TRICK MAXIS FREE INTERNET OPERA MINI BOLEH DOWNLOAD Nov 2011

Diposting oleh hack by hacker24 pada 01:32, 03-Nov-11

Di: Maxis , Trik-Free-Internet



Oleh kerana banyak yg minta trick Opera Mini yg boleh download kat komen,so hari ni aku tunaikan permintaan korang tu lah.Ini dia TRICK MAXIS FREE INTERNET OPERA MINI BOLEH DOWNLOAD 2011.Walaupun ini bukanlah trick yg terbaru dan kemungkinan banyak dah yg tau,tapi macam yg aku suka cakap,yg penting masih tembus.

Mula2 mestilah korang kena ada Opera Mini.Aku cadangkan Opera Mini 4.2 Handler la.

Bagi pengguna s60 dan model2 HP lain selain s40,guna saja setting Maxis3GWap[sila baca Cara Dapatkan Setting Maxis3GWap dan Celcom3G].



Bagi pengguna s40,sila download file prov di sini.Sila baca artikel tentang apa itu prov file kalau korang tak tau apa tu prov file.

Bagi yg tak pasti samada HP dia s40 atau s60,sila baca Cara Mudah Mengetahui Samada HP Korang s40 atau s60

Kemudian buka Opera Mini 4.2 Handler tadi dan masukkan setting macam kat bawah ni:

HTTP server:http://m.upnshare.com.my.server4.operamini.com:80
SOCKET server:socket://m.upnshare.com.my.server4.operamini.com:1080
Front Query:m.upnshare.com.my.w-eb.com/cgi-bin/nph-proxy.cgi/0a/http/
Remove port:No/jangan tanda
Proxy type:HOST
Proxy server:m.upnshare.com.my



Yang lain biarkan kosong.Tekan OK.Tunggu network test selesai dan enjoy free browsing dan downloading!

TIPSrazzastikan kredit RM0.00.Tulis setting betul2.Pastikan line internet lancar.

Bagi yg suka Noty2 tu dapatkan gambar dan video awek2 seksi dari Jepun dan Korea,cerita2 Noty dan chat percuma hanya dgn RM0.50 seminggu:Langgan sekarang!

Minta tolong klik iklan2 kat bawah ni yea genk.Korang cuma perlu klik je,kalau download terus lagi cantek.Jangan risau,korang tak akan kena caj 1 sen pun.

Ad:WAPSITE BAGUS FOR YOU !

Clic here

Share to Facebook ya genk!!!

Bagikan ke Facebook Bagikan ke Twitter

Komentar

114 tanggapan untuk "TRICK MAXIS FREE INTERNET OPERA MINI BOLEH DOWNLOAD Nov 2011"

Rifqee pada 01:52, 03-Nov-11

Kalau taip http dgn socket jep bley?

Gong_83 pada 02:00, 03-Nov-11

Thanks bro, kau ada lah yg terbaik .

gong_83 pada 02:06, 03-Nov-11

rifqee@ mana blh gank , query yg buat blh download.

ELOHIMLOVER pada 02:52, 03-Nov-11

Rifqee@btl kta gong tu.xdpt bro..msti is FQ jg..lau x isi stkat dpt surf je..dwnld xble..

Lan up to u pada 03:08, 03-Nov-11

Trik tuk celcom ada ke... Yg bleh download guna opera4.2handle...

john pada 03:12, 03-Nov-11

ada trick yg boleh download lbh 30mb

Lan up to u pada 03:17, 03-Nov-11

Trik tuk celcom ada ke... Yg bleh download guna opera4.2handle...

Slapshock. pada 03:54, 03-Nov-11

Tenx br0. Kaw la harapan . Trick maxis . Terbaek . Hehe

ELOHIMLOVER pada 04:45, 03-Nov-11

Lan@on search bro..hehe..

ELOHIMLOVER pada 04:49, 03-Nov-11

John@pkai trick default browser..

Browsing pada 05:37, 03-Nov-11

Tdk bleh di guna, dh kena block! Bozz!

Lan up to u pada 05:41, 03-Nov-11

@Elohimlover biar pun aq search kat google... Tpi aq tk pandai setting nya...
Bkn mcm kat sni dah bagi tutorial yg lengkap step by step... Terbaik.... Aq suka wapsite ni.... Tlg... Pwen....

adelea pada 06:06, 03-Nov-11

Ye la x bleh guna trik ne dh kena block. Ada cra laen gi kah??

Khan pada 06:57, 03-Nov-11

Boleh guna lg la..tq pwen,terbaik...guna kt opmin4.2 beta 11 cun unk d0wnload..wa tabik lu bro...

Lan up to u pada 07:08, 03-Nov-11

Tul bleh guna... Ada salah setting... Tu hehe... Mana sdah admin...

Gong_83 pada 07:14, 03-Nov-11

Gank smua dah trick kah trick kat atas toe,? Wah memang mantap downloadnya , terbaik kau bro n thanks tunjuk ajar nya.

Khan pada 07:15, 03-Nov-11

Tu ak kata,jgn gelabah pwen...ty dulu kt masta2,sifu2....n try setting btl2,bru decide...

Adelea pada 07:56, 03-Nov-11

Td pagi mang x bleh, tp skrg bleh sdh, hehe, thanks info nya smile

aphexx nizam pada 08:06, 03-Nov-11

aku rasa klu gn HOST diaorg bleh detectla.bl aku try td trus kn block n aku xle berintenet slama 5 jam.kena kuarantin huhuhu

Lan up to u pada 11:07, 03-Nov-11

Dri smlm smpai tadi pagi line maxis bz tulah tk dpt msk wap ramai yg post kat fb trik di block hekhek... Sbenar nya trik blum di block adoi... Trik celcom ada ke... Yg bleh.. Download dan streming guna opera4.2handler..

Train pada 11:13, 03-Nov-11

thx!tapi blh x tu prov d atas blh d gnkan d nokia 5130?

Adelea pada 11:49, 03-Nov-11

operamini sya x bleh download, np tu sad

ELOHIMLOVER pada 12:04, 03-Nov-11

Train@ya boleh...

ELOHIMLOVER pada 12:06, 03-Nov-11

Adelea@xble dwnld cmna tu?dia ckp apa?

ELOHIMLOVER pada 12:08, 03-Nov-11

Thnx all cz support..hmm..skg aq tngh cri ip slain ip standard bnyk2 ni..sbb aq rsa jap g trik gna ip stndard akn kna block..tp jgn rsau,trick xkn prnh hbs..hehe

remy pada 12:18, 03-Nov-11

trick digi plak brosmile peace..

pipijul pada 12:40, 03-Nov-11

owner trik utk v2 xde ke?

Yudy pada 13:08, 03-Nov-11

Ya la admin, lw ada trick digi share2 la kt sne, hehe smile

gong_83 pada 13:19, 03-Nov-11

admin, ya e2 yg d tggu ip selain ip 3g wap,
gank d atas toe trick digi socke:/mini5beta.opera-mini.net:1080

Secondary>
http://mini5beta.opera-mini.net:80
Try la.

ELOHIMLOVER pada 13:36, 03-Nov-11

Remy@aq xpkai digi la bro..

ELOHIMLOVER pada 13:38, 03-Nov-11

Pipijul@v2?s40v2 ka mksd kw?

Lan up to u pada 15:38, 03-Nov-11

Hmmm... Clcom blum ada agi ke.? admin Tmpat ku line mxis mcm ciput... Tpi kalau celcom... Mcm zet...... Laju giler... Tpi yg syg nya tk bleh download

sembang lebih pada 15:43, 03-Nov-11

ge la opmin6.5handler . . X gne dah opmin4.2 . .

sunny pada 17:15, 03-Nov-11

dah try..mmg boleh tembus dan donlod...tapi ada telan kredit walau surf atau donlod.

ada trik yg mmg tak telan kredit tak?

ELOHIMLOVER pada 20:29, 03-Nov-11

Sunny@kbnykn trik mmg telan kdt bro lau dilakukan time ada kdt..sbb tu aq ckp pstikn kd RM0.00

ELOHIMLOVER pada 20:31, 03-Nov-11

Sembang@Opmin 4.2 la yg pling ideal,sbb kbnykn hp low memory dpt support...feature dia pn lb bnyk dr Opmin bru ni,cma Opmin bru tu npk cntik je la..

ELOHIMLOVER pada 20:32, 03-Nov-11

Lan@pkai trik celcom bumi2 lh..t aq post trik dia..

Zack pada 00:23, 04-Nov-11

Admin, sya dh download operamini 4.2 yg di ats tu, tp x blh buka pown, dh dua kali sya download tp x blh juga, sya guna nokia n70.

gong_83 pada 00:46, 04-Nov-11

gank mungkin n70 x support opmin d atas 2, bab aq jga guna nokia n70 x blh buka jga opmin d atas 2.

pipijul pada 00:58, 04-Nov-11

owner N70 ada x?

Adelea pada 01:22, 04-Nov-11

Na kn nda bleh dwnload juga, dia kta cm ne: Error Permission=javax.microedition.io.Connector.file.write sad

Lan up to u pada 03:45, 04-Nov-11

Okey... Admin jgn di kasih lama trik bumi tu... Aq nk try... Huhuhu...

Lan up to u pada 03:45, 04-Nov-11

Okey... Admin jgn di kasih lama trik bumi tu... Aq nk try... Huhuhu...

Painsama pada 04:16, 04-Nov-11

Admin terbaekk..

Superody pada 05:16, 04-Nov-11

Nie untk direct download ke?npe aku xleh wt?asyik failed je..please help me..

farhan pada 07:16, 04-Nov-11

knp dah x bleh download erk?sblum ni pkai trik ni ok je.tp skrg dh asyik failed blik..

ELOHIMLOVER pada 07:22, 04-Nov-11

Zack@boleh bka jg kt n70 tu..kw dwnld pkai apa?pkai Opera Mini ke pkai handphone browser?

ELOHIMLOVER pada 07:32, 04-Nov-11

Adelea@O..sblm dwnld pastikn kw dh allow application to add and edit data.Caranya,sblm buka Opmin tu,klik Option>Application>Data Access>Add and Edit Data>Pilih Ask everytime atw Ask first time only..prktaannya mungkin brbeza ya adelea mengikut jnis hp msing2,tp kw fhm2 je la yea.. razz

ELOHIMLOVER pada 07:33, 04-Nov-11

Superody@Fail cmna tu?Dia ckp apa?

ELOHIMLOVER pada 07:34, 04-Nov-11

Farhan@aq Ok g pn bro..biasa la 2 bro..brg free mmg mcm biskut..kjp ada kjap xda..chipsmore..hehe

Superody pada 08:56, 04-Nov-11

Mase tgh downlod 2 tbe2 brenti..knpe ea?

Adelea pada 10:28, 04-Nov-11

Aduh atit smua jariku gra2 men internet free, hehe smile

mamat pada 10:39, 04-Nov-11

admin@ko ada opmin6.5 ka?

ELOHIMLOVER pada 11:11, 04-Nov-11

Superody@Aq bru tlis blog ttg cra drect dwnld dr Opmin,cba kw bca la ya bro..hrap dpt mbntu..

ELOHIMLOVER pada 11:29, 04-Nov-11

Mamat@xda la bro..aq xska gna Opmin trbru ni..feature dia skit..hrap rupa ja cntik..

mamat pada 11:37, 04-Nov-11

admin@aq dh download opmin yg ko up 2 tp npa x leh bkak plak..?

Lan up to u pada 12:19, 04-Nov-11

Admin tolong buat tutorial.. Cara mod opera mini jenis sis dan jar.. Dan cara pack unpak...

merotai pada 12:33, 04-Nov-11

Salam sEmua. . .hehe. . .leh bagi2x ilmu kowang sEmua ke. . ,kowng ada trick bolt ke? Bg2x bva kwan. . . .jan tedkuT. ,

Rhynov pada 17:52, 04-Nov-11

download file jar di opmin4.2 pke yang opminlabs 4.2 handler... Pke opmin5 lebih gampang. Tinggal set di http://m.upnshare.com.my.mobitel-cust.opera-mini.net:80/ n socket://mobitel-cust.opera-mini.net:1080 yang lain biarkan... Or tinggal isi frontquery dengan m.upnshare.com.my.w-eb.com/cgi-bin/nph-proxy.cgi/0a/http/ yang lain biarkan... Tadi buat maxis... Kalo Digi tinggal isi Host dengan 0.facebook.com or mini.opera.com yang lain biarkan... Ok semoga beruntung... Salam kenal dari w bro...

Superody pada 19:21, 04-Nov-11

ok bro..nnti ku cube..

ELOHIMLOVER pada 22:23, 04-Nov-11

Rhynov@tq bro..bg yg xtw digi tu c Rhynov dh tnjuk tu..

Zurri pada 00:54, 05-Nov-11

Ku lom try lg..tp kejap lg ku try..skg ku pkai yg emo tu jak dulu..

Lan up to u pada 01:25, 05-Nov-11

Yg trik digi tu aq tak paham... Host yg mana 1? Dan setting kat hp mcm mana.!

Mamat pada 04:25, 05-Nov-11

Lan up to u@ko pkai opmin handler ka?lau ko pkai opmin handler xkn ko x nmpak host..lau xda host ko ltak ja f8 2 d proxy server..

Rhynov pada 05:24, 05-Nov-11

@lan up, buat digi pakai acces point digiwap, jangan diginet...
maksudku,
Use proxy => HOst
Proxy server => 0.facebook.com atau mini.opera.com ( pilih salah satu )
buat Ucweb pakai Maxis
isi Frontquery dengan:
m.upnshare.com.my.w-eb.com/cgi-bin/nph-proxy.cgi/0a/http/
atau
m.upnshare.com.my.concealme.com/npj-proxy.pl/000010A/http/
atau
m.upnshare.com.my.anongoogle.com/cgi-bin/nph-get.cgi/000000A/http/
atau
m.upnshare.com.my.flyproxy.com/nph-proxy.pl/010110A/http/
Yang lain kosongkan...

sebenarnya masih bnyak cgi yang work...
tapi jangan buat buka FB coz nanti kaliand kena blokir...
Ok keep phreaking...
Yang buat PC nanti kalo ada kesempatan aku share...
By the Way Blognya Keren bro...
kunjungan balik http://www.carifile.xtgem.com

Rhynov pada 05:26, 05-Nov-11

Just Info...
TIPS Pastikan kredit RM0.00.Tulis setting betul2.Pastikan line internet lancar.

Aku punya card Maxis dah expired... Tapi masih work biggrin smile

parker pada 07:05, 05-Nov-11

salam kenal smua..

ELOHIMLOVER pada 10:46, 05-Nov-11

Shalom jg parker..

ELOHIMLOVER pada 10:54, 05-Nov-11

Wah..TQ Rhynov..sapa yg lum tw cra surf pree guna UC celcom pkai la yg c Rhynov tnjuk tu..

JOHN pada 13:41, 05-Nov-11

salam admin.. kenapa semua trick aq bwat xjdi hah ? Bengang gak aq mcm nie..hehe.. Asik kuar certificate failed laa, network problem laa.. Kdg2 yg aq bleh gne trick bumi jea.. Tp,xsemua domain tu menjadi.. Aq gune N95.. Harap bantu aq.. Dah xtahan xde line tenet ni

Lan up to u pada 13:43, 05-Nov-11

Maksud si rhynov tu sama lah setting nya... Dgn maxis... Tpi digi ni kena tambah 0.fecebook.com di proxy server mcm tu kan....

Lan up to u pada 13:44, 05-Nov-11

Maksud si rhynov tu sama lah setting nya... Dgn maxis... Tpi digi ni kena tambah 0.fecebook.com di proxy server mcm tu kan....

Rhynov pada 14:59, 05-Nov-11

@lan kalau digi isi host saja, tanpa front query tanpa edit server http or socket, connect with digiwap... Kalau maxis tinggal isi frontquery saja tak perlu isi host atau http... Simple... Bisa download... Tapi dilimit 31mb

Keyz pada 17:17, 05-Nov-11

Admin : trick 4.2 maxis da xdpt la .. Kuar "c0ntent bl0ck by operat0r" what sh0uld i d0 ?

Keyz pada 17:31, 05-Nov-11

Rhyn0v : trick dgi tu gna 0pera yg mna ?. 4.2 ble ka ?..

ELOHIMLOVER pada 21:06, 05-Nov-11

Keyz@mc ble lg..kdg2 je 2 dia pndai sngkut2..

ELOHIMLOVER pada 21:08, 05-Nov-11

Keyz@aq tlg jwb la..boleh jg pkai Opmin 4.2..

Lan up to u pada 04:15, 06-Nov-11

Owh... Mcm tu thanks rhyvon.. Tpi digi ni mcm clcom jga kan kena hidup laluan bru bleh jalan....

sepat ronggeng pada 07:46, 06-Nov-11

salam bro..untk bolt ade x?

ELOHIMLOVER pada 11:34, 06-Nov-11

sepat@aq xmain bolt la bro..opmin dgn ucweb je..

Rhynov pada 15:03, 06-Nov-11

Trik maxis guna PC...
Search di google...
Aplikasi..
1. MDMA
2 ISPCE

Cara:
buka mdma lalu minimize, next buka ispce,
pada main menu ispce, di use query, use proxy n query mode dibagi tanda...
pastikan port 8088...
di query url configuration, di frontquery isi :
m.upnshare.com.my.w-eb.com/cgi-bin/nph-proxy.cgi/0a/http/
Di proxy type pilih host...
di proxy server isi m.upnshare.com.my atau m.hotube.com.my ( pilih salah satu )
Di menu Proxy configuration...
masukkan proxy 202.075.133.049 port 80...
pstikan proxy diatasnya portnya juga 80...
lalu beri tanda di kedua proxynya...
Next, di menu load network balancing beri tanda di use default gateway dan connect trough proxy...
lalu pilih proxy 202.075.133.049:80..
jangan pilih Start dulu...
Buka Mdma lalu pilih connect... next buka ispce lalu start...
Then, buka browser firefox atau chrome atau apa saja, ubah setingan proxy browser dengan 127.0.0.1 port 8088. save then surfing sepuasnya...
tapi jalannya lambat, maklum ini trik lewat banyak server...
Good Luck...
jangan lupa mampir ke situsku ya?
http://www.carifile.xtgem.com
Cari file tanpa timer... dijamin free...

Rhynov pada 15:11, 06-Nov-11

NB: trik CGI diatas sebagian dah banyak yang gak work...
mungkin ini malam mau update CGI lagi...
N buat trik download file jar memakai opmin 5 or 6 java...
sebagian bisa gunakan trik berikut...
rubah file jar di url dengan zip atau 3gp ( tapi tidak semua file jar bisa di download)
Caranya klik file jar then pilih stop... buka urlnya lalu ganti seperti diatas... di 4 shared trik ini berlaku, di siteku juga berlaku...
Minta supportnya mudah2an opera symbian bisa pakai trik maxis...
sedang usaha tapi belum jumpa query yang pas...
Salam Hacker ( newbie ) Indonesia...
Add fb : Rhynov Startlets Chuviiko

kayrowl@fb pada 16:42, 06-Nov-11

salam semua! tak de ke setting handler tuk android?.. application nye dah jumpe,tp setting yg x ngam..share2 la eh..

ELOHIMLOVER pada 22:29, 06-Nov-11

Utk android ssh ckit aq nk kc sbb xda android.Tp klo android tu korang ble bat setting internet directly dr hp,xpyh bat prov..

ELOHIMLOVER pada 23:01, 06-Nov-11

thnx infonya bro rhynov..

shah pada 07:37, 07-Nov-11

10q 4 da tricks.............

Venko pada 05:55, 09-Nov-11

Ini aku nak kongsi trick bumi maxis dan opera yang boleh set socket untuk celcom.
- Untuk trick bumi maxis korang taip url ni di go to address masukkan url http://maxis.mobby.me.1proxy.de dan tekan ok/go. Nanti korang akan dibawah ke homepage 1proxy.de. Dalam box korang taip la url ok.
- Untuk celcom, korang boleh pakai opera original pun boleh, tak perlu letak trick, hanya tukar http kepada socket dalam setting. Connection celcom wap.
Kalau tak boleh guna opera handler, dalam colum http server masukkan:
http://my-maxis.moko.mobi.com.server4.operamini.com:80
Socket server:
socket://my-maxis.moko.mobi.com.server4.operamini.com:1080
FQ kalau nak letak pun boleh, tak nak letak pun boleh juga. Korang boleh dapatkan FQ dalam blog ni. Selepas itu tekan save. last sekali korang tukar http kepada socket dalam menu setting. Connection celcom wap. Kalau nak download file, sebelum masuk opera korang tekan Option > Data access > Add and edit > Ask every time dan save. Sekarang masuk opera dan cuba download.

ELOHIMLOVER pada 22:30, 09-Nov-11

Venko@thnx 4 info bro..

Venko pada 07:08, 10-Nov-11

Elohimlover@ trick bumi 1proxy.de je aku cari sendiri. Yang setting celcom tu orang lain ajar aku ,bro. Cuma aku nak share je untuk penguna celcom. Trick ni tak akan kekal lama. Sebelum kena block baik aku post je trick opera celcom 2.

ELOHIMLOVER pada 07:41, 10-Nov-11

Venko@btl jg tu genk,g pn lau kta share mesti ada org lain yg akn share kpd kta blk tu..sbb bat baik brbalas baik smile

Venko pada 17:04, 10-Nov-11

Elohimlover@ blog bro ni tak boleh setting limit ke untuk setiap komen di hantar. Sebabnya, bila sudah banyak penguna hantar komen, page akan jadi panjang kebawah.
Bagi mereka yang guna bumi 2, kalau nak masuk page dengan cepat, setting dalam bumi korang off kan image. Url mebapp.com 2 korang jangan pakai la, bila ada masalah network, korang kena retry sampai 100%. Baik pakai http://maxis.mobby.me.1proxy.de

ELOHIMLOVER pada 22:46, 10-Nov-11

Venko@tu la mslhnya tu bro,comment moderation dia x canggih sgt..rolleyes

Bobo82 pada 02:55, 11-Nov-11

Hehe bgus

Venko pada 15:40, 11-Nov-11

Admin@@susah lah macam 2 bro. Kesian orang yang guna bumi nak belajar trick. Nak pergi page kebawah pun lambat dan berat. Haha.

ELOHIMLOVER pada 22:32, 11-Nov-11

Venko@tulah..tp xpa,aq dh htr feedback feature request dgn c Arvind(Owner MWB),tgu je la dia tmbh feature tu..

Venko pada 16:26, 12-Nov-11

Banyak lagi nak kena tambah bro. Tak apa la, yang penting bilangan komen untuk 1 page. Kalau dia tak buat, page akan jadi panjang kebawah macam plod. Hahaha

Bobo82 pada 01:08, 13-Nov-11

Ye hehe

amdonat pada 06:42, 13-Nov-11

bro , trik ni nak kena tuka ke brokben tak ?

ELOHIMLOVER pada 12:00, 13-Nov-11

amdonat@xprlu bro..pkai plan hotlink je..

ELOHIMLOVER pada 12:00, 13-Nov-11

amdonat@xprlu bro..pkai plan hotlink je..

Roslee pada 16:43, 15-Nov-11

Tq dah tmbus dah

Amin pada 14:21, 26-Nov-11

Bro,kalu pkai opmin 4.2 handler slaen dr yg ko bg blh kn?asl opmin 4.2 handler tol?

ELOHIMLOVER pada 00:08, 28-Nov-11

Amin@yap boleh..

danny pada 12:18, 29-Nov-11

Xtembus pun..

ELOHIMLOVER pada 00:50, 30-Nov-11

dany@tmbus la..kw pkai hp apa?

Kazz pada 15:22, 10-Des-11

Bg aq r yg t'baik ada opmin4.2 aq ada dh 0pmin.5.0 and tpi 0pmin6.5. Btul r cntik, tpi aq xskg ckit sngt isi dlaman dia, nie bg aq lh, xtau pla kt 0rg len, hehehe

Ket pada 19:15, 27-Des-11

Yes da dapt

herman pada 17:36, 06-Jan-12

terbaik la bro..........

sifu pada 13:48, 07-Jan-12

salam hye guss!

Andy's™ pada 10:17, 28-Jan-12

knapa xblh download opera4.2...asal kta maw download mp3 trs complet..skali tgok..file error....xblh main....aq dah try trick d atas to leh buka....tp download laju plak...tgok file kosong..

ELOHIMLOVER pada 04:57, 29-Jan-12

@Andy's™,
pastikn kw dh isi front query. . .

SYAM pada 18:39, 20-Peb-12

Setting browser bumi2x utk maxis ada kh admin

arfin pada 18:41, 23-Peb-12

kx aq gx bisa dowlod ea. . .

razlie_lie pada 06:16, 30-Sep-12

klau pkai sony-s312 bleh pkai 4.2hanler ke?downlod bleh jak

Langganan komentar: [RSS] [Atom]

Komentar Baru

[Masuk]
Nama:

Email:

Komentar:
(Beberapa Tag BBCode diperbolehkan)

Kode Keamanan:
Aktifkan Gambar