TRICK MAXIS FREE INTERNET GUNA OPERA MINI 6.5 Nov 2011

Di posting oleh hack by hacker24 pada 12:56 AM, 07-Nov-11

Di: Maxis , Trik-Free-Internet



Sebenarnya aku tak main sangat versi2 Opera Mini 5 dan keatas ni.Aku prefer Opera Mini 4.2.Tapi sebab banyak yg tanya trick Maxis free internet guna Opera Mini 6.5 ,so aku pun downloadlah Opera Mini 6.5 kemarin.Ni dia tricknya.

Mula2 korang kenalah ada Opera Mini 6.5 Handler.Download di sini atau di sini.Pastu korang buat setting internet baru kat handphone korang dengan



ip:202.075.133.049 dan port:80.Bagi pengguna s40,download file prov di sini.Bagi yg tak tau lagi apa itu prov file,sila baca posting sebelumnya:Cara Buat Prov File.

Pastu buka Opera Mini 6.5 tadi,dan tulis ni pada Front Querry:m.upnshare.com.my.w-eb.com/cgi-bin/nph-proxy.cgi/0a/http/

UPDATE! !:CGI proxy utk Front Query di atas tu dah di-block.Guna CGI baru kat bawah ni:

58.71.130.95.www.concealme.com/nph-proxy.pl/mykeypad/http/

.Jangan ada http yea kat front querry tuRemove port from URL korang tanda,Proxy type:HOST dan proxy server:m.upnshare.com.my.Yg lain biarkan kosong adanya smile Tekan save,tunggu network test,kalau korang buat dengan betul macam yg aku tunjuk tu patutnya akan tembuslah.

Tolong support aku ya genk dengan mengklik iklan2 kat bawah ni seberapa banyak kali yg boleh..hehemrgreen,jangan risau korang tak akan kena caj apa2.Aku janji akan bagi lebih banyak trick smile


Click here

Bagikan ke Facebook Bagikan ke Twitter

Komentar

210 tanggapan untuk "TRICK MAXIS FREE INTERNET GUNA OPERA MINI 6.5 Nov 2011"

han pada 01:26 AM, 07-Nov-11

atau simpan jew kat front query tu cm nie: emo.maxis.com.my.gowingo.com/cgi-bin/nph-get.cgi/00000a/http/ n yg lain biarkn 0. via .::aryo:::.

caca pada 01:59 AM, 07-Nov-11

bro trik n70 ad tk?? hehesmile

--
Via MebApp.com

Amirul pada 02:01 AM, 07-Nov-11

Asalamualaikum . . Tolong saya. . Cemana nk setting internet? Model hp saya nokia x2

--
Via MebApp.com

ELOHIMLOVER pada 02:13 AM, 07-Nov-11

Caca@pkai ja setting yg aq tnjuk kt ats tu,tp lau n70 tu xpyh pkai prov,pkai ip standard maxis3gwap je rsanya dh dpt.lau xdpt jg bat new internet setting bru dgn ip kt atas tu,n70 ni trmsuk s60,ble bat internet setting directly dr hp..

ELOHIMLOVER pada 02:15 AM, 07-Nov-11

Amirul@nokia x2?

Amirul pada 02:26 AM, 07-Nov-11

Nokia x2-00 tolong ajar

--
Via MebApp.com

Fitrie liebherr pada 02:33 AM, 07-Nov-11

kunjungan persahabatan,,salam kenal,,nice post,,,trims

ELOHIMLOVER pada 02:37 AM, 07-Nov-11

Amirul@kw ikt je yg aq tnjuk kt ats tu bro..

Amirul pada 02:47 AM, 07-Nov-11

Dah ikut da. . Tp takleh tembum pun. .

--
Via MebApp.com

Caca pada 02:58 AM, 07-Nov-11

bro sbnr ny ca ada buat blog sndri reg kt myblog p ca x fhm cm ne nk mnagt bro leh bntu mngt tuk blog chat tk?? hehe smile

--
Via MebApp.com

ELOHIMLOVER pada 06:25 AM, 07-Nov-11

Caca@mm..xfhm la pa kw tlis genk.. rolleyes

ELOHIMLOVER pada 06:37 AM, 07-Nov-11

Amirul@Kw dh pkai prov tu x?

Ezadzuzitsu pada 06:39 AM, 07-Nov-11

terbaeK dh lma aq crik 6.5 peh!

Amirul pada 07:34 AM, 07-Nov-11

Susah la prov tu. .

--
Via MebApp.com

DRACULLA pada 08:24 AM, 07-Nov-11

Salam..
Akhir b'jaya gk ak pkai opera ni..
Mmang terbaik la admin ni...

Cuma nk ty la,knpe ye sofware tfun bleh ilang? Sbb mlm td tfun ak xleh on..jd kne anta kdai untk msuk kn sowfare baru..ni bru ok,n dpt pkai opera6.5 kt atas 2..

De x cara nk atasi msalah jgn bg sowfare tfun ilang & ape sebab jd cm 2 ye???

Admin tlg bg petua skit..hehehe..

Venko pada 09:33 AM, 07-Nov-11

Kenapa aku buat tak boleh tembus. prov file opera 6.5 dan uc web 7.8 aku dah buat dan active tapi tak boleh tembus. dia kata unable to connect.

venko pada 10:56 AM, 07-Nov-11

Terima kasih bro sekarang baru boleh buka internet guna opera 6.5 handler. Tadi aku tak active kat default configuration settings. Memang mantap trick ni. Thank bro. Gua tabik sama lu bro. Hahaha

venko pada 11:25 AM, 07-Nov-11

Trick kat atas 2 dgn opera 6.5 boleh download. Tapi bila nak download file besar failed. Bawah 1mb baru boleh download. Biasa la s40 aku ni tak ada 3g memang patut pun failed dnwnload file besar2 ni.

Amirul pada 11:29 AM, 07-Nov-11

Kawan2. . Please la ajar. . Takleh tembus ag nie. . Aq sangkut kat prov jea. . Kalu nokia x2 takyah pakai prov ley kew? Atau ada cara lain selain prov? Aku ada setting internet tp tak reti pakai. .

--
Via MebApp.com

aphexx nizam pada 11:29 AM, 07-Nov-11

utk info korang,trick ni blh jg dgunakn pd UCWEB 7.8.aku da try,bjaya.ko mmg tbaekla bro!

Amirul pada 11:35 AM, 07-Nov-11

Cemana gan hp yg ada 3g nie. . Siapa enset yang ada 3g yg leh tembus trick nie tolong aq. . Tolong sesangat

--
Via MebApp.com

Amirul pada 11:37 AM, 07-Nov-11

Dracula@tolong aq

--
Via MebApp.com

ELOHIMLOVER pada 11:49 AM, 07-Nov-11

Amirul@kw kna baca dlu ttg cara buat prov file dan cara rename file dengan MobyExplorer yg aq tlis sblm ni.Fhmi btl2 yg basic/asas tu ya bro..gud luck wink

ELOHIMLOVER pada 11:50 AM, 07-Nov-11

Ezad@tengkiu bro..

ELOHIMLOVER pada 11:51 AM, 07-Nov-11

Dracula@hmm..cmna tu bro,kurang fhm la..rolleyes

ELOHIMLOVER pada 11:53 AM, 07-Nov-11

Venko@tq bro..lau nk dwnld lb dr 1mb,pkai UCWEB..aq prnh dwnld smpai 2mb gna hp N5300 aq(s40),

DRACULLA pada 12:34 PM, 07-Nov-11

Amirul = ak bab tefun nokic mmang ak x tau pape..ak pkai sony je..xpna gne nokia..maaf ye fren..try mtk tlg kt admin..

Yuza_Grunge pada 12:44 PM, 07-Nov-11

Thankz admin , kw memang yg TERBAIK ! Boboboi pun kalah , ahaha

Venko pada 01:03 PM, 07-Nov-11

Elohimlover@ ucweb aku boleh run, cuma belum cuba lagi download. Lagi pun trick ni boleh run kat opera 4.2 4.3 4.4 aku try letak http server dgn socket, setting biasa je server4.operamini.com cuma di FQ dgn Proxy server dan remove port, setting dia sama je macam kat atas.
Test bbcode [code]http://mykeypad.mywapblog.com[/code] Copy URL here. Code ni function dia boleh copy dalam box. Ni aku test je tengok boleh display ke x dalam blog ni. Kalau tak boleh admin blog ni sila active code 2 sebab senang orang lain nak copy terus bagi mereka yang guna browser bumi, tak perlu nak salin atas kertas, orangnya aku. Hahaha. Sekarang tak perlu aku nak salin atas kertas. Pakai opera je bila nak copy text.

venko pada 01:05 PM, 07-Nov-11

Elohimlover@ ucweb aku boleh run, cuma belum cuba lagi download. Lagi pun trick ni boleh run kat opera 4.2 4.3 4.4 aku try letak http server dgn socket, setting biasa je server4.operamini.com cuma di FQ dgn Proxy server dan remove port, setting dia sama je macam kat atas.
Test bbcode [code]http://mykeypad.mywapblog.com[/code] Copy URL here. Code ni function dia boleh copy dalam box. Ni aku test je tengok boleh display ke x dalam blog ni. Kalau tak boleh admin blog ni sila active code 2 sebab senang orang lain nak copy terus bagi mereka yang guna browser bumi, tak perlu nak salin atas kertas, orangnya aku. Hahaha. Sekarang tak perlu aku nak salin atas kertas. Pakai opera je bila nak copy text.

DRACULLA pada 01:11 PM, 07-Nov-11

Cmni bro..
Hp ak tbe2 mati..jd ak xdpt nk on kn tefun ak..
Jd ak anta g kedai ptg td..so mbr cina ak 2 ckp sowfare hp ak ilang ag..ak pn x tau ape sowfer hp sony ni...
Jd mbr ak 2 format blik tfun ak ni..n msuk kn sowfer hp sony ak ni...

Jd ak juz nk tau knpe hp ak jd cmni tiap kali ak men opera? De x cara xnk bg ilang sowfer tfun ni..
Sbb nye ble d'format no tel,msj2 & sgale2 yg de kt tefun ilang..
Dh byk kali ak kne cmni..
Ko tlg bg tau ak..

venko pada 01:12 PM, 07-Nov-11

kenapa nak comment kena approved dulu dari blog owner. Buatnya dia tidur tak tahu pukul berapa nanti comment 2 dapat dipaparkan dalam blog ni.

mamat pada 03:43 PM, 07-Nov-11

x dpt tmbus...sad

DRACULLA pada 06:18 PM, 07-Nov-11

Salam..bro ak nk ty la..kt opmin6.5 ni de url untk filter kn?
Kalau ak buang filter 2 pe jd br0?
Sbb ak pnye fb x leh buka,x tau nape..
Tlg info bro..

Ezadzuzitsu pada 09:09 PM, 07-Nov-11

aq pnah downld file 7.0mb ..dgan sharat ko intenet xlek,nk tau line intenet clear x clear kt ncet kt bhagian mla2 kuar gamba benda H ahax!lau ada gamba H tu mag laju ah.nk nk lau kuar kt bandar..

ELOHIMLOVER pada 09:46 PM, 07-Nov-11

dracula@ttap ble tmbus jg 2 bro,yg pnt FQ isi..xdpt msuk fb?cmna 2?aq dpt pn..

ELOHIMLOVER pada 09:51 PM, 07-Nov-11

mamat@ble la..cba kw pkai ip standard maxis dulu..pastikan kw aktifkn ip tu sbgai defaul setting..

ZONA INTERNET GRATIS pada 09:54 PM, 07-Nov-11

kunjungan dini hari sob..
Ditunggu kunjungan baliknya

ELOHIMLOVER pada 09:58 PM, 07-Nov-11

venko@utk mengelakkn spam dn maki hamun bro..

ELOHIMLOVER pada 10:00 PM, 07-Nov-11

dracula@uis..xpnh q alami mslh mcm tu bro..bkn ada vrus ke hp kw tu?

ELOHIMLOVER pada 10:05 PM, 07-Nov-11

venko@text area ka mksd kw..t la aq bat bro..tq 4 info.. smile

babe pada 10:07 PM, 07-Nov-11

bro,macam mana dgn android fon?x mau root,de cara x??

ELOHIMLOVER pada 10:07 PM, 07-Nov-11

yuza@TQ bro..klik la iklan yea..hehe mrgreen

ELOHIMLOVER pada 10:13 PM, 07-Nov-11

Kw pndai2 la bro..aq xdpt tnjuk utk android sbb xda gadget secanggih tu..rolleyes

Venko pada 10:24 PM, 07-Nov-11

Ezad@ icon H 2 fon yang ada 3G je memang la laju, download pun muka ada senyummm hahaha. Kalau tak ada line 3G (H) dia akan jadi icon (G)

Elohimlover@ Oh ye ke.. Tak apa bro, untuk kebaikan juga buat macam. Lambat pun lambat la, janji ada masuk komen. Blog ni tak boleh block SPAM ke bro?

Gaara pada 11:01 PM, 07-Nov-11

keren... lanjutkan sob... Sukses selalu...

ELOHIMLOVER pada 05:40 AM, 08-Nov-11

Venko@ada jga,tp spam filter xkuat sgt la bro..g pun lau aq set comment moderation,snang ckit aq nk reply prtnyanaan2 korang..

KripKrip pada 06:05 AM, 08-Nov-11

ternyata sobat dari malaysia, thanks kunjungannya di blog aku.
Di indonesia blm ada operator MAXIS, entah jika mirip aja dgn AXIS.
Entar coba di tes, mgkn sama saja..

Salam persaudaraan.
http://kripkrip.heck.in

as,salam. pada 06:22 AM, 08-Nov-11

tima kash hacker2..aku akn try guna trick nie k..thankz you all..

Izam pada 06:51 AM, 08-Nov-11

salam bro buat kunjungan pertama ane,ane mau minta tlg nie,gimana caranya mau setting opmin 6.5 nih? Kunjung blk yah sob.

DRACULLA pada 09:42 AM, 08-Nov-11

Xpela bro..psal fb 2 ak dh bleh buka dh..ak blum ag smpat blaja hack fb,org dh hack fb ak dlu..hahahaha...

Juz nk ty la,npe ak xleh upload gmbr pkai opera6.5 ni gn ucweb 2 kt fb??

Sbb opera ak yg len sume dh ilang pas kne fomat ari 2..trik pn lesat gk..hahaha..
Maaf ye klw byk ty..hehehe..

Amirul pada 11:23 AM, 08-Nov-11

Bro . . Sila bg contoh cemana nk tembus. . Dah wat sebijik at atas tp takleh walaupun pakai ip 3g maxis default. .

--
Via MebApp.com

Amirul pada 11:26 AM, 08-Nov-11

Wey korang. . Flyproxy dah tak laju la. . Ada x cara nk wat laju or web default lain. .? Thanks kepada yang memberi kerjasama. . Memang owang at sini sporting habis. . Alhamdulillah. .

--
Via MebApp.com

zah_khannaz pada 01:05 PM, 08-Nov-11

admin,trick bumi2 udah kena blck cmua,adoi susa lh kalo mcm ne nk dwnld o.m6.5 hehehe..

ELOHIMLOVER pada 09:49 PM, 08-Nov-11

Amirul@pastikan kw dh set Maxis3GWap tu sbgai Default Config.Setting.Lau mc xdpt jg kena pakai prov la(bagi pengguna s40).Atau buat new internet setting(bg pengguna s60).Pastikan dulu hp kw jnis apa,smada s40 atau s60...

ELOHIMLOVER pada 10:00 PM, 08-Nov-11

zah_khannaz,@mna da,bnyk g yg tmbus..cthny..

Mebapp.com
Daveproxy.co.uk
Kingmob.kilu.de

ELOHIMLOVER pada 10:03 PM, 08-Nov-11

DRACULLA@xdpt ke?aq xpnh try g upload gna Opmin 6.5 ni..t aq try la..

ELOHIMLOVER pada 10:18 PM, 08-Nov-11

Izam@utk operator Indon aq xtw la bro..

ELOHIMLOVER pada 10:20 PM, 08-Nov-11

KripKrip@salam damai jg bro..mgkn la..

che-che pada 12:41 AM, 09-Nov-11

cm mna guna sony pula...tk da trikny..ka

ELOHIMLOVER pada 02:15 AM, 09-Nov-11

che-che@lau sony ni ble buat new internet setting directly mlalui hp,xpyh bat prov,ikt je cra yg aq bg tu genk..

DRACULLA pada 02:38 AM, 09-Nov-11

Salam..morning sume..ar2,mmang xbleh r..ak pkai ucweb pn bleh gk..ble upload je gmbr x msuk..nt ko tlg cheak kn..

andika pada 02:24 PM, 09-Nov-11

asallamualaikum....tlng bro...aq ada opera 8.65..tpi x taula apa trik ne na run natang ne...tolong tuju ajar...

ELOHIMLOVER pada 10:14 PM, 09-Nov-11

andika@uii..Opera 8.65 tu sis kan..aq pnya hp x support file sis la bro..kw pkai je trick Opera versi jar kt sni..

ELOHIMLOVER pada 10:36 PM, 09-Nov-11

DRACULLA@cba kw upload gmbr pkai unique email address yg FB bg tu..

Arepeace_metalc0re pada 01:04 AM, 10-Nov-11

Trik bumi yg bleh layan youtube ade x genk??

ELOHIMLOVER pada 01:58 AM, 10-Nov-11

Arepeace_metalc0re@xda g genk..

DRACULLA pada 07:02 AM, 10-Nov-11

Email unique ni ke bro??
knew454rising@m.facebook.com..
Yg ni ak dh cube,tp xleh gk..puas dh godek2 fb ni,tp xdpt gk cari problem nye..sory susah kn ko..

ELOHIMLOVER pada 07:36 AM, 10-Nov-11

DRACULLA@mmg xdpt tu bro..ada bug ckit facebook mobile tu,tp aq dh tlis jg cra lain utk upload kt fb,bca lah,aq dh test tu,mmg dpt..

DRACULLA pada 08:22 AM, 10-Nov-11

Ok2..kte smbang kt page sne bro..

DarKz EMz pada 01:58 PM, 11-Nov-11

SAMAT SEJAHTERA PEREN..HUHU
SETING TOK OPERAMINI 2.06 TAO X? AKU WT GNE TRIK MXS NI X TEMBOS LA..HUHU. PAH CEROH WT X JADI2 PUM...WAT PADE OPERA LAEN OKE.. sad

ELOHIMLOVER pada 10:34 PM, 11-Nov-11

DarKz EMz@mc lg kw nk gna OM2?Pkai OM4.3 la bro,smua cri2 OM2 dia gbungkn dgn OM4,bru gempaq!biggrin

egois pada 12:05 AM, 12-Nov-11

bro apsal hp nokia s60 ssah sgt nk bg jalan ek.. Klau sony blh plak.. Skli buat plak tu.. trus jalan.. Smua trik dpt jalan kt sony Tp nokia dh bratus kali aku buat asyik eror je... Ada sapa kt sini leh tembus guna nokia s60v2?

mamat pada 12:53 AM, 12-Nov-11

egois@aq buat d n70 ngn n73 ok jak pn..

browser pada 01:13 AM, 12-Nov-11

mamat@kau buat opmin kt n70 bleh download x????aq buat xleh la...sume versi opmin aq dh try....tmbus bleh..nk download je yg xbleh..knpe ek??harap2 ade yg dpt membantu...

abe pada 07:47 AM, 12-Nov-11

salam..nk tny ckit,apesal aku wt trik ni.susah nk tembus..

egois pada 12:24 PM, 12-Nov-11

mamat@ cmna ko buat?aku buat xleh pn.. Pelik aku.. Skrg ni aku gna operamini6.sis yg dh edit.. Kalo gna opera hndler ltk trik sndri mmg xdpt.. Xtau kt mna slpnya.

mrjupak pada 02:58 PM, 12-Nov-11

trik ni sng..gna ip standard dh lancar..bg first time nk buat tu kredit msti la ada ckit untk test connection tu,lpas tu dh leh msuk,,kredit still x terusik..masa first je..dlm 50 sen dh ckup..aku dh try kt nk n70..try la..lpas dh try....buat la apa korang nk buat..hehe smile (tip:seeloknya sblum nk test tu ambil connection bru tkan *100#..cri bhagian tetapan and test buat..sblum tu set tetapan bru sbgai default setting) mudah kn?

abe pada 03:14 PM, 12-Nov-11

xperlu msuk http?..mksudnye mcm mane eh?

mrjupak pada 03:31 PM, 12-Nov-11

sesetengah trik gna http cth http://m.upnshare.com.my.w-eb.com/cgi-bin/nph-proxy.cgi/0a/http/ TP,Untuk trik ni http:// x perlu diletakkan di bhagian hadapan..sbb dh ada di bhagian blakang skali..trus je brmula..dgn m.upnshare dan seterusnya...itu saja smile

ELOHIMLOVER pada 10:28 PM, 12-Nov-11

Abe@trus tlis m.upnshare.com.my...bla..bla..

ELOHIMLOVER pada 10:29 PM, 12-Nov-11

Mrjupak@sbnrnya asal Front Query xperlu ltak http://,sbb dia akn jd error..

abe pada 01:39 AM, 13-Nov-11

owh,gtu deh mrjupak..phm dh ckit..lau np wt kt c6,kna msuk ip len dlu ke?.aku dh try msuk trik tuh,tnpa tkar ip..xleh tmbus2 pn..

mrjupak pada 02:15 AM, 13-Nov-11

eh..boleh jugak la ltak http tu...dlu aku dh pnah buat..sbb tu aku kata sesetengah trik..sbb ada trik yg x perlu ltak socket dgn http..tp bila ltak kt FQ tu dgn http leh jalan...ni trik yg pnah aku wt dlu la..x tau la skrng leh jln lg ke x.. smile

mrjupak pada 02:29 AM, 13-Nov-11

ni antara trik yg gna http,,ni yg lama pnya.
Proxy Settingsrazzroxy IP:
zerolike.com or75.102.25.167Port:
80Front Query:http://wap.mauj.com/
cgiproxy

browser pada 08:11 AM, 13-Nov-11

admin,cmne n aq pnye mslh plk?aq gne n70 sume opmin versi 4.2 5.1 6.0 6.1 6.5 sume aq dh bleh lpas,mslhnye sume opmin aq dh try xleh nk wt downlod,knpe ek?cer cite....

ELOHIMLOVER pada 12:05 PM, 13-Nov-11

browser@cba kw bca trik Opmin boleh download yg aq post sblm ni..

broter pada 12:09 PM, 13-Nov-11

nk buat nie kne setting prepaid brodband ke x yah ?

pastu..ip tu ip adreas ke proxyadreas ?tu je...

ELOHIMLOVER pada 12:16 PM, 13-Nov-11

broter@ip=internet proxy..jd sma la tu bro..

ELOHIMLOVER pada 12:16 PM, 13-Nov-11

broter@ip=internet proxy..jd sma la tu bro..

broter pada 12:18 PM, 13-Nov-11

lol..kt enset aku ad dua 1 ip address 1 proxy address...prepaid brodband nk kene ke xyah ?

ELOHIMLOVER pada 12:22 PM, 13-Nov-11

broter@uik,pelik tu,s60 ke,lau s60 aq xdpt bantu bnyk sgt sbb aq gna s40 je,sapa2 tlg bantu broter..pkai plan hotlink je..

broter pada 12:24 PM, 13-Nov-11

ensit aku sony ericsson cedar...cm tu la...owh..gne plan hotlink je..yg ip tu je aku x phm..

DarKz EMz pada 12:58 PM, 13-Nov-11

YG LAEN DAH ADE PEREN...HUHU. CME NK YG 2.06 JE. GNE CGI PUM X JD... sad

mrjupak pada 01:20 PM, 13-Nov-11

ip adrss gn proxy server...sama la kt n70 aku pn ada..letak kt proxy server je...ataupn ambk connection bru x pyh stting apa2 trus je connection.gna conection bru tu....peace,hehe smile

mrjupak pada 01:25 PM, 13-Nov-11

teringin la nk gna bolt..lum pnah try lg bolt...bila la nk dpt agaknye ye..hehe,,nimbuzz,ebuddy,snaptu,mig33 sume dh pnah merasa..cuma bolt tu blum tembus..puas nk membelek trik2 ni..pening pala wei..haha

broter pada 01:36 PM, 13-Nov-11

buat maxis3g wap bru terus connect ? xyh setting ?

mrjupak pada 01:43 PM, 13-Nov-11

yep..sbb ip yg kt atas tu..ip standard gak...tp bila mu dh ambil connection bru kt dlm 2 dah setting ip standard.

mrjupak pada 01:46 PM, 13-Nov-11

aku try kt n70 tembus je gn cra tu..lain hp lain aku x pasti..try la.

ELOHIMLOVER pada 10:50 PM, 13-Nov-11

Mrjupak@tp aq xdpt tmbus trik klo pkai maxis3GWap yg operator bg tu,mesti pkai prov jg,pdhal ip sma je..jd aq smpulkn lain hp lain tebiatnya..

ELOHIMLOVER pada 10:51 PM, 13-Nov-11

Jd aq cdangkn kpd korang,korang test dlu trik tu pkai maxis3GWap,lau xdpt bru pkai prov atw new intrnt sett.

mrjupak pada 01:22 AM, 14-Nov-11

x ksah la mana2 pn bro,aslkn dh tmbus..itu dh ckup..smile

mrjupak pada 01:28 AM, 14-Nov-11

lupa plak nk tanye...mu nama apa ye bro?asl dr mana?keje apa??dah kwin ke??dh lama ke wt trik2 ni??blog mu ni bru lg kn?sbb slama ni aku x pnah nampak pn..hehe....byk btol aku tanye.......jwp bro..jwp...:/

browser pada 02:39 AM, 14-Nov-11

ELOHIMLOVER@aq dh bce sume trick2 yg ko post kt dlm ni....aq dh ikot sbjik cm yg ko post...tp ttp gak xleh nk download....

browser pada 02:41 AM, 14-Nov-11

ade xsape2 kt cni yg gne n70 wt opmin??bleh download x korg pnye opmin?

ELOHIMLOVER pada 03:12 AM, 14-Nov-11

mrjupak@pgl peren je bro..mc stdy g ni,pom Sabah..kw pla genk,ada blog ka?

mrjupak pada 03:29 AM, 14-Nov-11

pnggl aku zack je..brasl dr pahang,,blog x de r genk...

broter pada 12:19 PM, 14-Nov-11

asl aku x tembus ?

Browser pada 05:32 AM, 17-Nov-11

Akhirnye aq bjye gak...Opmin aq sume dh leh tmbus n bleh wt downlod....Thnk admin...Ko mmg terbaik...

Kqzz pada 03:39 PM, 19-Nov-11

Br0 apa sal 0pmin6. Ni x spp0rt ngn hp aku c903

ELOHIMLOVER pada 10:51 PM, 19-Nov-11

Kqzz@mgkn mmg hp kw xsupport Opmin 6.5 ni..

ELOHIMLOVER pada 11:13 PM, 19-Nov-11

Kqzz@mgkn Opmin 6.5 mmg xdsupport oleh hp kw kot..

Alee pada 06:03 AM, 20-Nov-11

Salam semua?Selain trick server4?ada x lg trik ln?

anonymous pada 10:36 AM, 20-Nov-11

salam bro trick maxis utk bumi ada x.?

ELOHIMLOVER pada 12:18 PM, 20-Nov-11

Alee@mksd kw?

ELOHIMLOVER pada 12:18 PM, 20-Nov-11

Anonymous@ada..kn aq dh post sblm ni..cri kt page2 blakang bro..

anonymous pada 02:48 PM, 20-Nov-11

cbe bro pos skali agi x jmpa ar....

ROSE pada 03:24 AM, 22-Nov-11

SAMSUNG GALAXY MCMANA?

Kqzz pada 04:48 AM, 22-Nov-11

Xpe lh br0 lau xspp0rt, cm nk tg0k utube br0 scara free

Kqzz pada 04:49 AM, 22-Nov-11

Apa leh wt lau x dspp0rt d hp aku, cmna nk tg0k utube free eh?

abe pada 05:21 AM, 22-Nov-11

admin n the geng..
tlng weh..
smpi skrg aku xleh tmbus ag guna opmin 6.5 guna anset c6-01..
xtau larh clap ape ag..

ELOHIMLOVER pada 12:24 PM, 22-Nov-11

Anonymous@bca sini http://mykeypad.mywapblog.com/trick-maxis-baru-default-browser-31hb-oc.xhtml
ROSE@mta maf cik,aq xpasti..sbb xpkai hp jnis tu..tp cba kw p menu>setting>post kt sni apa yg dia tlis..

ELOHIMLOVER pada 12:38 PM, 22-Nov-11

Kqzz@pkai youtube handler..t pas aq tes bru aq bg setting dia..hehe

Abe@mm..cmni lah,kw phone kw,msuk menu>setting pastu kw tulis kt sini apa yg kw nmpk..

abe pada 02:58 PM, 22-Nov-11

setting-connectivity,pas 2 setting plak..kt dlm stting ni ade 1)switch to wlan,2)data use in home country,3)data use when abroad,4)destinations..

Kaqzz pada 01:08 AM, 23-Nov-11

Bila br0 k0 nk bg stting dia. Aku ni ska tg0k video or tv. Bb mnat b0la. Heheh

ELOHIMLOVER pada 04:22 AM, 23-Nov-11

Kaqzz@mm..kw try dlu la ye genk..
Bat internet setting pkai:
IP:074.050.097.246
port:80

msuk menu>web>enter address/new address pastu tlis http://mms.celcom.net.my.myproxy.ca pastu tulis youtubemob.com kt URL form,plih video,n try la stream..aq x test g trik ni..kw tes la mna tw dpt..

Kaqzz pada 11:00 AM, 24-Nov-11

Xdpt lah bro aku dh test guna maxis 3g internet proxy adderss aku dh ltak cm yg kw bg 2 n port.

Anis pada 06:25 AM, 26-Nov-11

Admin,nk tnye ni..sblm ni sy ley d0wnload 0pmin 6.5 handler..tp f0n tbe2 wt hal.s0 mnde 2 dh hlang.sy try d0wnload lg gne link kt ats tp xdpt jgk..search kt google pn xley.npe ek xley d0wnload.sy nk 0pmin 6.5 ni sb dia best..tlg sy..

ELOHIMLOVER pada 11:49 AM, 26-Nov-11

Anis@xdpt download cmna tu?dia ckp apa?

ELOHIMLOVER pada 11:53 AM, 26-Nov-11

Kazz@apa yg xble bro,yg trik Opmin 6.5 ni atw trik tgk video tu?

Anis pada 12:16 PM, 26-Nov-11

Klu sblm ni,pas je d0wnl0ad,dia akn aut0 mtk kte ltak kt games 0r applicati0n.then.ble save,ada tnda 0pmin merah kt tpi 2.tp ble skg sy d0wnload,dia save kt 0ther..kt tpi dia gmbr kertas.klu search kt g0ogle,lnsung xley d0wnload..

Anis pada 12:20 PM, 26-Nov-11

Sy bwu je try d0wnload link kt ats..then,dia klua page d0wnload z0ne..tp kt bwh dia,dlm petak tlis d0wnload z0ne empty.

ELOHIMLOVER pada 01:49 PM, 26-Nov-11

Anis@kw try download kt sni plak http://handlerhack.wapka.mobi/site_56.xhtml?get-file=820

Kaqzz pada 05:30 PM, 26-Nov-11

Opmin6.5 mmang aku xleh d0nlod bb x d spport leh hp aku. Tpi yg tg0k vdeo tu br0,

Anis pada 12:03 AM, 27-Nov-11

Admin,sy cbe link kt ats..tp still xley gk..pas je amik ptak d0wnload,dia srh 0pen.then pas 0pen,xjd jgk.dia tlis ''s0mething is wr0ng with the page u tried t0 access.ch0ose an0ther link''.ke f0n sy y ada mslh admin?sb sy srh kwn sy y ada f0n y sme wt mnde ni,ttp xley gk..

Rizal pada 04:25 AM, 27-Nov-11

Bro ada ssiapa x tau nk d0nl0d game yg muda? Aku dh bnyk kli cri kt g00lge tpi ttp x dpt bla d d0nl0d xmnjadi, ada jga 1tmpt yg aku slalu d0nl0d tpi msalanya game yg aku cari xdh kt sna game asphalt. Klu kmu xtau game tu. Kmu gtau aku je kt mna nk d0nl0n game lumbah kereta,

mamuz71 pada 02:28 PM, 27-Nov-11

trick utk andriod ada x

Rizal pada 03:27 PM, 27-Nov-11

I wan 2 race br0 please tell me kt mna nk d0nl0n?

ELOHIMLOVER pada 11:45 PM, 27-Nov-11

Anis@cba kw downld pkai default browser/handphone browser plak..aq downld ok je..

ELOHIMLOVER pada 11:55 PM, 27-Nov-11

Rizal@downlod asphalt 6 kt sini:http://waptrick.com/game/showgame.jsp?id=9U1

asphalt 4:http://waptrick.com/game/showgame.jsp?id=111

asphalt 3 street rules:http://waptrick.com/game/showgame.jsp?id=186

asphalt Urban GT 3D:http://waptrick.com/game/showgame.jsp?id=491

ELOHIMLOVER pada 12:00 AM, 28-Nov-11

Rizal@Lebih bnyk game cri kt phoneky.com/games/ atau waptrick.com/game

ELOHIMLOVER pada 12:01 AM, 28-Nov-11

Rizal@Lebih bnyk game cri kt phoneky.com/games/ atau waptrick.com/game

ELOHIMLOVER pada 12:05 AM, 28-Nov-11

Kazz@yg video tu pkai Celcom bro..

ELOHIMLOVER pada 12:13 AM, 28-Nov-11

mamuz71@ada tp aq xtau..aq xgna android..

Katak pada 10:57 AM, 28-Nov-11

Saya da guna trick ni memang berkesan ft ble tembus, tetapi beberapa jam kmudian x ble tmbus plak & tiba2 kuar Unable to connect to the internet verification of server certificate failed. Please check the setting in your device

--
Via MebApp.com

ELOHIMLOVER pada 11:46 AM, 28-Nov-11

Katak@line ada mslh kot..trik mmg mcm tu..ada msanya tba2 xdpt,tp jgn trus sangka/simpulkan trik tu dh kna block..tgu dlu bbrapa jam/tgu smpai besok..klo mc sma mgkn trik tu btl2 dh kna block..tp stau aq trik ni mc ok..

Rizal pada 03:13 AM, 29-Nov-11

Thnkz br0 nti aku try smua 2..

Anis pada 08:54 AM, 29-Nov-11

Default br0wser n ph0ne br0wser?cmne 2?

ELOHIMLOVER pada 01:01 AM, 30-Nov-11

Anis@default browser ialah pelayar internet asal hp kw..bca kt sini..
Utk celcom:http://mykeypad.mywapblog.com/trick-celcom-free-internet-guna-default.xhtml

utk maxis:http://mykeypad.mywapblog.com/trick-maxis-baru-default-browser-31hb-oc.xhtml

Rizal pada 04:07 AM, 01-Dec-11

Br0 aq dh test game yg kw bg tu tpi xssuai d hp aku file dia jab hp aku guna file jar..br0 kw tau tk d mna nk cri game drag0n ball?

ELOHIMLOVER pada 05:51 AM, 01-Dec-11

Rizal@kt phoneky.com/games tu game dia dlm 4mat .jar tu bro..

Kazz pada 03:30 PM, 02-Dec-11

Bro klau guna hp N79 kna gna frovfile g ke? Untk opmin.4.2..?

Rizal pada 10:37 AM, 04-Dec-11

Br0 pa sal? Opmin4.2 skg slow eh? Tpi bla gna opmin5.0 0k je lncar je,

accment pada 04:10 PM, 08-Dec-11

thenks bro

Kazz pada 11:23 AM, 10-Dec-11

Kpada kwan2 yg dh bjaya 0n tenet free tu jan lh lpa clik iklan tu ya?

accment pada 11:46 AM, 10-Dec-11

Riza@ ko mau cari game yg lumbah keretar ker...?ko klik je,www.mobile9.pastu ko cari la yg mrek hp nk,god luck bro......

accment pada 11:52 AM, 10-Dec-11

Riza@ ko mau cari game yg lumbah keretar ker...?ko klik
je,www.mobile9.com pastu ko cari la yg mrek hp nk,god luck
bro.....

Rizal pada 02:45 AM, 11-Dec-11

Accment@thnkz br0 nti aq cari, smile

rizal pada 07:46 AM, 11-Dec-11

Accment thnkz

m0ond0o pada 06:55 PM, 15-Dec-11

ELO- trick maxis da kne block ke?

ELOHIMLOVER pada 02:05 AM, 16-Dec-11

Moondo@mc ok lg..ni aq bls pkai mxs r ni..

Zaraki kenpachi pada 07:00 AM, 23-Dec-11

Bro..Aq dpt tmbus opera 4.2 4.3 5.0 kat hp n70 aku..Tpi knpa ndak bleh dwnload..Geram jga aq hehe

ELOHIMLOVER pada 01:10 PM, 23-Dec-11

@Zaraki kenpachi,
pastikn kw is FQ lau nk dwnld bro,

mr.mag pada 04:45 PM, 25-Dec-11

bro..opmin 6.5 mantap,yg x mantap nye fb x leh bukak..cm ner nk seatle problem nie..gogle searh pn kat paris..bahasa pn spain...ada cgi yg x link kat paris x?tolong kwn2..

ELOHIMLOVER pada 12:35 AM, 26-Dec-11

@mr.mag,
eh,ble la..aq dpt pn bka fb..yg google bhsa plik tu,kw tlis cmni kt address bar,m.google.com.my,

mr.mag pada 03:13 PM, 26-Dec-11

ok,t.q paren......

wan pada 06:17 PM, 30-Dec-11

yg opv6.5 xde yg turbo ke??

ELOHIMLOVER pada 04:30 AM, 31-Dec-11

@wan,
turbo?ada turbo g ke?

RazieF pada 11:36 AM, 01-Jan-12

unable to connect..:'(

RazieF pada 11:56 AM, 01-Jan-12

great..! itz workng..! smile

My Name is Name pada 01:41 PM, 09-Jan-12

admin, camna nak setting trick kalau xmau guna opera, tp nk guna bumi punya utk nokia 5800.. Bleh ke?

ELOHIMLOVER pada 03:07 PM, 10-Jan-12

@My Name is Name,
check kt page2 sblmnya bro,ada q tnjuk tu,trik bumi2 utk mxs,

alvin pada 03:00 AM, 11-Jan-12

haha lewat saja

petronas pada 05:06 AM, 12-Jan-12

TRIK OP 4.3 SEPENUHNYA ADA NGA... G BISA DWONLOAD..LG GUDANG FILE APA LINK NY... ADA YG Q JUMPA TPI G BISA D DWOLOD...HRUS EDIT YA.. CRA NY MCM MNA... SE

smile69 pada 09:25 AM, 19-Jan-12

adoiinahh,, bro JAR bah nieeee....admin tolong cri kan ak opmin6.5hndler.apk?tuk android...bb bkan ak j yg bmasalah mcm ni,mizte rami lagi dsna..yg net durank nak lju sikit...

irwan pada 04:01 AM, 20-Jan-12

ak pkai n70. Ak pkai om 6.2 maxis. Symbian pnya bkn java,lg best. Bley download jar file,xpopup pn

ELOHIMLOVER pada 11:06 AM, 20-Jan-12

@irwan,
bestnya ada symbian phone,boring dh gna phone java,

Dhatz pada 12:45 AM, 28-Jan-12

brow npe nokia 5250 x leh tmbus

sariek pada 12:21 PM, 28-Jan-12

bro tlong trik x bole dpat la bos ada proxy bru ka bos

ELOHIMLOVER pada 04:55 AM, 29-Jan-12

@sariek,
eh,mc boleh lg proxy ats tu. . .

joooo pada 12:21 PM, 30-Jan-12

salam brooo..aku nk tnye sikit kenapa aku dawnlop guna opera mini 6.5 nie,,bila ade krdik habis dia amik???
buleh jelas x...tlong2...

smile69 pada 05:07 PM, 30-Jan-12

hayoo,,snang nye gak paki npoN s60/40 tu...drpd ak pki skunk nie android teruk betuL.dpt gak free net tp lines cam kura2..

mat78 pada 05:45 AM, 31-Jan-12

smile69....android punya mcm mne nk buat???buleh tlg ajar x????

ELOHIMLOVER pada 12:29 AM, 01-Feb-12

@smile69,
yaka..bg aq la android kw..huhu wink

ELOHIMLOVER pada 12:56 AM, 01-Feb-12

@joooo,
klo ada kdt mmg dia akn telan bro. . .

Aleng pada 01:00 PM, 01-Feb-12

6.5 dh xley la admin,br td..dh kna blok ke?

anak_sabah pada 01:09 PM, 01-Feb-12

GENG, opera 6.5 mcm kena block la. . .dr td try access tp xblh konek. . .minta tolong geng, share klo ada trick trbaru

j0hn anak melaka pada 02:40 PM, 01-Feb-12

adoi da kne block'

amdonat pada 05:42 AM, 02-Feb-12

dah BLOCK rasanya sebab tak boleh connect .

cb pada 11:08 AM, 02-Feb-12

nak yg baru,,,,,
yg ni dah expired,,,,

ELOHIMLOVER pada 11:36 AM, 02-Feb-12

@cb,
sbr kwn q. . .

VAMPCULA pada 12:35 PM, 02-Feb-12

Trik untk opera6.5..

FQ :
Maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80/

REMOVE PORT : tanda (x)

PROXY TYPE :
HOST

PROXY SERVER :
maxis.mobby.me

cb pada 12:58 PM, 02-Feb-12

ip dgn port tu x yah tukar ke,,,,,

Boyyy pada 01:13 PM, 02-Feb-12

Hmmm .. Dh 2 hri aku xley gune opmin 6.5 handler dahh ..
Mesti dh kena block ..

Xde cara lain lgi ke???

Adhik pada 05:17 AM, 03-Feb-12

France kne block ke ?? redface

VAMPCULA pada 10:40 AM, 03-Feb-12

Ak pakai ok lg ni..
Cube korg pkai trik yg ak bg kt atas 2..mst bleh..

tolong aku admin pada 04:55 AM, 07-Feb-12

bro, tlg ajar aq trick om 4.4.. Tolong aq bro cry

ELOHIMLOVER pada 01:29 AM, 08-Feb-12

@tolong aku admin,
gna ja trik opmin 4.3 pda opmin 4.4 pn ble kwn. . .bca ni, http://mykeypad.mywapblog.com/trick-maxis-guna-opera-mini-4-3-free-int.xhtml

tkar fq tu dgn cgi bru yg q bg,pkai yg lodgeus.com sbaik2nya. . .

liang lahad pada 06:59 PM, 10-Feb-12

nape fb aku xleh bkak kt OM 6.5 neh......

EXHALE pada 11:25 AM, 28-Feb-12

ADUIYYYY TAK TEMBUS PUN......AKU PENING AR .. MACAM MANA NAK LETAK SEMUA CGI UH.. AJKU BUAT SAVE FOLDER JAX.. DIA SAMPAI SETENGAH LOAD JAX THEN.. CONNECTION FAILED...

ADUHH pada 11:39 AM, 28-Feb-12

FROMT QUERY TU KAT MANA..SOALAN BONUS........ wink

ELOHIMLOVER pada 11:44 PM, 28-Feb-12

@ADUHH,
front query tu ada kt dlm Opmin 6.5 Handler saja kwn. . .

ELOHIMLOVER pada 11:45 PM, 28-Feb-12

@EXHALE,
save folder pa pla kwn?pastikan kw gna Opmin 6.5 Handler . .

TaPuk pada 05:46 PM, 04-Mar-12

Bro, mntk set tuk opmin 6.0 maxis..plezz..

boy pada 01:02 PM, 29-Apr-12

bro..aq dah ikut sume apa yg ko cruh dlm blog kau..tpi bla aq tkan save kat opmin 6.5..xda apa2xpun yg brlaku..pliss help me..dia loadingpn xde bro..

Sebagaimana diperoleh dalam awan petir . pada 02:19 PM, 22-Sep-12

Yang paling utama dalam saneness nama ini memanaskan mengungkapkan dari ra sensitif , kotoran , yang membawa juga dapat memuaskan front atmosfer dan banyak lagi .

smile69 pada 04:30 PM, 24-Oct-12

bro admin tolong bgi info tuk org pngguna SE XPERIA, SMSUNG GS2 atw SMSUNG GS3, OR MANE JNAMA FON YG BRAPLIKASI ANDROID, sblum update tepon ,aplikasi yg pinting trutama nya opmin ,kasi pinda dulu d SD CARD sblum update nti mnyesal tu....SEBELUM DORANG KENA MCM AK GUS SBAR INFO DULU....

mimie pada 12:01 PM, 12-Nov-12

npe x le support opera mini ne kt fn q

Sri rahayu pada 05:12 AM, 03-Jan-13

Hye sya da ada opera mini 65 2,p pas sya isi n maw save,,,2 operamini xleh bka da,npa cm 2

roypain pada 01:31 AM, 07-May-13

da lame aq usha geng2x hacker ni..almaklum lh aq ni lembab je asew nk letak komen..malu doe..mslh aq skg,da lame aq pkai e72 tp dr dlu mmg xpndai nk setting kt (bumi) @ web browser asal dier.. Sob2x.. ++ lg mksd CGI tu..lg la wt aq pening..so aq arapkn bantuan korg.. FULL DEFINITION pls.. Xpon wt je skrin shot dr e72.. Aq pning...

Langganan komentar: [RSS] [Atom]

Komentar Baru

[Masuk]
Nama:

Email:

Komentar:
(Beberapa Tag BBCode diperbolehkan)

Kode Keamanan:
Aktifkan Gambar