CARA BUAT NEW INTERNET SETTING/NEW CONNECTION DI HANPHONE

Di posting oleh hack by hacker24 pada 01:19 AM, 24-Nov-11

Di: Tutorial

Internet setting merupakan bahagian terpenting dalam menjayakan sesebuah trick free internet browsing guna handphone,tapi hanya pengguna bukan s40 je yg boleh buat new internet setting/new connection directly/secara terus melalui handphone.

Untuk pengguna s40,kena pakai prov file.Sila baca Cara Buat Prov File.

So ini dia cara buat new internet setting/new connection untuk beberapa jenis handphone hasil interview aku dengan beberapa friends kat Facebook.

UNTUK N70:Masuk MENUSETTINGCONNECTION SETTING/CONFIGURATIONACCESS POINTOPTIONCREATE NEW ACCESS POINT→kat NAME korang tulis apa2 je(Cth:MyKeyPad)→kat APN tulis Celcom3G untuk Celcom atau Unet untuk Maxis→OPTIONADVANCE SETTING→kat PROXY ADDRESS korang letak IP(Cth:141.000.011.253)→kat PORT letaklah port yg sesuai(Cth:80 atau 8080).

UNTUK SONY:Masuk MENUSETTINGCONNECTIONINTERNET SETTING→pilih Maxis3GWap atau Celcom3GWapEDITPROXY SETTING

UNTUK HANDPHONE CHINA:Masuk MENUWAPSETTING/PENGATURANPROFILE→isi di APN,HOMEPAGE,PORT dan IP sesuai trick.Tapi setahu aku handphone China ni tak boleh guna Opera Mini,so sapa yg guna handphone China tu terpaksa pakai Bumi2/Default Browser/Handphone Browser/Standard Browser jelah.

UNTUK NOKIA 6124 CLASSIC:Masuk MENUSETTINGPHONE SETTCONNECTIONACCESS POINTOPTIONNEW ACCESS POINT→isi sesuai trik.Kalau nak guna trik bumi2/default browser/handphone browser guna N6124 CLASSIC ni,mula2 masuk MENUWEBOPTIONSETTINGGENERALACCESS POINT→jangan tanda always ask,pilih USER DEFINED→pastu baru pakai trick bumi2 ni untuk Celcom dan ini untuk Maxis

Untuk HP Android

Masuk SETTINGWIRELESS & NETWORKSMOBILE NETWORKSACCESS POINT NAME→Kemudian isilah sesuai trik.

Sori yea genk,tak dapat bagi detail sangat sebab aku tak pakai pun handphone N70 atau Sony Ericsson ni.So korang pandai2lah buat yea,yg penting dah ada hints tu.Untuk phone model lain nanti aku update kat sini kemudian.Bagi yg nak tambah atau buat pembetulan,silalah tulis di ruang komen yea smile

credit to:
Ezadzuzitsu
RKP Master
Josrevalution

Bantu saya mendapatkan N5800 Xpress Music !

Bantulah perkembangan blog ni dgn meng-klik iklan.Jangan risau korang tak akan kena caj sesen pun.Korang cuma perlu klik saja:

Ad:COOL WAPSITE SERVICES





Bagitau kawan2 korang info berguna ni.Tekan share to Facebook button kat bawah ni :

Bagikan ke Facebook Bagikan ke Twitter

Komentar

82 tanggapan untuk "CARA BUAT NEW INTERNET SETTING/NEW CONNECTION DI HANPHONE"

mrjupak pada 01:43 AM, 24-Nov-11

Dah tau dh bro...Tp x pelah buat yang x tau, ini satu info yg berguna,anyway thanks brosmile

ELOHIMLOVER pada 01:55 AM, 24-Nov-11

<b>Mrjupak</b>@ni mmg aq tlis khas utk yg bru nk mula bljr FBT..kw gna hp apa bro?

DRACULLA pada 03:37 AM, 24-Nov-11

Trik pe plak ni bro?
Bleh explain skit..hehehe..g tau bro..

mr.mag pada 04:20 AM, 24-Nov-11

ce bg cm ne nk wat bumi utk s40 leh play youtube..hehe

ELOHIMLOVER pada 05:50 AM, 24-Nov-11

Dracula@ni bkn trik bro..ni tutorial cra bat new internet setting/new connection kt hp..

ELOHIMLOVER pada 05:51 AM, 24-Nov-11

Dracula@ni bkn trik bro..ni tutorial cra bat new internet setting/new connection kt hp..

Nero pada 05:58 AM, 24-Nov-11

yaw! ne ari ak abis spm da..nak pg cri kja wkwkwk!! tpi ak ndakkn lpa ma korg.trutamany admin ne.biar ak sibuk pun ak tkan2 jga iklan d blog ne baa.. haha! admin...pndai ka bwt nokia celcom nonton astro free?

Alai pada 09:57 AM, 25-Nov-11

Lpas dh wt smua yg kt atas tu, nk men internet at mna? At bumi2 ke?

ELOHIMLOVER pada 02:11 AM, 26-Nov-11

Nero@Celcom xda la bro Astro free..Maxis je ada,sbb dorang mmg ada sediakan servis tgk astro mlalui hp,RM5 sebulan lau xclap aq..
Alai@kt bumi2 pn ble..kt browser lain pn ble..ni cuma tutorial cra bat new internet setting/pengaturan internet baru..

Nero pada 09:41 AM, 26-Nov-11

owh gitu,bha2 thx admin.oh ya,nseb admin kseh nmpak toturial ne,dpat ble ak blajar bwat setting s60 sma sony.thx yer admin..

Iera pada 11:25 AM, 26-Nov-11

Thnx yew cik peren

Zurri pada 02:06 AM, 29-Nov-11

S40 punya cmna mau tgk utube admin?leh explain sket ka.

ayashi pada 02:37 PM, 30-Nov-11

Admin..sy try bt kt hp nokia tp nk setting internet mmg jmpe tpmt ip address dgn host..dh due hp sy cube..tp xjmpe pon. x3 & c1

ELOHIMLOVER pada 01:13 AM, 01-Dec-11

Zurri@msuk ja youtubemob.com..skg ni aq tnga cri proxy yg support streaming..

ELOHIMLOVER pada 01:23 AM, 01-Dec-11

ayashi@t aq cri dlu cra bat new internet setting utk c3..pas jmpa nti bru q pos kt sni..

kacop pada 01:56 AM, 12-Dec-11

aku buat x leh pn

lemah tol pada 01:59 AM, 12-Dec-11

name x boleh pan aku wat..leh promot akt youtube x..plzzzzz

Manz pada 01:25 PM, 14-Dec-11

Mcm mna trik mw tgok astro yg 5 sbulan kat hp tue bro...tlong ajar..

ELOHIMLOVER pada 04:23 AM, 15-Dec-11

Manz@kn aq dh post trick tengok free astro sblm ni,check kt page blakang..

Yin pada 12:44 AM, 18-Dec-11

Hp 6680 b0le wat x?

ELOHIMLOVER pada 02:48 AM, 18-Dec-11

Yin@yap ble..

John baru pada 11:12 PM, 08-Jan-12

Asalammuaikum kepada umat islam je ye ape kabar kamu semua aq nie baru je musuk aq pun mau operamini free tp sampai skrg x dapat2x juga korang bole tolong john itu lau kamu mau tolong lau x le x pe lah ye

--
Via MebApp.com

Kitaro pada 07:21 PM, 14-Jan-12

Salam bro tak ada ke proxy baru celcom utk Opmin http://kitaro.kilu.net

Isa pada 06:20 AM, 26-Jan-12

Admin npa hf china nie htam putih je... Tlng bha admin .mcm mana mau kasih guna opmin d hf china nie...cry

ELOHIMLOVER pada 01:14 AM, 27-Jan-12

@Isa,
apa yg htam putih tu?cba kw try guna opmin 4.2 dlu,klo dia ble buka,ada harapan la,tp klo lngsung xpat buka,ssh la genk..

Awie pada 12:46 PM, 28-Jan-12

Admin asal aq nk download prov dy tulis file not format ha..pelik la aq nk buat opera free

ELOHIMLOVER pada 04:38 AM, 29-Jan-12

@Awie,
mmg la bro,sbb tu aq sruh korang baca ttg prov tu..

Stave pada 04:04 PM, 31-Jan-12

Slm admin ade x nimbuzz tricks yg brgune free.

Stave pada 04:09 PM, 31-Jan-12

Mgkin admin dh tidow dh, xpe lh es0k ade juga msa

ELOHIMLOVER pada 11:45 PM, 31-Jan-12

@Stave,
ada..kw gna Mxs ke Celcom?

EJOO pada 12:25 PM, 03-Feb-12

salam ..leh tlg cikit..S.E xtembuslah OM6.1 tlg citer deatil nak setting kat phone ngan om..dah buat x jd gak .MODEL S.E W8 ANDRIOD

Arep Owl's pada 08:18 PM, 07-Feb-12

bro, kalau nokia 5800 n c7 punye mcm mane erk? Xbleh nak install lah.. Ataw dy nk kena pakai opmin handler? Aku kai 5.1 final wap..

ELOHIMLOVER pada 12:58 AM, 08-Feb-12

@Arep Owl's,
apa yg xble install kwn?

Arep Owl's pada 03:40 AM, 08-Feb-12

bro, opmin nye yg xleh nk install.. Unable to connect to server .. Kenape erk idea .. N nokia 5800 xprs music dgn c7 tu phone jenis ape? Sush tol nk sttng..

geng pada 03:08 PM, 13-Feb-12

nk tnya nie,cm na untuk hp hp window mobi?...x leh nk isnstall handlier..

laucua pada 02:03 AM, 15-Feb-12

pelik mane lerh doll

tomkurus pada 01:21 AM, 17-Feb-12

idea salam... Aq guna opmin 5.1, mmang trus bleh serv intrnet tnpa wat apa2 stting trick. Tp mau sbar la sbb ambil masa 3 minit tau lbh bru dpt tmbus. Lau penggu na celcom pla nak tngok astro korang guna coreplayer ja,tp kna install smula tiap kali nak on..hehehe..try dlu ya, da pa..pa x pham brtanya..

micami pada 02:03 PM, 18-Feb-12

hi..utk samsung galaxy mini mcm mn pl ye...?

Dak Cmel pada 11:21 AM, 23-Feb-12

peren..kan ni cra nk wat setting celcom3G.. Celcom3GWap→EDIT→PROXY
SETTING..then kat proxy setting tu wat ape???

dodong pada 02:33 PM, 30-Mar-12

salam,,mcmana mau install operamini d nokia xm5800..susah ba..line maxis.

ojan pada 05:13 PM, 09-Apr-12

mcm mna nak setting tuk nokia 5530? bleh tolong x?

liuk pada 04:21 PM, 23-Apr-12

Lo handset kna pke opera mini 6,5 ke

Ady5449 pada 03:38 AM, 01-May-12

Genk, tUmpang nanya, sy gak arif s0al nya ini, apa beda nya IP sama pr0xy? heh, tlng d jelasih ya?

26 pada 05:08 PM, 14-May-12

ELOHIMLOVER,
kalau Nokia X3,
mcm mana mahu bt koneksen baru. . .
Dak paham aq bah !!
Tolong pren,

z pada 02:33 AM, 07-Jun-12

untuk sony ericsson yendo 150i opera mini free internet leh x....untuk celcom....

remy pada 09:18 AM, 25-Jun-12

salam cmne nk buat untk tel samsung corby 2....

Ardi iskandar pada 07:24 AM, 27-Jun-12

Aslmkum aku nk tnya ne kwn ada internet free dngn nokia x m 5800

uncai9689 pada 03:42 PM, 07-Jul-12

setting internet sony w8 ada x brO?

biawak hensem pada 07:44 AM, 09-Jul-12

settng 2uk nokia 3120 classic ade ta bro??

amitomo pada 11:57 AM, 09-Jul-12

assalam bro?aku ada benda nak tanya la.proxy untuk bumi 2,.aku leh guna kat notebook so aku tgh godam untk broadband maxis aku(prepaid).ada info or tips yg boleh dikongsi ke?lagi satu tentang myprov tu kan x laju la x leh lawan ngan s60.melayari ok la,download hampeh

rin pada 02:50 AM, 13-Jul-12

sy gn smart phone samsung celcom sy dh download operamini handler5.pastu setting: name:MyKeyPad,Apn:MyKeyPad,
Proxy:82.145.210.144 ,Port:80 pastu terus conect ke internet,tp keluar error no netwok conection..bleh bagi tahu setting dan cara yg sebetulnya...

manz pada 12:31 PM, 18-Jul-12

hehehe

manz pada 12:42 PM, 18-Jul-12

salam bro cm mne cara buat prov file x fhm lar??? Bleh tlong aqu nk fhm kn kh. . .

manz pada 12:46 PM, 18-Jul-12

salam bro cm mne cara buat prov file aqu xsberapa fhm kt mne nk d buat prov file nye???

By:ERROR.Jr pada 01:21 PM, 23-Jul-12

.music.kini aku terus tersiksa oleh kepalsuan cintamu... Tinggal lah aku sendiri menanggung derita ini... (sowi yeah biar sumbank janji menyumbank hehehe... Moga t,hibur sume... C u again bye bye...

hafiz bhaiyya pada 05:58 PM, 27-Jul-12

salam..ada sesiapa yang tolong ajar aku mcm mna mow letak yang br0 2 ajr?? aq pnya nset xperia x8..tl0ng aq br0,rmai kwan2 aq sllu blueto0th tpi x msuk d tlp0nku..tl0ng plezz!!!!

arbaniarmin758 pada 05:24 AM, 29-Jul-12

Setting tuk hp Sony Ericsson Hazel GreenHerat mcm mana caranya?

jiwa pada 08:17 PM, 12-Aug-12

samekom bro...aku punya hp e63...aku pakai maxis...tp aku mau terai celcom pree ni...macam mna mau seting...sma kah setingan nya sma seting maxis...tlong bgtau aku bro...satu lagi...digi ada pree kah...bb bnyak kwan pakai digi on9 pree..tp skng sdh kena block...klau ada stengan pree digi bgtau aku bro...sekian dari jiwa ku sunyi.

nash pada 06:08 PM, 14-Aug-12

salam bro. . sy gune bb bold 9780 dgn prepaid celcom, cmne setting utk internet free. . kongsi2 la ilmu k, tq!

fatin pada 02:18 AM, 17-Aug-12

salam.. mcamana cra nk buat kt hp nokia n95 erk.. leh tlog fatin tak.??

POKDI pada 12:55 AM, 26-Aug-12

salam,
camner plak kalau utk N78?bukak kat configuration kosong je

matt pada 02:49 PM, 06-Sep-12

salam.. ada x setting utk n0kia c2? help me plez2x

Nonong pada 01:05 PM, 11-Sep-12

Hai.. Em,sa menggunakan hp j20i sony ericsson. Blh tlg carikan setting jenis hp j20i tak? Mslhnya hp sya xblh online lah.. Dei. Plz.. Tq.

Rydz pada 02:40 PM, 12-Sep-12

Aq pkai j10 . Ajr aq pls .

Matdin pada 07:56 AM, 21-Sep-12

Aku pakai x2.macam mane nak setting?

budak gila tpi c0ol pada 06:59 AM, 12-Oct-12

Aq guna opera mini 7.0celcom tpi knp xble download opera mini ,games dan app'? Ada x setting tuk nokia5130 express music...kalau ada ble email ak tak'? Rieyzamdan@yahoo.com..fb:rieyzamdan kmc

Bluesboy man pada 02:50 AM, 24-Oct-12

Asmkum.. Haii..bleh tlong ajar tk camna cara setting operamini 6.5 ndak fham sya wa. . . ?

mrsuntuk peng pada 08:55 AM, 29-Oct-12

brooo ble ajr sting opera mini 7 celcom tamat tempo

zIkRy pada 09:35 PM, 06-Nov-12

bolehh lagi kew nie ?

DidDiEy pada 11:56 AM, 17-Nov-12

halow..?klau nokia 5230 expressmusic mcm mne..?

Aris iskariot pada 09:22 PM, 21-Nov-12

blogwalking nyampe ke malaysia hehe

Amar ola pada 03:46 AM, 12-Dec-12

Klw tpon corby2 mcm mana pulak?

A pada 06:35 AM, 20-Dec-12

test testi test

TEAM EYE pada 08:36 PM, 26-Dec-12

KENAPA SHMESSENGER X LEH GUNA KAT PHONE NOKIA 2690 , LEH BUKAK , CUMA BILE SY SETING CONECTION WAP , X LEH GUNA .. Leh tlog crikn yg trbaik utk phone nokia 2690 maxis

SICKNESS_HDK pada 11:41 AM, 28-Dec-12

aq bru jer dapat msaok kt lamn web ni.. lamn wap ni sanggt berguna tok aq.. bab bnyank sanggt trick kat c ni.. apa pon aq nk jdi cam korang juak... nk blajar dan nk jd haker cm korng.. sila beri tunjuk ajar... thanks bro...

Death_hunteR pada 02:11 AM, 11-Feb-13

brO..aq gune k660i,dah follow cne nk buat tnet sting tuk sony.. tp lpas msuk kt proxy sting nk buat ape lg ? #sila tunjuk ajar.. thanx

summpit mariii pada 07:40 AM, 22-May-13

joeee. . klaw sony k800 nhe mcam mna. . unable to connect sak nhe. .

DoN_z TouCh95 pada 01:38 AM, 04-Jul-13

Brow boleh kah . . NOKIA C1-01 Tengok astro . . :/

DoN_z TouCh95 pada 01:39 AM, 04-Jul-13

Brow boleh kah . . NOKIA C1-01 Tengok astro . . :/

dickies mazolank pada 11:46 AM, 20-Jul-13

Mkomz. . .boleh mnta tunjuk operam mini free internet dan tetapannya bwat samsung GT-S5360 . tolong ak yah !

Ismail pada 05:27 PM, 30-Jan-14

Klw untuk hp c203 cm mna mau cetting tol0ng ajar sikit

zaidy pada 06:17 AM, 06-May-14

camne klo set android lenovo???
detail ya.. thank sebelumnya.

Langganan komentar: [RSS] [Atom]

Komentar Baru

[Masuk]
Nama:

Email:

Komentar:
(Beberapa Tag BBCode diperbolehkan)

Kode Keamanan:
Aktifkan Gambar