TRICK CELCOM FREE INTERNET BOLEH DOWNLOAD GUNA OPERA MINI 6.5

Diposting oleh hack by hacker24 pada 06:23, 22-Apr-12

Di: Celcom , Trik-Free-Internet

Trik Opera Mini Celcom free internet yang aku share sebelum ni kebanyakkannya hanya boleh browsing tapi tak boleh download.

Jadi kali ni aku nak share Trick Celcom Free Internet Boleh Download Guna Opera Mini 6.5.

Bagi pengguna s60,Android dan gadget-gadget canggih lain,buat new access point dulu(baca Cara Buat New Access Point dengan setting seperti di bawah:

Name:MyKeyPad

APN:MyKeyPad


Homepage:http://mykeypad.mywapblog.com

IP:82.145.210.144

Port:80

Bagi pengguna java phone pula MESTI download prov file ini.Kalau masih tak tau cara gunakannya,silakan baca dulu Cara Guna Prov File.

Lepas tu downloadlah Opera Mini 6.5 Handler ini:

DOWNLOAD 1[.jar]

DOWNLOAD 2[.zip]

Kemudian buka Opera Mini tadi dan masukkan ini pada front query:

wap.speesh.com/track.pl/1p3r3n/http/

Lalu tekan save.Kalau korang dah buat semuanya dengan tepat patutnya korang dah boleh enjoy free browsing dan downloading !Tested di Nokia 5300 aku!Make luck! wink

Sim kad mesti masih aktif kalau tak trik ni tak tembus.Sebaiknya cuba trik ni time kredit RM0.

Motivasikanlah aku utk terus menulis dan berkongsi ilmu dgn mengklik iklan di bawah ni :

Ad:COOL LINKS





kongsi ilmu ini kepada kawan-kawan korang di FB dan Twitter.Klik share button bawah ni!

Bagikan ke Facebook Bagikan ke Twitter

Komentar

90 tanggapan untuk "TRICK CELCOM FREE INTERNET BOLEH DOWNLOAD GUNA OPERA MINI 6.5"

[y][u][z][u][f]™ pada 04:20, 23-Apr-12

Celcom itu operator malaysia ya?

biggrin


arrow
www.PROKPROK.heck.in

Ry0n3 pada 04:20, 23-Apr-12

Testing kjp! Aq 2kr sim dl...

Inikah pada 04:24, 23-Apr-12

Nice,, tapi malan aku guna maxis lah,, ehe, aku nak klik iklan jer lah tanda terimah kasih,, peace bro,,

Laraxszz pada 04:32, 23-Apr-12

huhuhu...
Ingt kan blh donlot jar..
Hehe..

Labu pada 04:54, 23-Apr-12

Nak cuba lah.

♥ Cik Tiez ♥ pada 05:05, 23-Apr-12

Tak boleh nak test lagi lah. Kredit celcom banyak lagi. Sayanggg... biggrin BM aje dulu..

Achmad_99 pada 05:23, 23-Apr-12

Dari Indonesia tak dapat pakai...jadi menyimak saja..smile

ariezblog™ pada 05:34, 23-Apr-12

salam sob.. smile
ip address yg admin share kat atas 2 memang tuk internet free celcom kah n memang tembuslah kn.. ko guna ip address nie bolekah..
141.0.11.253 question

MobileTrick pada 06:30, 23-Apr-12

info yang menarik..thanks kwn!

Sir6 pada 06:30, 23-Apr-12

maxis yang boleh download ada tak...

WaN_SaNDaKaN_11z ™ pada 06:43, 23-Apr-12

Em syg aq ndak dapat test ni trick..apa pun..keep sharing kwn..apa kata kta tbhkan komuniti mwb malaysia idea

WaN_SaNDaKaN_11z ™ pada 06:46, 23-Apr-12

Laraxszz,download jar ka..utk download jar ko blh try 4.2 labs guna set ini..

Adi Corner Blog pada 07:35, 23-Apr-12

wah prlu di coba ni.. utk warga malaysia biggrin sukses sll utk gratisanya

Andie Us pada 07:39, 23-Apr-12

aku mau tes trik ini mesti harus nyebrang ke sana dlu kawan.
smile
arrow terus berkreasi & slalu sukses kawan

Phreaker pada 08:46, 23-Apr-12

Nice info..Hp aku slama ni ok je download guna celcom dgn trik lama..x ada masalah.bergantung pada hp jg.

Raiz17 pada 09:32, 23-Apr-12

saya pakai sc three kawan smile

Pendy pada 10:52, 23-Apr-12

trik yang bagus yah..tp aku lebih suka guna ip opera 217 tu utk celcom..laju..heheh..

MyKeyPad pada 11:22, 23-Apr-12

@WaN_SaNDaKaN_11z ™,
very excellent idea kawan..apakata kau mulakan? smile

MyKeyPad pada 11:23, 23-Apr-12

@Sir6,
banyak sudah yang aku post tu untuk Maxis boleh download..check pada kategori Maxis..

MyKeyPad pada 11:24, 23-Apr-12

@ariezblog™,
ya ia hanya tembus pada Celcom,Maxis tidak,tapi kalau yang lain aku tak berapa pasti..

MyKeyPad pada 11:26, 23-Apr-12

@Laraxszz,
opera mini 5 dan ke atas memang tak dapat download file jar kawan..

MyKeyPad pada 11:27, 23-Apr-12

@[y][z][f]™,
eya kawan..Celcom itu salah satu operator di Malaysia..

MyKeyPad pada 11:29, 23-Apr-12

@Inikah,
ok trimasi bo yau..

Farhan Qushairi pada 12:13, 23-Apr-12

peren,try la pkai digi..pkai trick digi best bg aq..download x failed..aq download 100mb ke atas rilex je ,x ad failed2 mcm maxis dgn celcom ad failed..

Debay ZR™ pada 12:16, 23-Apr-12

sore gan...
ane nyimak aja...
Lok ada wktu maen ya ke http://debayz_rahiant.mywapblog.com/

Warkhozs pada 12:38, 23-Apr-12

indonesia nyimak aj sob, hhheee biggrin, smoga dsna trik gratisan'a lama

Made In ParIs(Netz M.I.P gRouP) pada 12:56, 23-Apr-12

cNtek lHa brO...tp akU gNa Maxis Lha..aPa2x powN...meManG terBaiK lHa..

Ry0n3 pada 13:00, 23-Apr-12

Ssh plk klw celc0m ni...
Ndk mcm maxis!
Hermmm...
AnyWay, 10’Q 4 Sharing...

Mike Shinoda LP™ pada 15:09, 23-Apr-12

kunjungn malam kwn...smile
korang share trick Malay terus...

Sekali-skali trick Indon dishare ke? mrgreen

Mike Shinoda LP™ pada 15:10, 23-Apr-12

saya menunggu follback anda kwn..

Ron's70 pada 15:24, 23-Apr-12

salam sejahtera sahabat...trick yg bagus...tapi sayang kawan guna MAXIS ! Apa2x pun...nice 4 sharing...terus kan berartikel dan berkarya sampai kehujung hayat kita di mywapblog ni...thank's...smile

name pada 20:37, 23-Apr-12

prokzi nya gagal donlod mas .sama aja poksi lain

E-One45 pada 03:16, 24-Apr-12

Aq share satu trick pling mudah, laju, no limit..dload Dll.. opmin work 100%
Proxy type: HTTP
Proxy server: mms.celcom.net.my/turbo.beta.opera-mini.net:80 biggrin

E-One45 pada 03:18, 24-Apr-12

Oyah lupa.. Proxy server connection Mini5 tau server4.. Biar X nomoric..kat s60 n file prov s40..

Arief-Themoenx™ pada 03:20, 24-Apr-12

Orang indonesia cuma dapat nyimak saja.

capitalm™ pada 03:48, 24-Apr-12

adudu , mcam best je clcom punya , rasa mcam nak mencuba biggrin

Piebenhaezer Izer pada 05:12, 24-Apr-12

@arief-themoenx: andu bah. .

mael pada 05:17, 24-Apr-12

thanks bro,ko lah pnyelamat krdt ku,hehe..

intan pada 06:49, 24-Apr-12

napa link utk tajuk ni x dpt msuk eh? asyik error jak bilang si kwn..

Proletar pada 09:04, 24-Apr-12

Wah, tapi di Indonesia trik ini tidak akan berjalan sob.
Hehe, sukses aja buat warga Malaysia yang pakai trik ini smile

Coslet bha pada 09:40, 24-Apr-12

Thanks sahabat . .ko mmg dh byk wat owg epy. .pepun sukses slalu. . .ak nk cadangkan unk wat post yg b'kaitan nan pembuatan email, ,ak ase mseh byk owg yg lum taw wat emel. .ok i2 saja dr ak dak sabah sukses salu,

|Ismail|To mobile Blogger| pada 10:00, 24-Apr-12

Agan dari malasysia toh??waw amazing biggrin

ha! Siapa tuh cik tiez ngomong sayaang -_____- kunjungan balik nih gan smile

Iffay Burgerdoublecheese  pada 10:24, 24-Apr-12

wuiihh... mantap gan... biggrin mohon kunjungan baliknya... smile thanks...

By : http://iffayquiqleey.mywapblog.com

Libra pada 12:35, 24-Apr-12

mantap bro...hehe sayangg..tak pakai celcom..betul,Farhan Qushairi@share ler..aku buat x lepas

KEJORA pada 13:01, 24-Apr-12

susah nk donlot lah

Miauw  bassiesT pada 15:03, 24-Apr-12

Sukses untuk anda dan blognya kawan, kampret nyimak biggrin

H-I-M_666/MaR's pada 00:57, 25-Apr-12

mantap teman...opera celcom dri dlu mmang ble download....pa pun nice share

MyKeyPad pada 04:25, 25-Apr-12

@|Ismail|To mobile Blogger|,
eya aku dari Malaysia kawan..

MyKeyPad pada 04:26, 25-Apr-12

@Coslet bha,
uik..sudah aku tulis tu entri cara buat email gmail sebelum ni kawan..

MyKeyPad pada 04:29, 25-Apr-12

@intan,
aik..kalau tak dapat masuk macamana kau boleh tulis komen kawan?

MyKeyPad pada 04:33, 25-Apr-12

@Mike Shinoda LP™,
masalahnya aku kan tinggal di Malaysia..jadi tidak dapat mencari trik free internet untuk indonesia,lagi pula kan banyak master gretongerz di indonesia..

MyKeyPad pada 04:37, 25-Apr-12

@Farhan Qushairi,
ya tentulah aku akan beli sim digi..bukan digi saja malah umobile juga,tapi lepas dapat hp baru aku..harap bersabar ye..hehe

JiWa_KuSuT pada 08:17, 27-Apr-12

saya nak kongsi Opera mini guna DIGI,jika
ada silap tlg betulkan ya..
pertama buat access point
baru:
-Access point name:
digiwap
-Useer name: none
Advanced setting
-Proxy server address:
80.239.242.113
-Port: 80
Selanjutnya setting pada
Opera mini,
Setting seperti berikut:
-Custom HTTP server:
socket://80.239.242.50:1080
-Custom socket server:
socket://80.239.242.50:1080
Yang lain biarkan saja
jangan
di usik.trick ini hanya
menggunakan Socket
saja.Kemudian tekan
Option,
Ok. Conneting dengan
access
point yang sudah di setting
seperti di atas tadi.

JiWa_KuSuT pada 08:22, 27-Apr-12

Simple trik digi :
Http server : http://
digi.moko.mobi/
Socket server :
socket://80.239.242.250:1080
Proxy type : Host
Sambung pkai standard
seting digi

yang penting lalu simkad korang hidup !lgi satu dia xmkan kdit smile

MyKeyPad pada 00:20, 28-Apr-12

@JiWa_KuSuT,
trimas ye for sharing this..tentu sangat berguna untuk pembaca yang guna digi.. smile

capitalm™ pada 14:24, 28-Apr-12

kalau guna clcom , surf loading opmin cantik , tapi , 2 la , link at tmpat aku kurang menarik , haha biggrin

Ady5449 pada 03:28, 30-Apr-12

Peren, trick ini memang bagus, tapi kenape hp sy xb0leh tembus2 jugak nie? Macam2 ip da try tapi tak b0ley jugak, ade tak trik lain utk hp n0kia 7610 sy nie? kpda sesape yg tahu, tlng ep? Tq

Ady5449 pada 06:26, 30-Apr-12

Lupe 1 lg, kbnykan hp sy xsupport java application s40, icon dia jd kecik kdang2 xb0leh open, so ade x handler opmin 6.5 utk s60?

MyKeyPad pada 11:21, 01-Mei-12

@Ady5449,
ada juga tu aku share opmin 6.5 handler..cuba check kat page-page belakang.

Ady5449 pada 14:17, 01-Mei-12

0k2, nanti bla ade update yg latest jgn lupe bgtau ye,

joni afta pada 03:21, 04-Mei-12

wah2 di malaysia pake gretongan juga ya biggrin hehe, sukses ya bro,aku lagi cari trik indosat

Ady5449 pada 05:16, 05-Mei-12


Waduh3 genk., mintak tlg sih., knpa ya hp gwe gak bisa tembus2 lg nie? Ada gak trik khas buat hp gwe nie? N0kia 7610, celcom punya .mintak di bantu ya kawan?

Raden Bahtiar Belae Sasak pada 03:45, 07-Mei-12

Tolong saya bagaimana cara membuka fb yg di blokir/bagaimna cara untuk masuk kembali dg cara yg mudah?

mie pada 02:25, 08-Mei-12

tuan admin..boleh tunjuk nak set digi free guna sony ericsion w910i..maaf hnset murah je..digi internet sim kad ni bleh ke set jadi free..klau bleh,sape yg post la..tq

mie pada 02:27, 08-Mei-12

tuan admin..boleh tunjuk nak set digi free guna sony ericsion w910i..maaf hnset murah je..digi internet sim kad ni bleh ke set jadi free..klau bleh,sape yg post la..tq

naimkojo pada 13:38, 08-Mei-12

bole tolong tak??saya pakai sony ericsson hazel j20i..setings nye cmne yer??saya tak pandai nk buat
please help me!!

MYBIRU'S pada 04:41, 10-Mei-12

Saye nyimak aje Cek
SLam kenal dri PHREAKER INDO

MYBIRU'S pada 04:49, 10-Mei-12

Yang mao apps editan MYBIRU'S masok sini www.mybiru4llshared.heck.in tggl plh mane yg ske

Aloem pada 19:26, 21-Mei-12

Kunjungan persahabatan teman...
Nice '' smile

Kamikaze nakadnas IIsg pada 03:40, 24-Mei-12

Bro..ada kha opera mini yg bisa msuk biar mati laluan krdit..ada jgak aq jmpa tp opmin sis s60..aq guna opmin jar s40..tlng cari2 kan yg bro..

safone pada 15:11, 14-Jun-12

salam,.nak tnye ble dh tkan sve 2,.opmin akn tnye nk cnnct dgn apn mane?dri ape yg sye fhm,.kte akn plih apn mykeypad,.tp nnt opmin akn tls unable to cnnect please chck your sttng,.so,mcm mane nk slsaikn mslh nie?,.sory tls pnjg sgt,.sye gne n70

safone pada 18:01, 14-Jun-12

ok,.masalah cnnction dh slesai,.tp asl x bleh download?.,dan time download jar file plak dye bwk msuk browser dlm hnst,.bleh tlong jelskn x?

pattok timum'mu pada 20:41, 30-Jul-12

bro aq ada hp xpress music 5800 aq x tau nk melayari internet?tolong mas bro

Fikar pada 23:41, 06-Agu-12

+dns la bru stabil

amreezul ldu pada 06:46, 31-Agu-12

knapa opmin 6.5 nie klau nk download file spt gmbr ngn lgu balik2 failed?klau lgu lma sngt download?

eansyah pada 15:14, 23-Sep-12

haha. .klu kna ptong juga cmna bro. .

PSyKO pada 23:23, 30-Sep-12

Haha..hasil aku tukar server,akhirnya leh jgk jalan di celcom dead..tp ap2 pn,thanks for operanya admin..heesmile

hazman pada 02:02, 02-Okt-12

kenpa hp aku xboleh download file besar?? kalau download lbh dari 10mb jd 0kb je??

Obieoneazumi pada 04:09, 06-Okt-12

Bro ,aq guna hp n70 n opera 7.0 lau aq online ble tp bla nk dwl0d plak xle npa arh.?Tlg bg tips tk settle bnda ney

Aldy pada 18:16, 09-Okt-12

Ssah lh nak buat smua settings kat operamini

yuzcrow pada 05:28, 14-Okt-12

mw mnta tlg sape ada seting opera dgi

mamat94 pada 07:25, 15-Okt-12

sape2 bley tlg ak settg opmin 65 x? Ak pkai sony k530i via celcom,,tlg spe2..k

Lapak87 pada 15:15, 22-Okt-12

Trik utk celcom ke niey?

joenson-mann pada 15:06, 10-Nov-12

ade x opera mini 10 handler:-/smile

lemank pada 05:25, 10-Des-12

bleh ban2 tak aq guna nokia n73 tanks

arizt pada 17:02, 30-Des-12

kawn ad ta operamini yg lnsng free untk nokia Asha 305.klw ad tlg bg rw kwn bis nda bsa aku dpt.

ijan.heck.heck.in pada 03:55, 17-Peb-13

salam makasi sobat atas opera'y ia mantap

nuek pada 09:50, 15-Mei-13

klau pkai nokia c3 bole ke ?

rin pada 16:38, 22-Okt-13

terima kasi je.aku dah dload tapi lain la kadang2 boleh kadang2 x boleh sad

ANAK LOMBOK TIMUR pada 23:27, 03-Mar-14

Izin ambel brow, buat gratisa di indo,

Langganan komentar: [RSS] [Atom]

Komentar Baru

[Masuk]
Nama:

Email:

Komentar:
(Beberapa Tag BBCode diperbolehkan)

Kode Keamanan:
Aktifkan Gambar