biggrin

vendeta_crew [01:26 PM, 25-Apr-12]

salam , info yang sangat bermanfaat , tumpang tanya ya ? Operamini aku 4.2 labs yang kw kongsi diatas , tapi dulu aku guna sim maxis yang biasa 010 tpi sim tu sudah blok jadi ak beli sim hotlink bagus . Selepas itu sudah tidak tembus lagi , aku cuba try setting yang di atas pun sama , dye tulis java symbian eror dan lain2 .. Mcm mana itu kawan ??

vendeta_crew [01:32 PM, 25-Apr-12]

tapi sekarang aku menggunakan opmin next , bagus juga , akan ku ingat jasa mu kawan ~

Mang ujanx™ [01:58 PM, 25-Apr-12]

KUNJUNGAN TELAT BOSS

LAPOR..!!!!
UPDATE ANDA TELAH SUCCES ANE SHARE..
SILAHKAN DI CEK DI
http://linkers.heck.in

Ry0n3 [03:02 PM, 25-Apr-12]

S0rry Br0!
Ni ba, aq mw k0ngsi 1 brg ni...
‘GPRS C0nnect0r’
Aq jmpa D Cni → http://phreakersky.mywapblog.com/
Aq sdh Test (Via Tp0n aq yg buruk ni) & mmg m’jadi...
Laju...
Ir0ni’y, Bl0g dia sunyi sjk...
Test la Br0!
K la...
Aq mw klik Ads. lg ni...
10’Q...

MobileTrick [04:10 PM, 25-Apr-12]

Working! Thanks for the Information and
the Tip.

BoyzAISTERU [09:57 PM, 25-Apr-12]

Huhu smile wahh terbaikkk... Tp aku lg. Suke gne opera mod babytrick yg ko share seblum ni... smilesmilesmilesmile uit peren..trick UC bru de x....

ku-wat [11:03 PM, 25-Apr-12]

1kb je leh download admin?ape yg silap ye..tlogla admin.?@

♥ Cik Tiez ♥ [12:11 AM, 26-Apr-12]

dah test. N dah dapat download.surf pun laju. Hati pun manyak senang.. Thanks biggrin

Rizal [05:32 AM, 26-Apr-12]

Dah cuba..tpi x muat kt touch screen n x tmbus. pe2 pn aq click iklan ko. .

FAR_HaCk [10:36 AM, 26-Apr-12]

mantap geng,trick nya aku aman kan,smoga sukses slalu..

Azlansyah [12:04 PM, 26-Apr-12]

Cantik la. . .pa2x pn trimaz peren. . . .mau test dlu,

Rian92 [05:34 PM, 26-Apr-12]

Bro mykeypad.
Aku dah donlot opmin tu tp npe
custom http dan
custom socket xleh edit? Please beri tunjuk ajar bro. . .And aku dah klik suma iklan ko. . . .

MyKeyPad [11:02 PM, 26-Apr-12]

@Rian92,
kau kena pilih yang custom1,custom2-custom5..jangan yang name1,name2 tu

MyKeyPad [11:32 PM, 26-Apr-12]

@BoyzAISTERU,
ada sudah tu ku share trik uc baru kawan..check di page-page belakang..

MyKeyPad [11:38 PM, 26-Apr-12]

@vendeta_crew,
cuba kau tulis kat semua yang dia cakap..

vendeta_crew [01:08 PM, 27-Apr-12]

ini yg dia cakap ,

java.Io.10Exception:Symbian0Serror=S120:web:server not found ..

Mikah Lamka Deys [05:10 PM, 27-Apr-12]

Eh! Tak silap aq, aq dah try dah trick ni tapi dah tak jadi.. Biar aq try harini pulak.. Kalau jadi aq balas ek.. THANK! ! ! biggrin

MyKeyPad [11:08 PM, 27-Apr-12]

@vendeta_crew,
uik..naa tak tau la kalau gitu kawan..

Vendeta_crew [04:36 PM, 28-Apr-12]

Mykeypad , xpa kawan ,, opmin banyak lagi .. Apa2 pun terima kasih smile

riotz [11:04 PM, 28-Apr-12]

, bro trick uc maxis pnya bro lum ada ka ?

Mikah Lamka Deys [11:58 PM, 28-Apr-12]

Humm... Kalau nak download file kurang dari 200 kb lepas tapi kalau lebih tak boleh... :'(
betul tak korang..?

Izokido [04:20 AM, 29-Apr-12]

Sorry bro,tapi apsal ari ni aku tak lah masuk google mobile ?Aku guna opera ver 4.3 nokia c3 maxis (lps ni klik iklan)

MyKeyPad [05:51 AM, 29-Apr-12]

@Izokido,
tak dapat masuk camna tu?dia cakap apa?mungkin server maintenance sedang dijalankan kot..

MyKeyPad [05:57 AM, 29-Apr-12]

@riotz ,
sudah ada..check kat page-page belakang..

MyKeyPad [06:01 AM, 29-Apr-12]

@Mikah Lamka Deys,
aku dapat download fail sampai 800kb guna trik ini.saiz fail yang boleh didownload rasanya bergantung dengan hp tu kawan..

capitalm™ [06:37 AM, 29-Apr-12]

peren , blh ushakan tak stting untuk opmin nie , tq
iceman.heck.in/page/4.xhtml

Izo [12:25 PM, 29-Apr-12]

Bro,tak dapat page versi mobile.Google bagi versi pc,susah kene besar kecik bila klik 'image search'(lps ni gua klik iklan)

Libra [04:41 AM, 01-May-12]

x jalan kt c5..pe pun terbaik

Wan Abdul Salam [09:13 AM, 03-May-12]

Kalau korang rasa x leh gne yg atas..korang gne je flyproxy...

Angah [10:37 AM, 03-May-12]

knp setting handler tu tk complate display bro...??

akuorgtepeng [01:59 PM, 03-May-12]

bro ada x android version

MyKeyPad [05:15 AM, 04-May-12]

@Angah,
tak complete display macamana?

Makhluk jadian [06:08 AM, 04-May-12]

U my sifu. Terbaeek. Genk

gadis_kusut [04:54 AM, 07-May-12]

aduh.. surf leh free tapi donlod tak leh la.. cmne ni?? front query tu mcm takde efek je..

Anggota [09:06 AM, 07-May-12]

yala bro front quary mcm x bole tembus dh!xda trik yg bru ka bro?apa2 pun terbaikk...

server [11:58 AM, 10-May-12]

Ak download video guna opmin5.2, opmin4.2 ak tak thu nak guna. stakat ni, ak dah try download file 20mb keatas dgn opmin5.2. Yg penting FQ kena isi dgn cgi yg btul2 sesuai bru leh download file yg besar. Cgi concealme n flyproxy xstabil n slow n selalu error.

Rino [02:52 PM, 10-May-12]

yahh..
Maxis ye..

Di indonesia tak ade..
Maju Terus ..
Jgn menyerah kawan.

Ruz [04:30 PM, 12-May-12]

Aku still ta bole gune . Sesape bantu aku please

Aloem [06:37 PM, 21-May-12]

Langsung di bookmark kawan..
Soalnya hari minggu mau ke malaysia..
Makasih triknya..
smile
Salam persahabatan dari negri sebrang..smile

jek bone [10:54 PM, 24-May-12]

salam....napa x ble donlod opera 2...ada x opera 4.2labs tuk sony ericsson satio..

mbeendell [09:19 AM, 27-May-12]

mt sore kawan,!!!

nape sy punya x boleh doNlot ???
cmna nie kawan,!!!
sdh sy taruh smua trik na.,!!!!!



trims.!!!!!

Sapri [05:29 PM, 31-May-12]

Napa x gerak langsung kat tpon aq sgh-m620 aq dah pown tulis smua nya yg kat atas tue. . tp still juga x gerak.

Sapri [05:41 PM, 31-May-12]

Bleh bntu ke? Aq da donlod operamini 4.4 dan 4.2 . . tp yg 4.4 nie brapa jam jew bleh pakai. . .yg 4.2labs nie plak langsung x bgerak.

Avava [09:45 AM, 06-Jun-12]

Pastikan dulu korg guna plant hotlink.. Hp nokia Klau x edit suite setting kat apps manager memang xleh download bro. Cube try install berbyar dulu. Langgan la bbnet 1jam dulu untuk istall. Selebih nye, tnye utai2..Hehe.

Shinji [07:34 PM, 13-Jun-12]

kesian, aku download 300mb pun boleh.

Jiman Kukusan [04:00 PM, 16-Jun-12]

mantap la bro..
gud nice info biggrin

Nuar [01:55 PM, 02-Jul-12]

Salam bro nk tnya skit nie Ada x trik nokia 7610 tuk maxis...

arie [07:40 PM, 20-Jul-12]

Opmin 4.2 ,5.1 , 5.0 and 6.1 semua tembus ngan

set hp standart
setting opmin kt server http
http://maxis.mobby.me.server4.operamini:80/

klo nak laju lgi tukar tulisan server4 ngan labs1.turbo.beta

sumber http://arievrss.heck.in

Robin [06:09 PM, 25-Jul-12]

Utk celcom ada tak? Sharing is Caring..

delta [10:54 AM, 29-Jul-12]

bro, aq dah set up semua, tapi waktu install, connection failed, aq dah amek setting untuk wap, opera mini aq x boleh connect gan internet, aq dah try tekan 0 lelame, ade internet. camana caranya bro, aq guna hp nokia 5300 xpress music

zicon [11:55 PM, 18-Dec-12]

bleh strymix kha ya??

Bondetz [03:13 PM, 23-Dec-12]

css nya sama nyolong di flambon.com (INDONESIA)

Ppsme . . . [01:35 AM, 25-Dec-12]

Kok masih byar y gan . . .

BUDAK KOMIK [02:27 PM, 05-Jan-13]

Thank sbb ajar aq pahit jerih dunia blogger

Subscribe to comment feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Email:

Comment:
(You can use BBCode)

Security:
Enable Images