TRICK CELCOM FREE INTERNET BOLEH DOWNLOAD GUNA OPERA MINI 6.5

by hack by hacker24 on 05:23 AM, 22-Apr-12

Category: Celcom , Trik-Free-Internet

Trik Opera Mini Celcom free internet yang aku share sebelum ni kebanyakkannya hanya boleh browsing tapi tak boleh download.

Jadi kali ni aku nak share Trick Celcom Free Internet Boleh Download Guna Opera Mini 6.5.

Bagi pengguna s60,Android dan gadget-gadget canggih lain,buat new access point dulu(baca Cara Buat New Access Point dengan setting seperti di bawah:

Name:MyKeyPad

APN:MyKeyPad


Homepage:http://mykeypad.mywapblog.com

IP:82.145.210.144

Port:80

Bagi pengguna java phone pula MESTI download prov file ini.Kalau masih tak tau cara gunakannya,silakan baca dulu Cara Guna Prov File.

Lepas tu downloadlah Opera Mini 6.5 Handler ini:

DOWNLOAD 1[.jar]

DOWNLOAD 2[.zip]

Kemudian buka Opera Mini tadi dan masukkan ini pada front query:

wap.speesh.com/track.pl/1p3r3n/http/

Lalu tekan save.Kalau korang dah buat semuanya dengan tepat patutnya korang dah boleh enjoy free browsing dan downloading !Tested di Nokia 5300 aku!Make luck! wink

Sim kad mesti masih aktif kalau tak trik ni tak tembus.Sebaiknya cuba trik ni time kredit RM0.

Motivasikanlah aku utk terus menulis dan berkongsi ilmu dgn mengklik iklan di bawah ni :

Ad:COOL LINKS





kongsi ilmu ini kepada kawan-kawan korang di FB dan Twitter.Klik share button bawah ni!

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

90 responses to "TRICK CELCOM FREE INTERNET BOLEH DOWNLOAD GUNA OPERA MINI 6.5"

[y][u][z][u][f]™ [03:20 AM, 23-Apr-12]

Celcom itu operator malaysia ya?

biggrin


arrow
www.PROKPROK.heck.in

Ry0n3 [03:20 AM, 23-Apr-12]

Testing kjp! Aq 2kr sim dl...

Inikah [03:24 AM, 23-Apr-12]

Nice,, tapi malan aku guna maxis lah,, ehe, aku nak klik iklan jer lah tanda terimah kasih,, peace bro,,

Laraxszz [03:32 AM, 23-Apr-12]

huhuhu...
Ingt kan blh donlot jar..
Hehe..

Labu [03:54 AM, 23-Apr-12]

Nak cuba lah.

♥ Cik Tiez ♥ [04:05 AM, 23-Apr-12]

Tak boleh nak test lagi lah. Kredit celcom banyak lagi. Sayanggg... biggrin BM aje dulu..

Achmad_99 [04:23 AM, 23-Apr-12]

Dari Indonesia tak dapat pakai...jadi menyimak saja..smile

ariezblog™ [04:34 AM, 23-Apr-12]

salam sob.. smile
ip address yg admin share kat atas 2 memang tuk internet free celcom kah n memang tembuslah kn.. ko guna ip address nie bolekah..
141.0.11.253 question

MobileTrick [05:30 AM, 23-Apr-12]

info yang menarik..thanks kwn!

Sir6 [05:30 AM, 23-Apr-12]

maxis yang boleh download ada tak...

WaN_SaNDaKaN_11z ™ [05:43 AM, 23-Apr-12]

Em syg aq ndak dapat test ni trick..apa pun..keep sharing kwn..apa kata kta tbhkan komuniti mwb malaysia idea

WaN_SaNDaKaN_11z ™ [05:46 AM, 23-Apr-12]

Laraxszz,download jar ka..utk download jar ko blh try 4.2 labs guna set ini..

Adi Corner Blog [06:35 AM, 23-Apr-12]

wah prlu di coba ni.. utk warga malaysia biggrin sukses sll utk gratisanya

Andie Us [06:39 AM, 23-Apr-12]

aku mau tes trik ini mesti harus nyebrang ke sana dlu kawan.
smile
arrow terus berkreasi & slalu sukses kawan

Phreaker [07:46 AM, 23-Apr-12]

Nice info..Hp aku slama ni ok je download guna celcom dgn trik lama..x ada masalah.bergantung pada hp jg.

Raiz17 [08:32 AM, 23-Apr-12]

saya pakai sc three kawan smile

Pendy [09:52 AM, 23-Apr-12]

trik yang bagus yah..tp aku lebih suka guna ip opera 217 tu utk celcom..laju..heheh..

MyKeyPad [10:22 AM, 23-Apr-12]

@WaN_SaNDaKaN_11z ™,
very excellent idea kawan..apakata kau mulakan? smile

MyKeyPad [10:23 AM, 23-Apr-12]

@Sir6,
banyak sudah yang aku post tu untuk Maxis boleh download..check pada kategori Maxis..

MyKeyPad [10:24 AM, 23-Apr-12]

@ariezblog™,
ya ia hanya tembus pada Celcom,Maxis tidak,tapi kalau yang lain aku tak berapa pasti..

MyKeyPad [10:26 AM, 23-Apr-12]

@Laraxszz,
opera mini 5 dan ke atas memang tak dapat download file jar kawan..

MyKeyPad [10:27 AM, 23-Apr-12]

@[y][z][f]™,
eya kawan..Celcom itu salah satu operator di Malaysia..

MyKeyPad [10:29 AM, 23-Apr-12]

@Inikah,
ok trimasi bo yau..

Farhan Qushairi [11:13 AM, 23-Apr-12]

peren,try la pkai digi..pkai trick digi best bg aq..download x failed..aq download 100mb ke atas rilex je ,x ad failed2 mcm maxis dgn celcom ad failed..

Debay ZR™ [11:16 AM, 23-Apr-12]

sore gan...
ane nyimak aja...
Lok ada wktu maen ya ke http://debayz_rahiant.mywapblog.com/

Warkhozs [11:38 AM, 23-Apr-12]

indonesia nyimak aj sob, hhheee biggrin, smoga dsna trik gratisan'a lama

Made In ParIs(Netz M.I.P gRouP) [11:56 AM, 23-Apr-12]

cNtek lHa brO...tp akU gNa Maxis Lha..aPa2x powN...meManG terBaiK lHa..

Ry0n3 [12:00 PM, 23-Apr-12]

Ssh plk klw celc0m ni...
Ndk mcm maxis!
Hermmm...
AnyWay, 10’Q 4 Sharing...

Mike Shinoda LP™ [02:09 PM, 23-Apr-12]

kunjungn malam kwn...smile
korang share trick Malay terus...

Sekali-skali trick Indon dishare ke? mrgreen

Mike Shinoda LP™ [02:10 PM, 23-Apr-12]

saya menunggu follback anda kwn..

Ron's70 [02:24 PM, 23-Apr-12]

salam sejahtera sahabat...trick yg bagus...tapi sayang kawan guna MAXIS ! Apa2x pun...nice 4 sharing...terus kan berartikel dan berkarya sampai kehujung hayat kita di mywapblog ni...thank's...smile

name [07:37 PM, 23-Apr-12]

prokzi nya gagal donlod mas .sama aja poksi lain

E-One45 [02:16 AM, 24-Apr-12]

Aq share satu trick pling mudah, laju, no limit..dload Dll.. opmin work 100%
Proxy type: HTTP
Proxy server: mms.celcom.net.my/turbo.beta.opera-mini.net:80 biggrin

E-One45 [02:18 AM, 24-Apr-12]

Oyah lupa.. Proxy server connection Mini5 tau server4.. Biar X nomoric..kat s60 n file prov s40..

Arief-Themoenx™ [02:20 AM, 24-Apr-12]

Orang indonesia cuma dapat nyimak saja.

capitalm™ [02:48 AM, 24-Apr-12]

adudu , mcam best je clcom punya , rasa mcam nak mencuba biggrin

Piebenhaezer Izer [04:12 AM, 24-Apr-12]

@arief-themoenx: andu bah. .

mael [04:17 AM, 24-Apr-12]

thanks bro,ko lah pnyelamat krdt ku,hehe..

intan [05:49 AM, 24-Apr-12]

napa link utk tajuk ni x dpt msuk eh? asyik error jak bilang si kwn..

Proletar [08:04 AM, 24-Apr-12]

Wah, tapi di Indonesia trik ini tidak akan berjalan sob.
Hehe, sukses aja buat warga Malaysia yang pakai trik ini smile

Coslet bha [08:40 AM, 24-Apr-12]

Thanks sahabat . .ko mmg dh byk wat owg epy. .pepun sukses slalu. . .ak nk cadangkan unk wat post yg b'kaitan nan pembuatan email, ,ak ase mseh byk owg yg lum taw wat emel. .ok i2 saja dr ak dak sabah sukses salu,

|Ismail|To mobile Blogger| [09:00 AM, 24-Apr-12]

Agan dari malasysia toh??waw amazing biggrin

ha! Siapa tuh cik tiez ngomong sayaang -_____- kunjungan balik nih gan smile

Iffay Burgerdoublecheese  [09:24 AM, 24-Apr-12]

wuiihh... mantap gan... biggrin mohon kunjungan baliknya... smile thanks...

By : http://iffayquiqleey.mywapblog.com

Libra [11:35 AM, 24-Apr-12]

mantap bro...hehe sayangg..tak pakai celcom..betul,Farhan Qushairi@share ler..aku buat x lepas

KEJORA [12:01 PM, 24-Apr-12]

susah nk donlot lah

Miauw  bassiesT [02:03 PM, 24-Apr-12]

Sukses untuk anda dan blognya kawan, kampret nyimak biggrin

H-I-M_666/MaR's [11:57 PM, 24-Apr-12]

mantap teman...opera celcom dri dlu mmang ble download....pa pun nice share

MyKeyPad [03:25 AM, 25-Apr-12]

@|Ismail|To mobile Blogger|,
eya aku dari Malaysia kawan..

MyKeyPad [03:26 AM, 25-Apr-12]

@Coslet bha,
uik..sudah aku tulis tu entri cara buat email gmail sebelum ni kawan..

MyKeyPad [03:29 AM, 25-Apr-12]

@intan,
aik..kalau tak dapat masuk macamana kau boleh tulis komen kawan?

MyKeyPad [03:33 AM, 25-Apr-12]

@Mike Shinoda LP™,
masalahnya aku kan tinggal di Malaysia..jadi tidak dapat mencari trik free internet untuk indonesia,lagi pula kan banyak master gretongerz di indonesia..

MyKeyPad [03:37 AM, 25-Apr-12]

@Farhan Qushairi,
ya tentulah aku akan beli sim digi..bukan digi saja malah umobile juga,tapi lepas dapat hp baru aku..harap bersabar ye..hehe

JiWa_KuSuT [07:17 AM, 27-Apr-12]

saya nak kongsi Opera mini guna DIGI,jika
ada silap tlg betulkan ya..
pertama buat access point
baru:
-Access point name:
digiwap
-Useer name: none
Advanced setting
-Proxy server address:
80.239.242.113
-Port: 80
Selanjutnya setting pada
Opera mini,
Setting seperti berikut:
-Custom HTTP server:
socket://80.239.242.50:1080
-Custom socket server:
socket://80.239.242.50:1080
Yang lain biarkan saja
jangan
di usik.trick ini hanya
menggunakan Socket
saja.Kemudian tekan
Option,
Ok. Conneting dengan
access
point yang sudah di setting
seperti di atas tadi.

JiWa_KuSuT [07:22 AM, 27-Apr-12]

Simple trik digi :
Http server : http://
digi.moko.mobi/
Socket server :
socket://80.239.242.250:1080
Proxy type : Host
Sambung pkai standard
seting digi

yang penting lalu simkad korang hidup !lgi satu dia xmkan kdit smile

MyKeyPad [11:20 PM, 27-Apr-12]

@JiWa_KuSuT,
trimas ye for sharing this..tentu sangat berguna untuk pembaca yang guna digi.. smile

capitalm™ [01:24 PM, 28-Apr-12]

kalau guna clcom , surf loading opmin cantik , tapi , 2 la , link at tmpat aku kurang menarik , haha biggrin

Ady5449 [02:28 AM, 30-Apr-12]

Peren, trick ini memang bagus, tapi kenape hp sy xb0leh tembus2 jugak nie? Macam2 ip da try tapi tak b0ley jugak, ade tak trik lain utk hp n0kia 7610 sy nie? kpda sesape yg tahu, tlng ep? Tq

Ady5449 [05:26 AM, 30-Apr-12]

Lupe 1 lg, kbnykan hp sy xsupport java application s40, icon dia jd kecik kdang2 xb0leh open, so ade x handler opmin 6.5 utk s60?

MyKeyPad [10:21 AM, 01-May-12]

@Ady5449,
ada juga tu aku share opmin 6.5 handler..cuba check kat page-page belakang.

Ady5449 [01:17 PM, 01-May-12]

0k2, nanti bla ade update yg latest jgn lupe bgtau ye,

joni afta [02:21 AM, 04-May-12]

wah2 di malaysia pake gretongan juga ya biggrin hehe, sukses ya bro,aku lagi cari trik indosat

Ady5449 [04:16 AM, 05-May-12]


Waduh3 genk., mintak tlg sih., knpa ya hp gwe gak bisa tembus2 lg nie? Ada gak trik khas buat hp gwe nie? N0kia 7610, celcom punya .mintak di bantu ya kawan?

Raden Bahtiar Belae Sasak [02:45 AM, 07-May-12]

Tolong saya bagaimana cara membuka fb yg di blokir/bagaimna cara untuk masuk kembali dg cara yg mudah?

mie [01:25 AM, 08-May-12]

tuan admin..boleh tunjuk nak set digi free guna sony ericsion w910i..maaf hnset murah je..digi internet sim kad ni bleh ke set jadi free..klau bleh,sape yg post la..tq

mie [01:27 AM, 08-May-12]

tuan admin..boleh tunjuk nak set digi free guna sony ericsion w910i..maaf hnset murah je..digi internet sim kad ni bleh ke set jadi free..klau bleh,sape yg post la..tq

naimkojo [12:38 PM, 08-May-12]

bole tolong tak??saya pakai sony ericsson hazel j20i..setings nye cmne yer??saya tak pandai nk buat
please help me!!

MYBIRU'S [03:41 AM, 10-May-12]

Saye nyimak aje Cek
SLam kenal dri PHREAKER INDO

MYBIRU'S [03:49 AM, 10-May-12]

Yang mao apps editan MYBIRU'S masok sini www.mybiru4llshared.heck.in tggl plh mane yg ske

Aloem [06:26 PM, 21-May-12]

Kunjungan persahabatan teman...
Nice '' smile

Kamikaze nakadnas IIsg [02:40 AM, 24-May-12]

Bro..ada kha opera mini yg bisa msuk biar mati laluan krdit..ada jgak aq jmpa tp opmin sis s60..aq guna opmin jar s40..tlng cari2 kan yg bro..

safone [02:11 PM, 14-Jun-12]

salam,.nak tnye ble dh tkan sve 2,.opmin akn tnye nk cnnct dgn apn mane?dri ape yg sye fhm,.kte akn plih apn mykeypad,.tp nnt opmin akn tls unable to cnnect please chck your sttng,.so,mcm mane nk slsaikn mslh nie?,.sory tls pnjg sgt,.sye gne n70

safone [05:01 PM, 14-Jun-12]

ok,.masalah cnnction dh slesai,.tp asl x bleh download?.,dan time download jar file plak dye bwk msuk browser dlm hnst,.bleh tlong jelskn x?

pattok timum'mu [07:41 PM, 30-Jul-12]

bro aq ada hp xpress music 5800 aq x tau nk melayari internet?tolong mas bro

Fikar [10:41 PM, 06-Aug-12]

+dns la bru stabil

amreezul ldu [05:46 AM, 31-Aug-12]

knapa opmin 6.5 nie klau nk download file spt gmbr ngn lgu balik2 failed?klau lgu lma sngt download?

eansyah [02:14 PM, 23-Sep-12]

haha. .klu kna ptong juga cmna bro. .

PSyKO [10:23 PM, 30-Sep-12]

Haha..hasil aku tukar server,akhirnya leh jgk jalan di celcom dead..tp ap2 pn,thanks for operanya admin..heesmile

hazman [01:02 AM, 02-Oct-12]

kenpa hp aku xboleh download file besar?? kalau download lbh dari 10mb jd 0kb je??

Obieoneazumi [03:09 AM, 06-Oct-12]

Bro ,aq guna hp n70 n opera 7.0 lau aq online ble tp bla nk dwl0d plak xle npa arh.?Tlg bg tips tk settle bnda ney

Aldy [05:16 PM, 09-Oct-12]

Ssah lh nak buat smua settings kat operamini

yuzcrow [04:28 AM, 14-Oct-12]

mw mnta tlg sape ada seting opera dgi

mamat94 [06:25 AM, 15-Oct-12]

sape2 bley tlg ak settg opmin 65 x? Ak pkai sony k530i via celcom,,tlg spe2..k

Lapak87 [02:15 PM, 22-Oct-12]

Trik utk celcom ke niey?

joenson-mann [03:06 PM, 10-Nov-12]

ade x opera mini 10 handler:-/smile

lemank [05:25 AM, 10-Dec-12]

bleh ban2 tak aq guna nokia n73 tanks

arizt [05:02 PM, 30-Dec-12]

kawn ad ta operamini yg lnsng free untk nokia Asha 305.klw ad tlg bg rw kwn bis nda bsa aku dpt.

ijan.heck.heck.in [03:55 AM, 17-Feb-13]

salam makasi sobat atas opera'y ia mantap

nuek [08:50 AM, 15-May-13]

klau pkai nokia c3 bole ke ?

rin [03:38 PM, 22-Oct-13]

terima kasi je.aku dah dload tapi lain la kadang2 boleh kadang2 x boleh sad

ANAK LOMBOK TIMUR [11:27 PM, 03-Mar-14]

Izin ambel brow, buat gratisa di indo,

Subscribe to comment feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Email:

Comment:
(You can use BBCode)

Security:
Enable Images