TRIK BUAT TULISAN UNIK UNTUK STATUS FACEBOOK

Di posting oleh hack by hacker24 pada 05:00 AM, 17-Jan-12

Di: Trik-Tips-Facebook



Siapa yg tak kenal Facebook.com,sebuah laman jaringan sosial yg tak keterlaluan jika dikatakan nombor satu buat masa ni dengan jumlah pengguna berdaftar lebih dari 800 juta.

Jadi bagi korang yg masih belum ada Facebook,cepat2lah mendaftar sebab Facebook ni memang best!

Sementara bagi korang yg dah ada Facebook,jangan lupa add aku,dan ini aku nak kongsi cara buat tulisan status Facebook supaya nampak lebih menarik dan unik serta dapat like banyak! biggrin

Trick Buat Tulisan Unik Untuk Status Facebook

Korang pilih je jenis teks unik yg korang nak buat:

1:::.Teks Funky
вυαт тєкѕ ƒυηку đι ѕιηι

2:::.Teks Cool
buat teks cool di sini

3:::.Teks Funky 2
вцдт тзкs fцикч 2 δi siиi

4:::.Teks Vertikal
Contoh:
B
u
a
t

e
k
s

v
e
r
t
i
k
a
l
Buat Teks Vertikal Sini

5:::.Teks Terbalik
Contoh:
Buat teks terbalik di sini jadi..... inis id kilabret sket taub
Buat teks terbalik di sini

Lepas dah generate/hasilkan teks pilihan korang,copy dan paste kan teks tadi ke status korang.OK semudah itu saja!Gud luck wink

Bantulah perkembangan blog ni dengan mengklik iklan2 kat bawah ni sebagai tanda support korang:

Ad:SERVIS WAPSITE BAGUS !





Credit to:
Xwijaya.hexat.com

Kongsi info berguna ni kepada friends korang di Facebook dan Twitter ! Tekan share button kat bawah ni:

Bagikan ke Facebook Bagikan ke Twitter

Komentar

41 tanggapan untuk "TRIK BUAT TULISAN UNIK UNTUK STATUS FACEBOOK"

ahdie pada 06:35 AM, 17-Jan-12

Nice bro..

Ethan pada 10:11 AM, 17-Jan-12

Lau kita simpan kt name bleh ke tu?

S60V5 APLIKASI | GAMES | THEMES pada 10:20 AM, 17-Jan-12

ok sob .. sgt brmanfaat. sukses yah?

@gulu pada 06:42 PM, 17-Jan-12

bro trick bumi celcom dh ke?sad

ELOHIMLOVER pada 11:42 PM, 17-Jan-12

@@gulu,
ada,dh ada p post sblm ni tu,check kt kategori Celcom,

ELOHIMLOVER pada 12:05 AM, 18-Jan-12

@S60V5 APLIKASI | GAMES | THEMES,
tQ plend wink

ELOHIMLOVER pada 12:06 AM, 18-Jan-12

@Ethan,
rasanya bleh jg tu,cuba try ubah,

☆dJz_admiN☆。 pada 03:10 AM, 18-Jan-12

keep it up genk biggrin

lieapunk pada 04:18 AM, 18-Jan-12

cry bolt xde ke min?

ELOHIMLOVER pada 05:47 AM, 18-Jan-12

@☆dJz_admiN☆。,
ok genk,mrilh kta saling menyapot..hehe

☆dJz_admiN☆。 pada 06:18 AM, 18-Jan-12

bro...perasaan x yg kta slalu gna perkataan ni.....(cuba try ubah) padahal try tu dalam melayu pun cuba jugak biggrin

☆dJz_admiN☆。 pada 06:21 AM, 18-Jan-12

bkn perasaan,,perasan td tu..hihi

Amercoolz pada 09:42 PM, 18-Jan-12

Bole than wink

--
Via MebApp.com

ELOHIMLOVER pada 06:25 AM, 19-Jan-12

@Amercoolz,
boleh than je? lol

ELOHIMLOVER pada 06:33 AM, 19-Jan-12

@☆dJz_admiN☆。,
a'ah la..hahaha,

Khairul pada 07:43 AM, 19-Jan-12

smarl la bro...

Hendrasetiawan7 pada 12:36 PM, 30-Jan-12

Hello bang..
Bang.. Henda kn pndtg bru..
Henda mau nanya bang?
Gimana ea cara mmbuat file prox untuk sttng opmin free..
Makasih bang..

dzaky firmansyah pada 12:44 PM, 01-Feb-12

walah.. Jebul ki site e arek malay to? Kakeane, kuwe yo, aku klepu mlebu site, jancux..jancux..

Nyno Shyma pada 06:54 AM, 19-Mar-12

mantaf gan tipsnya,,,

David cluber's dyemdyem's pada 06:22 AM, 12-Apr-12


. . .cara komen dsttus pake teks funky g'mn??

ajat sudrajat pada 04:05 PM, 21-Apr-12

tuk seterus nya gak?

Shahreza pada 02:10 AM, 26-Apr-12

Bro,fon gua ni w150i,bule sapot ucweb ka?

MyKeyPad pada 11:24 PM, 26-Apr-12

@Shahreza,
try la dulu kawan..aku tak guna phone jenis tu..

Nurhadin pada 12:44 PM, 01-May-12

Piye to aq ra ngerti,,,, alias aq tak tau lah

Aresta pada 08:51 AM, 03-May-12

Kok tdk bs tampl di fb lewat ini...

Shahreza pada 11:28 AM, 05-May-12

Bro tak sapot lah,..aku da try..

aldi p4y pada 02:39 PM, 14-May-12

good lakh nuhun euy...hahaha

yoga pada 01:53 PM, 19-May-12

klo melalui yg kita inginkan gmn?

sagitariusipink pada 12:44 AM, 16-Jul-12

lucu banget brow tulisannya.........

bond pada 03:24 AM, 24-Jul-12

Mantapla tu punya abang,smga blockni tmbh maju

Andika pada 06:33 AM, 29-Jul-12

Msih ad text yg lain bro

Jiwa_black pada 05:17 AM, 05-Aug-12

Bro kna taip kat mna tu klo nak buat tulisan mnarik, ,kat dlm fb ka jgk,,,.

Zhul pada 01:17 PM, 28-Aug-12

habiis lburr panjang kpla mcam mau pcahh kh . . .

zera pada 01:12 PM, 21-Sep-12

Aku pngen tau cra buat tulisan unik..ksi tau donk

ewe pada 06:28 PM, 03-Oct-12

ahhhhh bahasa tai anjink itu....ga lucu ga bangett...............anjink loe semua

waone nack reggae pada 04:33 PM, 12-Oct-12

aqh yang bnr

toni Q restufara pada 12:33 PM, 24-Oct-12

apa ...
q ga tau

yanz pada 01:35 AM, 21-Dec-12

P
a
a
n
o

m
o

b
a
b
a
t
i
i
n

a
n
g

e
x

m
o

s
a

p
a
s
k
o

a
t

b
a
g
o
n
g

t
a
o
n
?

S
I
M
P
L
E

L
A
N
G
,

"M
a
l
i
g
a
y
a
n
g

P
A
S
T

K
O
,

a
t

m
e
r
o
n

n
a

a
k
o
n
g

b
a
g
o
n
g

K
A

O
N

http://xwijaya.hexat.com

igor pada 03:50 PM, 15-Feb-13

guudd mas broo....saya suka skali

john kanty pada 05:42 AM, 22-May-13

mati lah aku

habibi NOAH pada 01:41 PM, 29-May-13

gk bisa gan

Langganan komentar: [RSS] [Atom]

Komentar Baru

[Masuk]
Nama:

Email:

Komentar:
(Beberapa Tag BBCode diperbolehkan)

Kode Keamanan:
Aktifkan Gambar