OPMOD BARU : OPMOD 4.2 BETA 18

by hack by hacker24 on 11:40 AM, 07-May-12

Category: Aplikasi

OpMod ialah browser fevret aku berbanding Opera Mini original dan Opera Mini labs sebab banyaknya advance setting yang boleh kita buat.

Kalau korang ialah mobile blogger atau wapmaster,OpMod ialah browser terbaik yang aku cadangkan untuk korang guna.

Salah satu kelebihan paling ketara pada OpMod ialah ianya sangat compatible untuk pengguna phone dengan ram rendah seperti s40.Pendek kata,ia s40-friendly.Aku pernah buka sehingga 5 tabs/windows pada OpMod lebih dari 30 minit pada s40 tanpa ada gangguan seperti application error.Kalau pada Opera Mini labs atau Opera Mini original,buka 2 3 tabs,lepas 10-15 minit terus application error.

OpMod paling baru buat masa ini(07-Mei-2012) ialah OpMod 4.2 beta 18,telah dikeluarkan sejak bulan April sebenarnya.

Download OpMod 4.2 beta 18 (22153):

DOWNLOAD 1[.jar]

DOWNLOAD 2[.zip]

Thanks to Rain Madhack untuk fail zip tu.

Untuk setting free-nya pula,bagi pengguna Maxis,guna connection Maxis 3G Wap:

CUSTOM HTTP:
http://maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80/

CUSTOM SOCKET:
socket://maxis.mobby.me.server4.operamini.com:1080/

Bagi pengguna Celcom pula,gunakan saja connection Celcom 3G Wap:

CUSTOM HTTP:
http://wap.speesh.com.server4.operamini.com:80/

CUSTOM SOCKET:
socket://wap.speesh.com.server4.operamini.com:1080/

Okay-lah,rasanya itu saja yang aku dapat share tentang OpMod Baru:OpMod 4.2 Beta 18 ni.Semoga bermanfaat untuk semua.Make luck ! wink

Jangan lupa juga follow my Twitter dan add me on FB ! wink

PERHATIAN : komen korang merupakan motivasi bagi aku.Silahlah beri komen dgn kata2 yg sopan dan membina.Komen yg berunsur spam,lucah,perkauman,hanya smiley dan kurang dari 5 perkataan;minta maaf akan DIPADAM.

Motivasikanlah aku utk terus menulis dan berkongsi ilmu dgn mengklik iklan di bawah ni :

Ad:COOL LINKS





Sebarkan info berguna ni kpd kawan2 korang di Facebook dan Twitter ! Tekan share button bawah ni :

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

138 responses to "OPMOD BARU : OPMOD 4.2 BETA 18"

Blorong [11:55 AM, 07-May-12]

Org kdua kwn yg mampir d blog mu, ehehehehe mantap kwn aplikasi operanya..! smile

.::[♠dJz♠cRew's♠]::. [12:26 PM, 07-May-12]

bgus juga tu kwn..test jap..hehe..

Mike Shinoda LP™ [12:33 PM, 07-May-12]

waa...mantap kwan. . . biggrin
nice share. .
thanks...smile



http://sketerz.com

Mike Shinoda LP™ [12:36 PM, 07-May-12]

Peren...saya boleh tnya tak??

Pagerank blog saya sketerz.pun.bz adalh 1,
tp stelah sya brganti domain mjd sketerz.com pageranknya menjadi 0 lagi ya...;?

Ejam [12:36 PM, 07-May-12]

ade screen shot x bro ?

PiaNz [12:41 PM, 07-May-12]

yg zip punya xde ke?

MobileTrick [12:45 PM, 07-May-12]

thanks share kwn!

Raiz17 [01:06 PM, 07-May-12]

aku dah punya kawan

Ahmad Muthohhar [01:17 PM, 07-May-12]

IJin nyobain kang..

Makhlukjadian [01:19 PM, 07-May-12]

Sifu.. Nk tanya ni. Npe xmlprov x masuk dah.

KolonyShared [01:24 PM, 07-May-12]

Terbaik dan berguna . | page rank mesti berubah jika kita menukar domain lain. ada sebab2 tertentu.

дрнзxx мøвilз вløб [01:44 PM, 07-May-12]

mmg bguna opmod ni.tq kwn sharingannya

Slymy [01:53 PM, 07-May-12]

(moga sukses →
Dengan info terbaru.
→Operamini mod 18 memang ada kelainan.

nurul ika izati [02:19 PM, 07-May-12]

untk n0kia c1-01 x d ker

May [02:44 PM, 07-May-12]

Bro..ada x trick ucweb celcom..haha yg lepas2.byk yg dh ta jalan.haha

naslin [03:09 PM, 07-May-12]

mantap lah aku baru test kenapa error tolong di jelasin confused ?!

Izara [03:29 PM, 07-May-12]

Ai beb ,nak tanye ,ape beza jar ngn zip ? G satu ,lau opera mini nie npe xbleh download ?plik r ,

Progoal [04:13 PM, 07-May-12]

Salam..aku newbie lg kat dlm blog ni.opmod tu kene gune cgi bru leh dwnload kn?

Iceman_Joe [08:14 PM, 07-May-12]

Sharing is wonderful but dont kill it

capitalm™ [10:22 PM, 07-May-12]

info yg berguna untk aku yg newbie nie,apa2pun , terbaik ! smile

Achmad_99 [11:27 PM, 07-May-12]

nice post kawan...
tapi saya sdh punya smile

sukses slalu ya...smile

Prastiyo [12:02 AM, 08-May-12]

Oke kang. .tak ambil yaa . Lama nih saya gak berkunjung kesini.

[♥Cik Tiez♥] [01:00 AM, 08-May-12]

jarang guna om 4.2 nih.. Apa pun nak test dulu.. biggrin

Rain Madhack [01:58 AM, 08-May-12]

aku da ade lame da...koe try pkai opmod 421 beta 1822048 handler UI

Rain Madhack [02:00 AM, 08-May-12]

kayy, nie ade yg baru, Opmod421b1822153hui203
link : nextwap.net/load/file/3780/Opmod421b1822153hui203.html?back=L2RpcmVjdG9yeS9IYW5kbGVyX0FwcGxpY2F0aW9ucy5odG1s

cneo [02:52 AM, 08-May-12]

admin.tda anu ka?...file zip.kseh ada bha..sbb ak ne on9 d hp.tak pndai mau dwnload jar.ak pkai OP7 hp sony..

Al Mie [03:02 AM, 08-May-12]

Nice share..follow back ye tuan.

Pipo [03:39 AM, 08-May-12]

Tq bro, buat download boleh x?

Wan Affiq [04:26 AM, 08-May-12]

Peren. boleh buat trick ni, lagi laju? kelajuanya standart la. tak laju.

Wan Affiq [04:34 AM, 08-May-12]

Peren. setting dalam Opmod beta ni, boleh buat browsing jadi laju tak? berrdezuup, boleh? ajarkan caranya.

Miauw  bassiesT [04:52 AM, 08-May-12]

Sukses buat blognya sob..

Miauw  bassiesT [05:00 AM, 08-May-12]

Sukses buat blognya sob..

Conselor Ayob [05:14 AM, 08-May-12]

hai salam kenal

dhatz_70 [05:26 AM, 08-May-12]

bro peren..bleh downlod file jar kah..?

ejoy19 [07:05 AM, 08-May-12]

Test dulu jap,hehe

[y][u][z][u][f]™ [07:36 AM, 08-May-12]

yg zip aDa gak om?

Rain Madhack [08:56 AM, 08-May-12]

nie link file zip utk opmod 18 terbaru


nextwap.net/load/file/3780/Opmod421b1822153hui203.html?back=L2RpcmVjdG9yeS9IYW5kbGVyX0FwcGxpY2F0aW9ucy5odG1s

Andie Us [08:56 AM, 08-May-12]

ijin unduh sob bwt koleksi

Reynaldi fahlepi [01:28 PM, 08-May-12]

Kunjungan pertama di blog malaysia . Saya dari blog indonesia

Reynaldi fahlepi [01:28 PM, 08-May-12]

Kunjungan pertama di blog malaysia . Saya dari blog indonesia . Di tunggu kunjungannya ke blog saya .
Reynaldifahlepi.mywapblog.com

●мцндммдδ●дякнди● [01:47 PM, 08-May-12]

Good post, keep spirit bro

Pepijat [11:18 PM, 08-May-12]

klu utk nokia c1-01 cmna plk seting nya ar ,aku guna sting besa tpi aysik error jak , ,tolonggggg !!

Wantondekan☆ [01:42 AM, 09-May-12]

N!c info peren. .nk try dlu sob. .tpi xda kha trick 2k dwnload kat 4share 2. .ssah sngt lha. .harap bantuanx sob. .

Nakadnas [01:44 AM, 09-May-12]

Trick baru. .psti mntap. .nak test dlu kwan. .blog trbaek. .ha.ha

cneo [02:32 AM, 09-May-12]

@rain madhack thx bro..terbaekk! Boboboy..hehe.

PERCUMA SMS DI MALAYSIA TANPA RIGESTER NO HP ANDA!!! [04:06 AM, 09-May-12]

MANTAP, T.KASIH ATAS KONGSIKAN ILMU NYA

ZeRo [12:40 PM, 09-May-12]

mcm mana maw donlod pakai ni opmod b 18?

MyKeyPad [01:10 PM, 09-May-12]

@Wan Affiq,
bab melajukan itu aku kurang pasti kawan..

MyKeyPad [01:13 PM, 09-May-12]

@[♥Cik Tiez♥],
opmod ni sangat bagus untuk blogger macam kita cik..

Rain Madhack [02:00 PM, 09-May-12]

ilmu akn trus dikongsi mrgreen

Eyuzv [02:37 PM, 09-May-12]

freesite celcom wap.speesh.com ni mcm lmbt lah aku guna fresite mms ,

Iffay Burgerdoublecheese  [03:23 AM, 10-May-12]

wuiihh.. Selalu kereenn nih artikel dari master yg satu ini... biggrin ane mohon kunjungan baliknya yah master... smile thanks...

By : http://iffayquiqleey.mywapblog.com

cneo [03:25 AM, 10-May-12]

peren..post d blog mu.ne cra mau create new acess point sony.sblum ne.ak ada ajar free internet sony..op7 pkai celcm 3g setting.tpi ak jmpa klemahan ny..klw pkai celcm 3g seting,kta tak ble download yg bsar2..smlman ak cri.and ak jmpa jmpa jln, tekan menu>setting>connectivity>internet setting>celcom 3g internet>edit>proxy setting>proxy server>di proxy address HTTP,secure dan streaming isi la ip yang admin bgi mnakala port wajip 80 hrap kmu pham ya.hehe.admin jgn lpa post ya.spaya para pnguna sony tdak mngalami kesulitan lgi..smua ucapan trima kseh.smpaikn la kpd admin dgn menekan iklan2 yg tlah d sdiakn.klik la sbyk mana kmu ble..sbb tnpa blog ne..kta smua nda mngkin bknalan dan mndpt ilmu yg brguna..skian.

Sir6 [04:43 AM, 10-May-12]

Peren..maxis bagus blh bt intrnt free ke? knp sy try bt x jd..ke kn ubh apa setting

Iskandar [05:23 AM, 10-May-12]

peren ajar ako edit2 blog ne .ako bru ne mo belajar .hehe .minta tlg ajar koran .kunjungi site ne .iskandar.mywapblog.com

egvnk takkand pulank [07:57 AM, 10-May-12]

ijin comot mastasmile sory ane telatsad

WNxz Fbys [11:03 AM, 10-May-12]

Mantappp kawan ....
Salam kenal dari blog newbie asal indonesia ..

Rindra [12:01 PM, 10-May-12]

udah punya sobat, ijin follow juga !

Izo [02:34 PM, 10-May-12]

Dah download (zip). Tapi camna nak guna? Aku tak pernah guna OpMini selain dari versi standard.

scremo91 [02:37 PM, 10-May-12]

bro da tk operamini handler jenis .sis?
mmbr aku ckp jenis tu blh download file jenis .jar(java game)..xD

MYBIRU'S [04:45 PM, 10-May-12]

Yg mo nyoba Opmod editan MYBIRU'S ambil dsini http://mybiru4llshared.heck.in/opmod4-21b18-22000-sonic-green.xhtml
*nb: sebelum instals FILE .zip diremane jadi .jar stelah itu baru instals
Rasakan bandingkan kcepatan kneksi'y dt4 masing

MYBIRU'S [04:55 PM, 10-May-12]

Izo
Dah download (zip). Tapi camna nak
guna? Aku tak pernah guna OpMini
selain dari versi standard.
@Extrak file .zip jdi .jar nye pkai explore/blueFTP setelah itu bru Instals Kawan
Good luck

MYBIRU'S [05:17 PM, 10-May-12]

Iskandar
peren ajar ako edit2 blog ne .ako
bru ne mo belajar .hehe .minta tlg
ajar koran .kunjungi site
ne .iskandar.mywapblog.com
@ pakai Css yg ini ja' kawan
http://mybiru4llshared.heck.in/kumpulan-css-kerends-by-copas.xhtml
Cranye: plih dasbord>theme>pilih dan aktifkan default theme>pilih edite theme>pilih blank>terus masukin Css diatas tggl plih mana yg ska

Wan Affiq [07:08 PM, 10-May-12]

Peren. Nama freesite MMS Celcom ape ?

Wan Affiq [07:09 PM, 10-May-12]

Peren. Nama freesite MMS Celcom ape ?

WarPen [08:13 PM, 10-May-12]

q dh kbanxakan opmod sob... minxaxx aja ya.. lok bleh knbal ya..

Andri Cieunteung | BOLA stats [10:31 PM, 10-May-12]

Saya lagi nyari opera handler yang bisa nulis 10000 karakter

dead of diary [03:40 AM, 11-May-12]

keep sharing. . .kwn

Buttoncozlet [06:07 AM, 11-May-12]

Argggh. . .sume cgi ak punye xleh guna dh . . .saket aty tol

OzaRu™ [08:08 AM, 11-May-12]

nice info gan

Habir Asponians [09:59 AM, 11-May-12]

mantap...

Ruz [12:33 PM, 12-May-12]

Aku guna n0kia s40 x3 . Tapi kenape tak bole jugak? Help me please

ejoy19 [04:32 PM, 12-May-12]

Yang ni rasa macam error je br0 DOWNLOAD 2[.zip]

Pipo [04:34 PM, 12-May-12]

Admin: nokia 6630 bleh x? Dan bleh wat download x?

Vendeta Crew [07:03 PM, 12-May-12]

salam rakyat mywapblog ,, aq nk download opmod ni tpi xda memory ini fon, aq guna opera mini pun cantek .. biggrin

Ruz [12:17 AM, 13-May-12]

Vendeta . Kau gune s40 ke? Aku buat prov file ta jadi2

Blogmwb [01:42 AM, 13-May-12]

Ada yang baru kang!!
Rugi kalau gag dateng. Wkwkwk
http://blogmwb.pun.bz/css-twitter-edited.xhtml

Ruz [04:55 AM, 13-May-12]

Sesiapa ajar aku buat prov file . Aku buat bnyak kali tetap ta bole open Opmod . Tak tau ape masalahnye .Tolong la bantu aku .

yamato [08:31 AM, 14-May-12]

Rus.. rasanya masalah ko kat setting opmod kot. Cuba ko tukar proxy type ke HOST, proxy server letak maxis.mobby.me.server4.operamini.com:80 ..Kalo ko letak server type HTTP, memang xtembus pun guna opmod.

Roslee-Ebac [03:05 PM, 14-May-12]

setting frontquery 4.2 blh download jar

maxis.mobby.me.flyproxy.com/nph-proxy.pl/010110A/http/

Vendeta Crew [03:14 PM, 15-May-12]

ruz , aq punye s60 , kan peren dah ajar .

Roslee-Ebac [06:29 PM, 15-May-12]

setting 4.2 beta 18 lebih mantap boleh dowload jar
http sever> http://maxis.mobby.me.mobitel-cust.opera-mini.net:80/

Socket sever> socket://maxis.mobby.me.mobitel-cust.opera-mini.net:1080

FrontQuery> maxis.mobby.me.flyproxy.com/nph-proxy.pl/010110A/http/

jgn lupa ambil setting 3gwap maxis

Roslee [02:34 PM, 16-May-12]

?

ezad [05:49 PM, 16-May-12]

asal opmod aku dpt bhase pelik je ni,cane nk tkr bhase?ade sesape tau x..toloong...

Bazboy [03:35 AM, 17-May-12]

pagi broth, ni opmod kena tukar plan Broadban dulu kerrr?
N' boleh pakai pada kredit 50 cen kah?.

Mypro [06:38 AM, 17-May-12]

thank all bro. . . And thank to bro peren and Roslee-Ebac. Thank for yr information. . .

Rain Madhack [11:59 AM, 18-May-12]

peren, skarang da ade opmod beta 19...try cri kat nextwap.net

Rain Madhack [12:00 PM, 18-May-12]

peren, skarang da ade opmod beta 19...try cri kat nextwap.net

Adam [03:58 AM, 20-May-12]

Hehe.. Nk tanya sket.. Knapa stiap trik opmini, s40 mesti tak tembus.. Prov tu da aktif da.. Tpi mseh fail.. Hehe..

--
Via MebApp.com

Fikky Frediandika [11:20 AM, 21-May-12]

ijin download yah sob..

Atox Gatal [02:45 PM, 23-May-12]

Peren> hehe.. Link fb dgn twitter xdpt msok.. Entah knpa.. Jdi sy share sini je..

Trik celcom semua applikasi boleh dnlod

(x) Remove Port
Proxy Type : Host
Proxy Server : frenzer.mobi.4-go.com atau wap.speesh.com

kalau yg da tau, diam2 je lah ok.. Atox bertukar dari maxis ke celcom sbb celcom sng sket.. Hehe..

Kamikaze nakadnas IIsg [02:48 AM, 24-May-12]

Bro kaw cari lagi opmin biar mati laluan bisa msuk jga..ada aq jmpa tp ompin sis..aq guna opmin jar..opmin celcom iya bro..

Ohohoh [10:21 AM, 25-May-12]

r0sle:Mantap lah :

mytechno [05:27 PM, 26-May-12]

Yang jar boleg download tapi yang ZIP mwb not found

gogongepenk [06:03 PM, 27-May-12]

kunjungan pagi boz.. pengguna digi dijemput ke ponduk usang kami www.opiniorangkampung.blogspot.com salam..

ohohoh [12:49 AM, 28-May-12]

bole mdownload ka nhe bro ?

Muhammad [08:31 PM, 31-May-12]

Peren..tq..veryyy.,much..

KraZy-ChupPankZ [09:37 AM, 01-Jun-12]

mantabb bro! Kunbalnya ya. . .

Haram [01:17 PM, 03-Jun-12]

ta letak proxy pon boleh jalan ea ?

Pipo [06:24 AM, 04-Jun-12]

Atox Gatal: pakai opmini ape?

irwan safuan [12:08 PM, 04-Jun-12]

broo . c3-00 slalo msalah laa . aku slalo buat ikot pe yg ko ckp tp ttp tak bole . knpe ehh ?

SYAQ jb . [12:30 PM, 04-Jun-12]

wan , ko kene pakai file prov lha .

Video Nakal Download [10:16 AM, 05-Jun-12]

mampir gan buat nyimak

irwan safuan [04:52 PM, 05-Jun-12]

tak bole gak laa . gne prov file same gakk . naek bosan aku try . mcm2 aku gne

Mypro [06:10 AM, 08-Jun-12]

Salam mwb. . Info terkini dari saya. . .Kebanyakan trik free internet maxis skang dAh kena blog. .Cuba korg check. . Saya dah check dan bila browser, dia akan tulis perkataan mcm ni (content blocked blablablablabla). . .Cuba korg check,mana tau kat hp korg masih bleh. .Sape tau hp aku je yg byk songeh. . .Pape pun, slamat mencari cgi bru. . .Aku dah dpt dah cgi bru. .Tpi aku x leh bgtau kat cni. . Klu korg nak. . Sila email kat aku. . Okeh assalamuallaikum

AKATSUKE7's Blog [02:01 PM, 13-Jun-12]

Wah mantap sahabat.. biggrin
Kunjungan malam..

laxmana [06:52 PM, 13-Jun-12]

salam bro...ap bezanya file zip ngan file jar??kalau aku gne hp s40..nk download ne satu??

Rocky [03:47 PM, 15-Jun-12]

Hehee.. Laju lagi si siput...

zapx [11:59 AM, 17-Jun-12]

dah try kt E72-1 sy..tp xleh..hp jadi restat..nk kena isi font query cm opnext ke

Tomandar [01:57 AM, 18-Jun-12]

Tetap semangat sob [url=http://tosulbar.com/keajaiban-madu-propolis-menggempur-penyakit.html] tosulbar.com[/url]

Irvan Ardinata Willyansah [06:26 AM, 27-Jun-12]

Hallo Sob, salam kenal. Saya mau ngasih info menarik nih, ada metode baru supaya kita bisa dapat duit sambil main Facebook. Potensinya lumayan lho, 50ribu-250ribu sehari, bahkan bisa lebih kalo kita giat ngerjainnya. Sudah banyak yang membuktikan sob, coba sobat liat dulu deh supaya tau dan tidak menyesal nanti, selengkapnya sobat bisa kunjungi :
http://KomisiVirtual.com/?id=irvanesa , Terimakasih.

abgwans [01:54 AM, 28-Jun-12]

tumpang ty, opmod ni dapat dload fail lebih dr 30mb x?

Injoe [04:41 AM, 07-Jul-12]

Kwan,,,npe ak nyer om x leh donlod skrang ? Kalu gne om 5 ke ats dia ckap failed . Kalu gne om 5 ke bwah dia ckap error invalid name . Bole bantu x ?

septo anak ìndonesia [09:01 AM, 07-Jul-12]

haì kawan2 di malysìa. Aku mau bgì trik nìh. Trik ini untuk semua provider di dunia.

dancuk [05:49 PM, 08-Jul-12]

Mypro@ aku pernah kena, keluar msg contain block by operator tu sebab aku guna proxy lain je.. Kalau tuka pakai proxy yang lain xde block pulak.

。aMreezUL [02:02 AM, 10-Jul-12]

Salam smua ,sapa bleh bntu aq cmna nk wat opmin 4.2 labs handler dpt download?hrap2 ada yg bntu .TQ

kenpachi [06:19 PM, 24-Jul-12]

bgs ni opmod sbb biar xgna prov pun bleh surf free..biasa klu clcm msti mau gna prov bru bleh...hehe

Rephida [10:00 AM, 05-Aug-12]

Sip mantap sob,, kunbal n follownya ditunggu..
zonacosmos.mywapblog.com

ahmad [08:10 AM, 13-Aug-12]

trick bumi celcom yang baru x de ke? Yang dok boleh lah

UDIN [08:50 AM, 15-Aug-12]

wow malaysia ya sob..
nyimak aja lah ya..

nggak kunbal juga ga apa2..

ardi setiawan [06:41 AM, 17-Aug-12]

kunjungan pertama gan,..
Di tunggu kunbal nya..biggrin

sam g [11:37 PM, 07-Sep-12]

bro cam mna nk download operamini ya,sy tk tw dr mna nk msuk dulu bru bole download n apa setting nya?da brapa hari sy cuba2 tk dpt2,please bro..

genjutsu azmir [10:07 AM, 16-Sep-12]

cmna ne aq uda download opmod n uda bwat setting fre clcom. .npa xfre gak. .hp ku nokia x2-02. .tlg bgitaw aq npa xfre. .aq nak fre internet ne. .plez

danson [12:59 AM, 21-Sep-12]

kenape beta...

Ld team [08:56 AM, 21-Sep-12]

apa hp tu. . . . Mw setting tu. . . . Pm je. . . T aq bgi link

Korie [02:20 AM, 26-Sep-12]

Hye, smua. . . . Hahaha. . . . . Btl ke ada free internet guna opera mini ne?

syah [04:50 PM, 21-Oct-12]

bro, ada tak untuk galaxy tab punya maxis free?

dimar [04:30 AM, 12-Nov-12]

i guna operamini iceman. pi tak dpt download file type jar. rasa nak try opmod...

Efir Sengata [09:36 AM, 14-Nov-12]

hadir bro sip dah,aplikasi n trik lgnkp udate sdg menanti anda drumahku ,dtUgGu kulbalnya

taro [10:32 PM, 21-Nov-12]

system xlngkap.bleh ambik alih.hehe

tips plus plus [02:08 AM, 29-Nov-12]

izin comot Gan...

asrudinbombe [12:20 PM, 16-Dec-12]

salam knal genk,ewah2 mtap ne genk,

Matt [03:24 AM, 25-Dec-12]

Knpa link d0nl0ad hlang? Dua2 xad...p mana dia?

zahid [01:22 AM, 11-Jan-13]

kereen deh ..hhe

zahid [01:23 AM, 11-Jan-13]

kereen deh ..hhe

sиoшмаи мoodяэvoluтioиz [10:43 PM, 08-Apr-13]

Mantap genk, jgn lupa kunjungi blog ku ya


http://shahrin.mywapblog.com/

bans [04:35 PM, 05-Jun-13]

salam semuanya..sya da 1thn lbih gna operamini handler tau.ip proxy celcom,pront query ka,proxy server ka..smuanya tembus memang la..fon android,samsung n sony xperia da try pn..smuanya CELCOM pya trik..siap mati laluan lg.thanks la

rizqi insani [07:34 AM, 14-Oct-13]

hai sobat!
saya blogger indonesia,salam kenal ya kawan.....
jgn lupa kujungan baliknya ya....
Blogger Malaysia memang TOP !!!

Subscribe to comment feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Email:

Comment:
(You can use BBCode)

Security:
Enable Images