OPMOD BARU : OPMOD 4.2 BETA 18

Di posting oleh hack by hacker24 pada 11:40 AM, 07-May-12

Di: Aplikasi

OpMod ialah browser fevret aku berbanding Opera Mini original dan Opera Mini labs sebab banyaknya advance setting yang boleh kita buat.

Kalau korang ialah mobile blogger atau wapmaster,OpMod ialah browser terbaik yang aku cadangkan untuk korang guna.

Salah satu kelebihan paling ketara pada OpMod ialah ianya sangat compatible untuk pengguna phone dengan ram rendah seperti s40.Pendek kata,ia s40-friendly.Aku pernah buka sehingga 5 tabs/windows pada OpMod lebih dari 30 minit pada s40 tanpa ada gangguan seperti application error.Kalau pada Opera Mini labs atau Opera Mini original,buka 2 3 tabs,lepas 10-15 minit terus application error.

OpMod paling baru buat masa ini(07-Mei-2012) ialah OpMod 4.2 beta 18,telah dikeluarkan sejak bulan April sebenarnya.

Download OpMod 4.2 beta 18 (22153):

DOWNLOAD 1[.jar]

DOWNLOAD 2[.zip]

Thanks to Rain Madhack untuk fail zip tu.

Untuk setting free-nya pula,bagi pengguna Maxis,guna connection Maxis 3G Wap:

CUSTOM HTTP:
http://maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80/

CUSTOM SOCKET:
socket://maxis.mobby.me.server4.operamini.com:1080/

Bagi pengguna Celcom pula,gunakan saja connection Celcom 3G Wap:

CUSTOM HTTP:
http://wap.speesh.com.server4.operamini.com:80/

CUSTOM SOCKET:
socket://wap.speesh.com.server4.operamini.com:1080/

Okay-lah,rasanya itu saja yang aku dapat share tentang OpMod Baru:OpMod 4.2 Beta 18 ni.Semoga bermanfaat untuk semua.Make luck ! wink

Jangan lupa juga follow my Twitter dan add me on FB ! wink

PERHATIAN : komen korang merupakan motivasi bagi aku.Silahlah beri komen dgn kata2 yg sopan dan membina.Komen yg berunsur spam,lucah,perkauman,hanya smiley dan kurang dari 5 perkataan;minta maaf akan DIPADAM.

Motivasikanlah aku utk terus menulis dan berkongsi ilmu dgn mengklik iklan di bawah ni :

Ad:COOL LINKS





Sebarkan info berguna ni kpd kawan2 korang di Facebook dan Twitter ! Tekan share button bawah ni :

Bagikan ke Facebook Bagikan ke Twitter

Komentar

138 tanggapan untuk "OPMOD BARU : OPMOD 4.2 BETA 18"

Blorong pada 11:55 AM, 07-May-12

Org kdua kwn yg mampir d blog mu, ehehehehe mantap kwn aplikasi operanya..! smile

.::[♠dJz♠cRew's♠]::. pada 12:26 PM, 07-May-12

bgus juga tu kwn..test jap..hehe..

Mike Shinoda LP™ pada 12:33 PM, 07-May-12

waa...mantap kwan. . . biggrin
nice share. .
thanks...smile



http://sketerz.com

Mike Shinoda LP™ pada 12:36 PM, 07-May-12

Peren...saya boleh tnya tak??

Pagerank blog saya sketerz.pun.bz adalh 1,
tp stelah sya brganti domain mjd sketerz.com pageranknya menjadi 0 lagi ya...;?

Ejam pada 12:36 PM, 07-May-12

ade screen shot x bro ?

PiaNz pada 12:41 PM, 07-May-12

yg zip punya xde ke?

MobileTrick pada 12:45 PM, 07-May-12

thanks share kwn!

Raiz17 pada 01:06 PM, 07-May-12

aku dah punya kawan

Ahmad Muthohhar pada 01:17 PM, 07-May-12

IJin nyobain kang..

Makhlukjadian pada 01:19 PM, 07-May-12

Sifu.. Nk tanya ni. Npe xmlprov x masuk dah.

KolonyShared pada 01:24 PM, 07-May-12

Terbaik dan berguna . | page rank mesti berubah jika kita menukar domain lain. ada sebab2 tertentu.

дрнзxx мøвilз вløб pada 01:44 PM, 07-May-12

mmg bguna opmod ni.tq kwn sharingannya

Slymy pada 01:53 PM, 07-May-12

(moga sukses →
Dengan info terbaru.
→Operamini mod 18 memang ada kelainan.

nurul ika izati pada 02:19 PM, 07-May-12

untk n0kia c1-01 x d ker

May pada 02:44 PM, 07-May-12

Bro..ada x trick ucweb celcom..haha yg lepas2.byk yg dh ta jalan.haha

naslin pada 03:09 PM, 07-May-12

mantap lah aku baru test kenapa error tolong di jelasin confused ?!

Izara pada 03:29 PM, 07-May-12

Ai beb ,nak tanye ,ape beza jar ngn zip ? G satu ,lau opera mini nie npe xbleh download ?plik r ,

Progoal pada 04:13 PM, 07-May-12

Salam..aku newbie lg kat dlm blog ni.opmod tu kene gune cgi bru leh dwnload kn?

Iceman_Joe pada 08:14 PM, 07-May-12

Sharing is wonderful but dont kill it

capitalm™ pada 10:22 PM, 07-May-12

info yg berguna untk aku yg newbie nie,apa2pun , terbaik ! smile

Achmad_99 pada 11:27 PM, 07-May-12

nice post kawan...
tapi saya sdh punya smile

sukses slalu ya...smile

Prastiyo pada 12:02 AM, 08-May-12

Oke kang. .tak ambil yaa . Lama nih saya gak berkunjung kesini.

[♥Cik Tiez♥] pada 01:00 AM, 08-May-12

jarang guna om 4.2 nih.. Apa pun nak test dulu.. biggrin

Rain Madhack pada 01:58 AM, 08-May-12

aku da ade lame da...koe try pkai opmod 421 beta 1822048 handler UI

Rain Madhack pada 02:00 AM, 08-May-12

kayy, nie ade yg baru, Opmod421b1822153hui203
link : nextwap.net/load/file/3780/Opmod421b1822153hui203.html?back=L2RpcmVjdG9yeS9IYW5kbGVyX0FwcGxpY2F0aW9ucy5odG1s

cneo pada 02:52 AM, 08-May-12

admin.tda anu ka?...file zip.kseh ada bha..sbb ak ne on9 d hp.tak pndai mau dwnload jar.ak pkai OP7 hp sony..

Al Mie pada 03:02 AM, 08-May-12

Nice share..follow back ye tuan.

Pipo pada 03:39 AM, 08-May-12

Tq bro, buat download boleh x?

Wan Affiq pada 04:26 AM, 08-May-12

Peren. boleh buat trick ni, lagi laju? kelajuanya standart la. tak laju.

Wan Affiq pada 04:34 AM, 08-May-12

Peren. setting dalam Opmod beta ni, boleh buat browsing jadi laju tak? berrdezuup, boleh? ajarkan caranya.

Miauw  bassiesT pada 04:52 AM, 08-May-12

Sukses buat blognya sob..

Miauw  bassiesT pada 05:00 AM, 08-May-12

Sukses buat blognya sob..

Conselor Ayob pada 05:14 AM, 08-May-12

hai salam kenal

dhatz_70 pada 05:26 AM, 08-May-12

bro peren..bleh downlod file jar kah..?

ejoy19 pada 07:05 AM, 08-May-12

Test dulu jap,hehe

[y][u][z][u][f]™ pada 07:36 AM, 08-May-12

yg zip aDa gak om?

Rain Madhack pada 08:56 AM, 08-May-12

nie link file zip utk opmod 18 terbaru


nextwap.net/load/file/3780/Opmod421b1822153hui203.html?back=L2RpcmVjdG9yeS9IYW5kbGVyX0FwcGxpY2F0aW9ucy5odG1s

Andie Us pada 08:56 AM, 08-May-12

ijin unduh sob bwt koleksi

Reynaldi fahlepi pada 01:28 PM, 08-May-12

Kunjungan pertama di blog malaysia . Saya dari blog indonesia

Reynaldi fahlepi pada 01:28 PM, 08-May-12

Kunjungan pertama di blog malaysia . Saya dari blog indonesia . Di tunggu kunjungannya ke blog saya .
Reynaldifahlepi.mywapblog.com

●мцндммдδ●дякнди● pada 01:47 PM, 08-May-12

Good post, keep spirit bro

Pepijat pada 11:18 PM, 08-May-12

klu utk nokia c1-01 cmna plk seting nya ar ,aku guna sting besa tpi aysik error jak , ,tolonggggg !!

Wantondekan☆ pada 01:42 AM, 09-May-12

N!c info peren. .nk try dlu sob. .tpi xda kha trick 2k dwnload kat 4share 2. .ssah sngt lha. .harap bantuanx sob. .

Nakadnas pada 01:44 AM, 09-May-12

Trick baru. .psti mntap. .nak test dlu kwan. .blog trbaek. .ha.ha

cneo pada 02:32 AM, 09-May-12

@rain madhack thx bro..terbaekk! Boboboy..hehe.

PERCUMA SMS DI MALAYSIA TANPA RIGESTER NO HP ANDA!!! pada 04:06 AM, 09-May-12

MANTAP, T.KASIH ATAS KONGSIKAN ILMU NYA

ZeRo pada 12:40 PM, 09-May-12

mcm mana maw donlod pakai ni opmod b 18?

MyKeyPad pada 01:10 PM, 09-May-12

@Wan Affiq,
bab melajukan itu aku kurang pasti kawan..

MyKeyPad pada 01:13 PM, 09-May-12

@[♥Cik Tiez♥],
opmod ni sangat bagus untuk blogger macam kita cik..

Rain Madhack pada 02:00 PM, 09-May-12

ilmu akn trus dikongsi mrgreen

Eyuzv pada 02:37 PM, 09-May-12

freesite celcom wap.speesh.com ni mcm lmbt lah aku guna fresite mms ,

Iffay Burgerdoublecheese  pada 03:23 AM, 10-May-12

wuiihh.. Selalu kereenn nih artikel dari master yg satu ini... biggrin ane mohon kunjungan baliknya yah master... smile thanks...

By : http://iffayquiqleey.mywapblog.com

cneo pada 03:25 AM, 10-May-12

peren..post d blog mu.ne cra mau create new acess point sony.sblum ne.ak ada ajar free internet sony..op7 pkai celcm 3g setting.tpi ak jmpa klemahan ny..klw pkai celcm 3g seting,kta tak ble download yg bsar2..smlman ak cri.and ak jmpa jmpa jln, tekan menu>setting>connectivity>internet setting>celcom 3g internet>edit>proxy setting>proxy server>di proxy address HTTP,secure dan streaming isi la ip yang admin bgi mnakala port wajip 80 hrap kmu pham ya.hehe.admin jgn lpa post ya.spaya para pnguna sony tdak mngalami kesulitan lgi..smua ucapan trima kseh.smpaikn la kpd admin dgn menekan iklan2 yg tlah d sdiakn.klik la sbyk mana kmu ble..sbb tnpa blog ne..kta smua nda mngkin bknalan dan mndpt ilmu yg brguna..skian.

Sir6 pada 04:43 AM, 10-May-12

Peren..maxis bagus blh bt intrnt free ke? knp sy try bt x jd..ke kn ubh apa setting

Iskandar pada 05:23 AM, 10-May-12

peren ajar ako edit2 blog ne .ako bru ne mo belajar .hehe .minta tlg ajar koran .kunjungi site ne .iskandar.mywapblog.com

egvnk takkand pulank pada 07:57 AM, 10-May-12

ijin comot mastasmile sory ane telatsad

WNxz Fbys pada 11:03 AM, 10-May-12

Mantappp kawan ....
Salam kenal dari blog newbie asal indonesia ..

Rindra pada 12:01 PM, 10-May-12

udah punya sobat, ijin follow juga !

Izo pada 02:34 PM, 10-May-12

Dah download (zip). Tapi camna nak guna? Aku tak pernah guna OpMini selain dari versi standard.

scremo91 pada 02:37 PM, 10-May-12

bro da tk operamini handler jenis .sis?
mmbr aku ckp jenis tu blh download file jenis .jar(java game)..xD

MYBIRU'S pada 04:45 PM, 10-May-12

Yg mo nyoba Opmod editan MYBIRU'S ambil dsini http://mybiru4llshared.heck.in/opmod4-21b18-22000-sonic-green.xhtml
*nb: sebelum instals FILE .zip diremane jadi .jar stelah itu baru instals
Rasakan bandingkan kcepatan kneksi'y dt4 masing

MYBIRU'S pada 04:55 PM, 10-May-12

Izo
Dah download (zip). Tapi camna nak
guna? Aku tak pernah guna OpMini
selain dari versi standard.
@Extrak file .zip jdi .jar nye pkai explore/blueFTP setelah itu bru Instals Kawan
Good luck

MYBIRU'S pada 05:17 PM, 10-May-12

Iskandar
peren ajar ako edit2 blog ne .ako
bru ne mo belajar .hehe .minta tlg
ajar koran .kunjungi site
ne .iskandar.mywapblog.com
@ pakai Css yg ini ja' kawan
http://mybiru4llshared.heck.in/kumpulan-css-kerends-by-copas.xhtml
Cranye: plih dasbord>theme>pilih dan aktifkan default theme>pilih edite theme>pilih blank>terus masukin Css diatas tggl plih mana yg ska

Wan Affiq pada 07:08 PM, 10-May-12

Peren. Nama freesite MMS Celcom ape ?

Wan Affiq pada 07:09 PM, 10-May-12

Peren. Nama freesite MMS Celcom ape ?

WarPen pada 08:13 PM, 10-May-12

q dh kbanxakan opmod sob... minxaxx aja ya.. lok bleh knbal ya..

Andri Cieunteung | BOLA stats pada 10:31 PM, 10-May-12

Saya lagi nyari opera handler yang bisa nulis 10000 karakter

dead of diary pada 03:40 AM, 11-May-12

keep sharing. . .kwn

Buttoncozlet pada 06:07 AM, 11-May-12

Argggh. . .sume cgi ak punye xleh guna dh . . .saket aty tol

OzaRu™ pada 08:08 AM, 11-May-12

nice info gan

Habir Asponians pada 09:59 AM, 11-May-12

mantap...

Ruz pada 12:33 PM, 12-May-12

Aku guna n0kia s40 x3 . Tapi kenape tak bole jugak? Help me please

ejoy19 pada 04:32 PM, 12-May-12

Yang ni rasa macam error je br0 DOWNLOAD 2[.zip]

Pipo pada 04:34 PM, 12-May-12

Admin: nokia 6630 bleh x? Dan bleh wat download x?

Vendeta Crew pada 07:03 PM, 12-May-12

salam rakyat mywapblog ,, aq nk download opmod ni tpi xda memory ini fon, aq guna opera mini pun cantek .. biggrin

Ruz pada 12:17 AM, 13-May-12

Vendeta . Kau gune s40 ke? Aku buat prov file ta jadi2

Blogmwb pada 01:42 AM, 13-May-12

Ada yang baru kang!!
Rugi kalau gag dateng. Wkwkwk
http://blogmwb.pun.bz/css-twitter-edited.xhtml

Ruz pada 04:55 AM, 13-May-12

Sesiapa ajar aku buat prov file . Aku buat bnyak kali tetap ta bole open Opmod . Tak tau ape masalahnye .Tolong la bantu aku .

yamato pada 08:31 AM, 14-May-12

Rus.. rasanya masalah ko kat setting opmod kot. Cuba ko tukar proxy type ke HOST, proxy server letak maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80 ..Kalo ko letak server type HTTP, memang xtembus pun guna opmod.

Roslee-Ebac pada 03:05 PM, 14-May-12

setting frontquery 4.2 blh download jar

maxis.mobby.me.flyproxy.com/nph-proxy.pl/010110A/http/

Vendeta Crew pada 03:14 PM, 15-May-12

ruz , aq punye s60 , kan peren dah ajar .

Roslee-Ebac pada 06:29 PM, 15-May-12

setting 4.2 beta 18 lebih mantap boleh dowload jar
http sever> http://maxis.mobby.me.mobitel-cust.opera-mini.net:80/

Socket sever> socket://maxis.mobby.me.mobitel-cust.opera-mini.net:1080

FrontQuery> maxis.mobby.me.flyproxy.com/nph-proxy.pl/010110A/http/

jgn lupa ambil setting 3gwap maxis

Roslee pada 02:34 PM, 16-May-12

?

ezad pada 05:49 PM, 16-May-12

asal opmod aku dpt bhase pelik je ni,cane nk tkr bhase?ade sesape tau x..toloong...

Bazboy pada 03:35 AM, 17-May-12

pagi broth, ni opmod kena tukar plan Broadban dulu kerrr?
N' boleh pakai pada kredit 50 cen kah?.

Mypro pada 06:38 AM, 17-May-12

thank all bro. . . And thank to bro peren and Roslee-Ebac. Thank for yr information. . .

Rain Madhack pada 11:59 AM, 18-May-12

peren, skarang da ade opmod beta 19...try cri kat nextwap.net

Rain Madhack pada 12:00 PM, 18-May-12

peren, skarang da ade opmod beta 19...try cri kat nextwap.net

Adam pada 03:58 AM, 20-May-12

Hehe.. Nk tanya sket.. Knapa stiap trik opmini, s40 mesti tak tembus.. Prov tu da aktif da.. Tpi mseh fail.. Hehe..

--
Via MebApp.com

Fikky Frediandika pada 11:20 AM, 21-May-12

ijin download yah sob..

Atox Gatal pada 02:45 PM, 23-May-12

Peren> hehe.. Link fb dgn twitter xdpt msok.. Entah knpa.. Jdi sy share sini je..

Trik celcom semua applikasi boleh dnlod

(x) Remove Port
Proxy Type : Host
Proxy Server : frenzer.mobi.4-go.com atau wap.speesh.com

kalau yg da tau, diam2 je lah ok.. Atox bertukar dari maxis ke celcom sbb celcom sng sket.. Hehe..

Kamikaze nakadnas IIsg pada 02:48 AM, 24-May-12

Bro kaw cari lagi opmin biar mati laluan bisa msuk jga..ada aq jmpa tp ompin sis..aq guna opmin jar..opmin celcom iya bro..

Ohohoh pada 10:21 AM, 25-May-12

r0sle:Mantap lah :

mytechno pada 05:27 PM, 26-May-12

Yang jar boleg download tapi yang ZIP mwb not found

gogongepenk pada 06:03 PM, 27-May-12

kunjungan pagi boz.. pengguna digi dijemput ke ponduk usang kami www.opiniorangkampung.blogspot.com salam..

ohohoh pada 12:49 AM, 28-May-12

bole mdownload ka nhe bro ?

Muhammad pada 08:31 PM, 31-May-12

Peren..tq..veryyy.,much..

KraZy-ChupPankZ pada 09:37 AM, 01-Jun-12

mantabb bro! Kunbalnya ya. . .

Haram pada 01:17 PM, 03-Jun-12

ta letak proxy pon boleh jalan ea ?

Pipo pada 06:24 AM, 04-Jun-12

Atox Gatal: pakai opmini ape?

irwan safuan pada 12:08 PM, 04-Jun-12

broo . c3-00 slalo msalah laa . aku slalo buat ikot pe yg ko ckp tp ttp tak bole . knpe ehh ?

SYAQ jb . pada 12:30 PM, 04-Jun-12

wan , ko kene pakai file prov lha .

Video Nakal Download pada 10:16 AM, 05-Jun-12

mampir gan buat nyimak

irwan safuan pada 04:52 PM, 05-Jun-12

tak bole gak laa . gne prov file same gakk . naek bosan aku try . mcm2 aku gne

Mypro pada 06:10 AM, 08-Jun-12

Salam mwb. . Info terkini dari saya. . .Kebanyakan trik free internet maxis skang dAh kena blog. .Cuba korg check. . Saya dah check dan bila browser, dia akan tulis perkataan mcm ni (content blocked blablablablabla). . .Cuba korg check,mana tau kat hp korg masih bleh. .Sape tau hp aku je yg byk songeh. . .Pape pun, slamat mencari cgi bru. . .Aku dah dpt dah cgi bru. .Tpi aku x leh bgtau kat cni. . Klu korg nak. . Sila email kat aku. . Okeh assalamuallaikum

AKATSUKE7's Blog pada 02:01 PM, 13-Jun-12

Wah mantap sahabat.. biggrin
Kunjungan malam..

laxmana pada 06:52 PM, 13-Jun-12

salam bro...ap bezanya file zip ngan file jar??kalau aku gne hp s40..nk download ne satu??

Rocky pada 03:47 PM, 15-Jun-12

Hehee.. Laju lagi si siput...

zapx pada 11:59 AM, 17-Jun-12

dah try kt E72-1 sy..tp xleh..hp jadi restat..nk kena isi font query cm opnext ke

Tomandar pada 01:57 AM, 18-Jun-12

Tetap semangat sob [url=http://tosulbar.com/keajaiban-madu-propolis-menggempur-penyakit.html] tosulbar.com[/url]

Irvan Ardinata Willyansah pada 06:26 AM, 27-Jun-12

Hallo Sob, salam kenal. Saya mau ngasih info menarik nih, ada metode baru supaya kita bisa dapat duit sambil main Facebook. Potensinya lumayan lho, 50ribu-250ribu sehari, bahkan bisa lebih kalo kita giat ngerjainnya. Sudah banyak yang membuktikan sob, coba sobat liat dulu deh supaya tau dan tidak menyesal nanti, selengkapnya sobat bisa kunjungi :
http://KomisiVirtual.com/?id=irvanesa , Terimakasih.

abgwans pada 01:54 AM, 28-Jun-12

tumpang ty, opmod ni dapat dload fail lebih dr 30mb x?

Injoe pada 04:41 AM, 07-Jul-12

Kwan,,,npe ak nyer om x leh donlod skrang ? Kalu gne om 5 ke ats dia ckap failed . Kalu gne om 5 ke bwah dia ckap error invalid name . Bole bantu x ?

septo anak ìndonesia pada 09:01 AM, 07-Jul-12

haì kawan2 di malysìa. Aku mau bgì trik nìh. Trik ini untuk semua provider di dunia.

dancuk pada 05:49 PM, 08-Jul-12

Mypro@ aku pernah kena, keluar msg contain block by operator tu sebab aku guna proxy lain je.. Kalau tuka pakai proxy yang lain xde block pulak.

。aMreezUL pada 02:02 AM, 10-Jul-12

Salam smua ,sapa bleh bntu aq cmna nk wat opmin 4.2 labs handler dpt download?hrap2 ada yg bntu .TQ

kenpachi pada 06:19 PM, 24-Jul-12

bgs ni opmod sbb biar xgna prov pun bleh surf free..biasa klu clcm msti mau gna prov bru bleh...hehe

Rephida pada 10:00 AM, 05-Aug-12

Sip mantap sob,, kunbal n follownya ditunggu..
zonacosmos.mywapblog.com

ahmad pada 08:10 AM, 13-Aug-12

trick bumi celcom yang baru x de ke? Yang dok boleh lah

UDIN pada 08:50 AM, 15-Aug-12

wow malaysia ya sob..
nyimak aja lah ya..

nggak kunbal juga ga apa2..

ardi setiawan pada 06:41 AM, 17-Aug-12

kunjungan pertama gan,..
Di tunggu kunbal nya..biggrin

sam g pada 11:37 PM, 07-Sep-12

bro cam mna nk download operamini ya,sy tk tw dr mna nk msuk dulu bru bole download n apa setting nya?da brapa hari sy cuba2 tk dpt2,please bro..

genjutsu azmir pada 10:07 AM, 16-Sep-12

cmna ne aq uda download opmod n uda bwat setting fre clcom. .npa xfre gak. .hp ku nokia x2-02. .tlg bgitaw aq npa xfre. .aq nak fre internet ne. .plez

danson pada 12:59 AM, 21-Sep-12

kenape beta...

Ld team pada 08:56 AM, 21-Sep-12

apa hp tu. . . . Mw setting tu. . . . Pm je. . . T aq bgi link

Korie pada 02:20 AM, 26-Sep-12

Hye, smua. . . . Hahaha. . . . . Btl ke ada free internet guna opera mini ne?

syah pada 04:50 PM, 21-Oct-12

bro, ada tak untuk galaxy tab punya maxis free?

dimar pada 04:30 AM, 12-Nov-12

i guna operamini iceman. pi tak dpt download file type jar. rasa nak try opmod...

Efir Sengata pada 09:36 AM, 14-Nov-12

hadir bro sip dah,aplikasi n trik lgnkp udate sdg menanti anda drumahku ,dtUgGu kulbalnya

taro pada 10:32 PM, 21-Nov-12

system xlngkap.bleh ambik alih.hehe

tips plus plus pada 02:08 AM, 29-Nov-12

izin comot Gan...

asrudinbombe pada 12:20 PM, 16-Dec-12

salam knal genk,ewah2 mtap ne genk,

Matt pada 03:24 AM, 25-Dec-12

Knpa link d0nl0ad hlang? Dua2 xad...p mana dia?

zahid pada 01:22 AM, 11-Jan-13

kereen deh ..hhe

zahid pada 01:23 AM, 11-Jan-13

kereen deh ..hhe

sиoшмаи мoodяэvoluтioиz pada 10:43 PM, 08-Apr-13

Mantap genk, jgn lupa kunjungi blog ku ya


http://shahrin.mywapblog.com/

bans pada 04:35 PM, 05-Jun-13

salam semuanya..sya da 1thn lbih gna operamini handler tau.ip proxy celcom,pront query ka,proxy server ka..smuanya tembus memang la..fon android,samsung n sony xperia da try pn..smuanya CELCOM pya trik..siap mati laluan lg.thanks la

rizqi insani pada 07:34 AM, 14-Oct-13

hai sobat!
saya blogger indonesia,salam kenal ya kawan.....
jgn lupa kujungan baliknya ya....
Blogger Malaysia memang TOP !!!

Langganan komentar: [RSS] [Atom]

Komentar Baru

[Masuk]
Nama:

Email:

Komentar:
(Beberapa Tag BBCode diperbolehkan)

Kode Keamanan:
Aktifkan Gambar