TRIK BUAT TULISAN UNIK UNTUK STATUS FACEBOOK

by hack by hacker24 on 05:00 AM, 17-Jan-12

Category: Trik-Tips-Facebook



Siapa yg tak kenal Facebook.com,sebuah laman jaringan sosial yg tak keterlaluan jika dikatakan nombor satu buat masa ni dengan jumlah pengguna berdaftar lebih dari 800 juta.

Jadi bagi korang yg masih belum ada Facebook,cepat2lah mendaftar sebab Facebook ni memang best!

Sementara bagi korang yg dah ada Facebook,jangan lupa add aku,dan ini aku nak kongsi cara buat tulisan status Facebook supaya nampak lebih menarik dan unik serta dapat like banyak! biggrin

Trick Buat Tulisan Unik Untuk Status Facebook

Korang pilih je jenis teks unik yg korang nak buat:

1:::.Teks Funky
вυαт тєкѕ ƒυηку đι ѕιηι

2:::.Teks Cool
buat teks cool di sini

3:::.Teks Funky 2
вцдт тзкs fцикч 2 δi siиi

4:::.Teks Vertikal
Contoh:
B
u
a
t

e
k
s

v
e
r
t
i
k
a
l
Buat Teks Vertikal Sini

5:::.Teks Terbalik
Contoh:
Buat teks terbalik di sini jadi..... inis id kilabret sket taub
Buat teks terbalik di sini

Lepas dah generate/hasilkan teks pilihan korang,copy dan paste kan teks tadi ke status korang.OK semudah itu saja!Gud luck wink

Bantulah perkembangan blog ni dengan mengklik iklan2 kat bawah ni sebagai tanda support korang:

Ad:SERVIS WAPSITE BAGUS !





Credit to:
Xwijaya.hexat.com

Kongsi info berguna ni kepada friends korang di Facebook dan Twitter ! Tekan share button kat bawah ni:

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

41 responses to "TRIK BUAT TULISAN UNIK UNTUK STATUS FACEBOOK"

ahdie [06:35 AM, 17-Jan-12]

Nice bro..

Ethan [10:11 AM, 17-Jan-12]

Lau kita simpan kt name bleh ke tu?

S60V5 APLIKASI | GAMES | THEMES [10:20 AM, 17-Jan-12]

ok sob .. sgt brmanfaat. sukses yah?

@gulu [06:42 PM, 17-Jan-12]

bro trick bumi celcom dh ke?sad

ELOHIMLOVER [11:42 PM, 17-Jan-12]

@@gulu,
ada,dh ada p post sblm ni tu,check kt kategori Celcom,

ELOHIMLOVER [12:05 AM, 18-Jan-12]

@S60V5 APLIKASI | GAMES | THEMES,
tQ plend wink

ELOHIMLOVER [12:06 AM, 18-Jan-12]

@Ethan,
rasanya bleh jg tu,cuba try ubah,

☆dJz_admiN☆。 [03:10 AM, 18-Jan-12]

keep it up genk biggrin

lieapunk [04:18 AM, 18-Jan-12]

cry bolt xde ke min?

ELOHIMLOVER [05:47 AM, 18-Jan-12]

@☆dJz_admiN☆。,
ok genk,mrilh kta saling menyapot..hehe

☆dJz_admiN☆。 [06:18 AM, 18-Jan-12]

bro...perasaan x yg kta slalu gna perkataan ni.....(cuba try ubah) padahal try tu dalam melayu pun cuba jugak biggrin

☆dJz_admiN☆。 [06:21 AM, 18-Jan-12]

bkn perasaan,,perasan td tu..hihi

Amercoolz [09:42 PM, 18-Jan-12]

Bole than wink

--
Via MebApp.com

ELOHIMLOVER [06:25 AM, 19-Jan-12]

@Amercoolz,
boleh than je? lol

ELOHIMLOVER [06:33 AM, 19-Jan-12]

@☆dJz_admiN☆。,
a'ah la..hahaha,

Khairul [07:43 AM, 19-Jan-12]

smarl la bro...

Hendrasetiawan7 [12:36 PM, 30-Jan-12]

Hello bang..
Bang.. Henda kn pndtg bru..
Henda mau nanya bang?
Gimana ea cara mmbuat file prox untuk sttng opmin free..
Makasih bang..

dzaky firmansyah [12:44 PM, 01-Feb-12]

walah.. Jebul ki site e arek malay to? Kakeane, kuwe yo, aku klepu mlebu site, jancux..jancux..

Nyno Shyma [06:54 AM, 19-Mar-12]

mantaf gan tipsnya,,,

David cluber's dyemdyem's [06:22 AM, 12-Apr-12]


. . .cara komen dsttus pake teks funky g'mn??

ajat sudrajat [04:05 PM, 21-Apr-12]

tuk seterus nya gak?

Shahreza [02:10 AM, 26-Apr-12]

Bro,fon gua ni w150i,bule sapot ucweb ka?

MyKeyPad [11:24 PM, 26-Apr-12]

@Shahreza,
try la dulu kawan..aku tak guna phone jenis tu..

Nurhadin [12:44 PM, 01-May-12]

Piye to aq ra ngerti,,,, alias aq tak tau lah

Aresta [08:51 AM, 03-May-12]

Kok tdk bs tampl di fb lewat ini...

Shahreza [11:28 AM, 05-May-12]

Bro tak sapot lah,..aku da try..

aldi p4y [02:39 PM, 14-May-12]

good lakh nuhun euy...hahaha

yoga [01:53 PM, 19-May-12]

klo melalui yg kita inginkan gmn?

sagitariusipink [12:44 AM, 16-Jul-12]

lucu banget brow tulisannya.........

bond [03:24 AM, 24-Jul-12]

Mantapla tu punya abang,smga blockni tmbh maju

Andika [06:33 AM, 29-Jul-12]

Msih ad text yg lain bro

Jiwa_black [05:17 AM, 05-Aug-12]

Bro kna taip kat mna tu klo nak buat tulisan mnarik, ,kat dlm fb ka jgk,,,.

Zhul [01:17 PM, 28-Aug-12]

habiis lburr panjang kpla mcam mau pcahh kh . . .

zera [01:12 PM, 21-Sep-12]

Aku pngen tau cra buat tulisan unik..ksi tau donk

ewe [06:28 PM, 03-Oct-12]

ahhhhh bahasa tai anjink itu....ga lucu ga bangett...............anjink loe semua

waone nack reggae [04:33 PM, 12-Oct-12]

aqh yang bnr

toni Q restufara [12:33 PM, 24-Oct-12]

apa ...
q ga tau

yanz [01:35 AM, 21-Dec-12]

P
a
a
n
o

m
o

b
a
b
a
t
i
i
n

a
n
g

e
x

m
o

s
a

p
a
s
k
o

a
t

b
a
g
o
n
g

t
a
o
n
?

S
I
M
P
L
E

L
A
N
G
,

"M
a
l
i
g
a
y
a
n
g

P
A
S
T

K
O
,

a
t

m
e
r
o
n

n
a

a
k
o
n
g

b
a
g
o
n
g

K
A

O
N

http://xwijaya.hexat.com

igor [03:50 PM, 15-Feb-13]

guudd mas broo....saya suka skali

john kanty [05:42 AM, 22-May-13]

mati lah aku

habibi NOAH [01:41 PM, 29-May-13]

gk bisa gan

Subscribe to comment feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Email:

Comment:
(You can use BBCode)

Security:
Enable Images