CARA TUKAR NICKNAME DI KOLONY

by hack by hacker24 on 03:06 PM, 03-Oct-11

Category: Celcom



Banyak yg tanya tentang cara nak tukar nickname di kolony ni di blog2 sebenarnya.Rentetan dari itulah aku tulis blog ni.

Ok sebenarnya tidak ada cara yg khusus untuk tukar nickname ni,namun tetap masih ada alternatifnya,iaitu dengan taip KSTOP dan hantar ke 25333.Beberapa saat kemudian korang akan terima mesej.Balas mesej tu dengan ''Y''.Beberapa saat lagi korang akan terima mesej pemberitahuan bahawa korang telah meninggalkan Kolony,tapi sebenarnya korang masih belum meninggalkan Kolony sepenuhnya sebelum 90 hari.

Akaun Kolony korang cuma ditidakaktifkn(deactivated).Untuk mengaktifkan semula,taip KOLONY<jarak>nickname korang dan hantar ke 25333 sebelum 90 hari.

Korang tak akan dapat tukar nickname korang sebelum 90 hari.So,this is the hardes part,korang mesti tunggu 90 hari atau 3 bulan barulah boleh tukar nickname.Lepas dah 90 hari tu,korang dah boleh tukar nickname korang dengan taip KOLONY<jarak>nickname baru korang...

p/s:sebab tu sebelum daftar KOLONY,pilih nickname tu betul2 dengan fikirang yg masak dan berdasarkan personaliti serta agenda/motif/tujuan korang masuk/join Kolony.KFREN ELOHIMLOVER!

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

21 responses to "CARA TUKAR NICKNAME DI KOLONY"

Ezadzuzitsu [07:47 AM, 12-Oct-11]

dasyat wok 90hari.eh aq dh tls pasal hack mlpe.g ah ushar

ELOHIMLOVER [09:59 AM, 12-Oct-11]

ok t aq usya bro..

Twincesz96 [01:37 AM, 31-Oct-11]

Wah..90 hari tu mse y gax lme..lbh baek x yah..

Painsama [12:09 AM, 24-Nov-11]

De x cara kumpul koinz tanpa wt paggilan..hehe

adiputra46 [12:38 AM, 16-Jan-12]

asslmualaikum...god mowink a lL. .

Khairul [02:56 PM, 19-Jan-12]

ala, biar aq bgi thu, cara tukar nick name, stenga ari pn bleh bh, asalkan ada kurng lbi rm10. Tpi aq x minta. Cara mudah. PERGI BELI SIM BARU lpas 2 pasng d hp. Daftar la. Kfren j0c. Ye

ELOHIMLOVER [11:57 AM, 20-Jan-12]

@Khairul,
haha,logik,tp tu bkn tukar la,tu buat bru nmanya..

PRETYBOY [11:38 AM, 07-Feb-12]

Alah .. Rugi lh frEn 6ti xdEw .. Kz p0wn xdEw jgk .. Huhu

ZuL [03:34 AM, 04-Mar-12]

kalau nk tukar m0d ekslusif ke m0d biasa cm ne?

Izo [05:27 AM, 01-May-12]

Kolony???Natang apa tu.....????

Aket [07:18 AM, 01-May-12]

Sape yg nak tw cra nak change nick korang tu,kshare 500kz up cikit n antar kepada nick nie (Akets). . .sikit je stakat 500kz tu. . .

MyKeyPad [10:09 AM, 01-May-12]

@Izo,
kolony tu tempat untuk berchit-chat via sms untuk pengguna Celcom.

eansyah [03:09 PM, 23-Sep-12]

kolony tu dlu mylife. .sy da lma main kolony da sjak blum brtkar nma lg. .kfren mastermpok nti dpat kz1 stiap s0rng. .haha B-)

TENGKU260311 [07:09 PM, 31-Dec-12]

tak boleh ponn .KFREN TENGKU260311

Xiboy [03:45 PM, 24-Feb-13]

Tumpang tnya sume mcm mne nk kfren lau akaun kolony dh maximun frenz smpai xleh kfren for get bezfrenz spe ade maklumat popp aq di zunnur5 or sms 0199632148 n spe yg nk up frenz bleh join [vip puln club] di 0198219176 tpi syaratnya msti up 2000 frenz untuk join this club....tq kfren zunnur5

Marvin [01:28 AM, 05-Mar-13]

haha. .kfren mrvn , ada post menarik.

Mohd khairul nizam Hisyam [02:38 AM, 23-Mar-13]

alahai lamanye nak tunggu masa 90 hari,
bagus tak paya ganti Nickname. . .
Korang kalau nak friends yang beak hati, kfren la kairul17 oky. . . wink

Kimz ReaLZ BoyZz [07:18 PM, 25-May-13]

salam kfren franklove

aqil iman [04:54 PM, 28-May-13]

Kfren aq aqil163 jgn sombong sudahh

ZACKX TIGER [12:55 AM, 16-Jan-14]

Camne nak daftar kolony nie

RianNisah [12:34 AM, 27-Jan-14]

hye fren .. Jgn lupa kfren " LADIESTYLE " TQ !!

Subscribe to comment feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Email:

Comment:
(You can use BBCode)

Security:
Enable Images