TRIK CELCOM FREE INTERNET GUNA OPMIN 4.2,4.3 DAN 4.4 SIMPLE DAN LAJU

by hack by hacker24 on 07:19 AM, 12-Apr-12

Category: Celcom , Trik-Free-Internet

Trik Celcom free internet kali ini aku kata simple sebab korang tak perlu lagi nak buat new access point atau guna prov file.Hanya guna configuration setting Celcom asal/asli.

Bagi yg masih tak tau cara dapatkan configuration setting Celcom,sila baca posting; Cara Dapatkan configuration Setting Celcom (Celcom 3G Wap).

UNTUK OPERA MINI 4.2 DAN 4.3 silalah download dulu bagi yg masih belum ada versi handler-nya.

Opera Mini 4.2 Handler:

DOWNLOAD 1[.jar]

DOWNLOAD 2[.zip]

Opera Mini 4.3 Handler :

DOWNLOAD 1[.jar]

DOWNLOAD 2[.zip]

Untuk Opera Mini 4.2 dan 4.3 tadi,korang tulislah setting-nya sebagai berikut:

CUSTOM HTTP:http://wap.speesh.com.server4.operamini.com:80/

CUSTOM SOCKET:socket://wap.speesh.com.server4.operamini.com:1080/

Yg lain tak payah usik.Kemudian tekan OK/Save.Happy free browsing ! wink

UNTUK OPERA MINI 4.4 pula silalah download versi handler-nya dulu :

DOWNLOAD 1[.jar]

DOWNLOAD 2[.zip]

Buka Opera Mini 4.4 handler tadi dan tulis kat front query saja.Yg lain2 jangan usik :

wap.speesh.com.server4.operamini.com:80/

Kemudian tekan Save dan enjoy free browsing !

Sim kad korang mesti masih aktif @ belum tamat tempoh ! Kalau dah tamat trik ini tak tembus yea. . .

Nota :trik ni aku dah test di HP N5300 aku dan memang lebih laju dari trik lain tapi satu kelemahannya ialah TAK DAPAT DOWNLOAD. sad

Nak share trik/tips,aplikasi atau penulis jemputan,silakan kontek aku di FB aku.

Jangan lupa juga follow my Twitter dan add me on FB ! wink

PERHATIAN : komen korang merupakan motivasi bagi aku.Silahlah beri komen dgn kata2 yg sopan dan membina.Komen yg berunsur spam,lucah,perkauman,hanya smiley dan kurang dari 5 perkataan;minta maaf akan DIPADAM.

Motivasikanlah aku utk terus menulis dan berkongsi ilmu dgn mengklik iklan di bawah ni :

Ad:COOL LINKS





Sebarkan info berguna ni kpd kawan2 korang di Facebook dan Twitter ! Tekan share button bawah ni :

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

56 responses to "TRIK CELCOM FREE INTERNET GUNA OPMIN 4.2,4.3 DAN 4.4 SIMPLE DAN LAJU"

H-I-M_666/MaR's [11:18 AM, 12-Apr-12]

first jempol dlu teman

Rahmat [11:32 AM, 12-Apr-12]

kunjungan mlm sob. . Nyimak aja nice post kmu.
Lnjutkn aja krya nya mga mkin sukses selalu. .
lw brkenan mampir ya ke blog Saya.biggrin

WaN_SaNDaKaN_11z ™ [11:39 AM, 12-Apr-12]

mantap peren..thanx dgn pendapat td smile

MANJANJIROCK [12:03 PM, 12-Apr-12]

makan crdit ke, .

xii DaNnyel [12:05 PM, 12-Apr-12]

thanks fwen, i like, tpi sayang saia guna maxis, erm, biggrin

Babytricks [12:05 PM, 12-Apr-12]

nyimak sob..

☆dJz_admiN☆。 [12:05 PM, 12-Apr-12]

terbaik kwn..tp syg aku tak guna celcommrgreen

Khairul Aswad [12:14 PM, 12-Apr-12]

mantap bro peren

AzmiEr LaraXszz [12:18 PM, 12-Apr-12]

mantap!!..
Om5 tau om6 ndada ka?...

Phreaker [12:34 PM, 12-Apr-12]

Nice,tapi laluan kena hidup dan kredit kompom kena makan

Raiz17 [12:35 PM, 12-Apr-12]

untuk hari ini nyimak aja kawan smile

Dut [12:39 PM, 12-Apr-12]

Mau pkai celcom lh lps ni

shinto [01:08 PM, 12-Apr-12]

opmin nie bleh buka k law laluan tamat tempoh laluan,,,

haidar [01:08 PM, 12-Apr-12]

trik opmin firefox tkde kew?

Achmad [01:21 PM, 12-Apr-12]

i'm sorry,,i'm late...
s60 gadget not needs it...
bdw nice share...simple and easy...smile

dont forget to visit back guys...

Me always click...mrgreen

Ry0n3 [02:25 PM, 12-Apr-12]

Nice!
Ni aq ada Buah Tangan...
Kw ska pkai 4.2 kn?!
Ni dia > http://wapup.mobi/a42060

dananx27 [06:39 PM, 12-Apr-12]

.mantap sob!indonesia nymak'
.kunbal ya!

asry phasolle 11sg [09:50 PM, 12-Apr-12]

pcyq lq bro opmin yg kmu edit n.? Truskqn prjuqngqn bro.. Guq skong 100 pcen.

Adi Corner Blog [10:14 PM, 12-Apr-12]

wokey lanjut gratisanya ya.. smg smakin sukses biggrin

Fajri [10:25 PM, 12-Apr-12]

Salam br0,,br0,xda sdiakn formatnya filenye yg sis k br0??Sye guna n0kia n70 sbp lau format filenye jar x b0le download la br0,tl0ng sye,,

Ron's70 [11:39 PM, 12-Apr-12]

mikom genk mat pagi....smile kunjungan perdana ni...hahaha..lol bukan stakat kunjungan genk...haha..nak cuba gak trik ni...thank's share genk...biggrin

bz0129boyz [11:52 PM, 12-Apr-12]

operator negri sebrang bisa kah?
Lihat saja,,,
smile

Lee Young Ah [02:15 AM, 13-Apr-12]

folow my tweeter okay? Ive just followed u, @RenoRyn

Fhendy GEPAK [08:47 AM, 13-Apr-12]

mantap artikelnya sob,mw keliling dulu ni…

Libra [09:56 AM, 13-Apr-12]

syg aku tak guna celcom..xixixi...di follow back ya bos ren..

MyKeyPad [12:57 PM, 13-Apr-12]

@Lee Young Ah,
ok nti q follow twitter mu kwn. . .

Mobile Handler [01:02 PM, 13-Apr-12]

knjungan prdana sob . .
ane tnggu knbal+folback . .
trimaKasih

MyKeyPad [01:13 PM, 13-Apr-12]

@Ry0n3,
thnx kwn. . .apa kelebihannya ya?

MyKeyPad [01:17 PM, 13-Apr-12]

@haidar,
opmin firefox tu sis rite?hp q xmampu buka sis file kwn. . .sori. . . wink

Ardi AGP [01:46 PM, 13-Apr-12]

Slamat malam,slamat rehat kawanrazz

WarPen [01:51 PM, 13-Apr-12]

kunjungan p/1 sob.. di tunggu kunbal flbeckx..

Iffay Burgerdoublecheese  [02:52 PM, 13-Apr-12]

maaf telat gan.. smile nice nice nice post.. biggrin ditunggu kunjungan baliknya gan... smile thanks...

By : http://iffayquiqleey.mywapblog.com

Ry0n3 [04:28 PM, 13-Apr-12]

@MyKeyPad:
Klw Via Tp0n aq, Rev2 ni Stable!
↓L0ad ndk prnh Failed!
JAR pun aq rembat bulat2!
Ndk pyh “_jar”!
Lg 1, kurang skit Navigati0n!
Ntah laaa...

wantondekan [06:44 PM, 13-Apr-12]

mantap lha broe. .tahnia

FAR_HaCk [10:28 PM, 13-Apr-12]

mantap kang..klu mau trick celcom yg mati laluan nyimak aja di rumah ku huhu

ᓰKHAIRULᓱ [11:00 PM, 13-Apr-12]

peren@
kenapa tak guna opera 7next yg bformat SIS kn bnyk dh aq share... Huhuhu... Aq guna N73 je mndownload smpai 180Mb dapat.. Aq blum try lgi 300mb... Opera4 format jar ni,, mantap tuk men chat2 je laju membuka kn.... Huhuhu... twisted

♥ Cik Tiez ♥ [01:03 AM, 14-Apr-12]

terbaik.. Err tumpang tanya..kalau untuk standard bumi ada x? Atau pun opmin 4 yg boleh d gunakan untuk donlod? biggrin

Sid [02:37 AM, 14-Apr-12]

Nk install kna gna duit skit ke?coz aq instal kt C3 aq ni xmnjd..

fadzkian9o [04:49 AM, 14-Apr-12]

tmpang lalu fwen, nice shared fwen, smga sucsess sllu, iklan nya sda ku klik

MyKeyPad [03:46 AM, 15-Apr-12]

@Sid,
kat hp aku tak perlu kredit pun kawan. . .yang penting sim kau masih aktif dan tarikh di handphone kau betul. . .

MyKeyPad [03:48 AM, 15-Apr-12]

@♥ Cik Tiez ♥,
untuk trik Celcom original hp browser aku dah share juga sebelum ni kawan dan masih working. . .silalah check kat kategori celcom. . . smile

MyKeyPad [03:52 AM, 15-Apr-12]

@ᓰKHAIRULᓱ,
aku punya hp ni java bah kawan jadi tak dapatlah pakai sis punya. . . sad

si comel [12:25 PM, 19-Apr-12]

da install, boleh gune tapi still kadang2 makan credit jugak.asal eh?

sity [07:11 PM, 19-Apr-12]

errmm.sy pkai s40.da downlod n folow sume...cume nk taw,pkai provfile mne ek??ke trik ney utk s60 je??

MyKeyPad [04:53 AM, 20-Apr-12]

@sity,
eh,ni tak payah pakai prov,ni pakai original setting Celcom 3G Wap tu..

DHARMAWAN PUTRA [03:37 PM, 23-Apr-12]

Kunjungan perdana sob...mantabz postingannya..!! Semangat! biggrin

yen CHALEDAKS [11:54 PM, 25-Apr-12]

- seting tuk opmin dg ndada kaa peren ??? sad

Sakura [07:43 PM, 30-May-12]

Memang mantappp la sifu.. Tochie2.. Aku mmg gila I.T.. Tpi bla aku jmpa blog kmu.. Aku lg gila haha.. Mcm2 ada dlm ni.. Mmg blog kmu yg terbaikkk!!! Smoge terus maju

boy c3 [12:46 AM, 18-Jul-12]

mykeypad..knpa opmin44 x tembus kt tlpn nokia c3..da install da pn x ble surf free,guna credit sng pla main..tlong ek?

fantasy78 [07:03 PM, 27-Jul-12]

mantap. .hehe

Cosmo [08:38 PM, 12-Aug-12]

Keren dan mantap mas, jangan lupa kunjungi http://cosmo.mywapblog.com/kumpulan-kata-lucu-buat-kamu.xhtml

Khoirun [11:20 PM, 24-Nov-12]

ditunggu folback n kunjungannya

Iman [04:42 AM, 12-Apr-13]

Ada x spa2x blh bgi seting opera mini

boytawau 0135561429 [12:47 PM, 31-May-13]

lma da aq gna trick nie tpi x blh muat turun fail besar.,had dya 5mb jak x blh lbh dri tu. . .

boytawau 0135561429 [12:47 PM, 31-May-13]

lma da aq gna trick nie tpi x blh muat turun fail besar.,had dya 5mb jak x blh lbh dri tu. . .

boytawau 0135561429 [12:48 PM, 31-May-13]

lma da aq gna trick nie tpi x blh muat turun fail besar.,had dya 5mb jak x blh lbh dri tu. . .

Subscribe to comment feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Email:

Comment:
(You can use BBCode)

Security:
Enable Images