CARA BUAT AKAUN EMAIL YAHOO GUNA OPERA MINI

by hack by hacker24 on 04:12 AM, 09-Apr-12

Category: Pelbagai-Tips-Trik , Tutorial

Sebelum ni aku dah share Cara Buat Email Gmail Guna HP,kali ni nak share Cara Buat Akaun Email Yahoo Guna Opera Mini melalui handphone (HP).

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Mula2 masuklah login.yahoo.com lalu klik create new account.Kemudian isilah form2 yg diminta di situ.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Pada form name isilah first name korang pada kotak atas dan last name pada kotak bawah.

Pada Gender(jantina) pula pilihlah male(lelaki) atau female(perempuan).

Pada birthday(tarikh lahir),pilihlah month,day dan year(bulan,hari dan tahun) kelahiran korang.

Pada country(negara) pula pilihlah Malaysia.Language(bahasa) biarkan English.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Pada bahagian select an ID and password,pilihlah ID yg korang suka.Contohnya kalau korang pilih ManChess93,nanti E-mail korang akan jadi ManChess93@yahoo.com.

Kemudian pada password masukkanlah password yang kuat dan selamat.Pada re-type password tulis balik password yg korang dah tulis tadi.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Sekarang pada bahagian in case you forget your ID and password....

Pada secret question 1 pilihlah salah satu.Pada kotak your answer tulislah apa saja(Cth:Kayafas).Pada secret question 2 pilih lagi salah satu.Pada kotak your answer,tulislah apa saja(Cth:Henokh).

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Seterusnya korang salin huruf dan nombor yg ditunjukkan seperti di atas.Salin 100% sama huruf besar dan kecil kemudian tulis pada kotak type the code shown.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Sekarang klik create my account.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Kalau korang dah isi semuanya dgn betul maka dia akan tulis congratulations ! blabla macam kat atas tu.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Sekarang korang dah ada akaun Yahoo mail!Klik continue.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Utk check E-mail korang melalui Opera Mini,masuk saja ke m.yahoo.com lalu klik mail yg terletak pada bahagian atas tu.

OK lah rasanya itu sajalah yg paling jelas yg mampu aku tulis utk korang.Harap korang faham lah yea.

Nak share trik/tips,aplikasi atau penulis jemputan,silakan kontek aku di FB aku.

PERHATIAN : komen korang merupakan motivasi bagi aku.Silahlah beri komen dgn kata2 yg sopan dan membina.Komen yg berunsur spam,lucah,perkauman,hanya smiley dan kurang dari 5 perkataan;minta maaf akan DIPADAM.

Jangan lupa juga follow my Twitter dan add me on FB ! wink

Motivasikanlah aku utk terus menulis dan berkongsi ilmu dgn mengklik iklan di bawah ni :

Ad:COOL LINKS





Sebarkan info berguna ni kpd kawan2 korang di Facebook dan Twitter ! Tekan share button bawah ni :

Share on Facebook Share on Twitter

Comments

33 responses to "CARA BUAT AKAUN EMAIL YAHOO GUNA OPERA MINI"

fadzkian9o [09:13 AM, 09-Apr-12]

dah tau bro., nice info... Follow me...

☆dJz_admiN☆。 [09:25 AM, 09-Apr-12]

sory geng..lama tk singgah sini......biggrin..nice info

Nidzhar [09:51 AM, 09-Apr-12]

kunjungan petang sob.. nice info kawan smile ini lah yang saya tunggu2 dri dlu lagi btw sebagai tanda terima kasih, aku dah klik iklan2 peren smile

Achmad [09:53 AM, 09-Apr-12]

dah tauu la prend...
thanks 4sharing.
aq klik iklannya aje...smile

Blasted [10:09 AM, 09-Apr-12]

Cntik peren :p ..trus d try buat email bru hehe mrgreen

Adi Corner Blog [10:35 AM, 09-Apr-12]

wokey info yg baguz ya.. sukses selalu.. saya mau klik iklan jg ya biggrin

fiean [11:23 AM, 09-Apr-12]

kunjungan balik bos biggrin
Izin nyimak aza razz

patra [11:40 AM, 09-Apr-12]

Maw tanya mcam mna maw akses email yahoo untuk ke fb?

Achmad [10:03 PM, 09-Apr-12]

check in for click your buzzcity

i hope you click my buzzcity again mrgreen
bye smile

MyKeyPad [02:14 AM, 10-Apr-12]

@patra,
mksd kw mcmmna tu kwn?kurang jelas. . .

Pa [02:44 AM, 10-Apr-12]

Dngr2 khbr angin, facebook akan mengeluarkan emel sendiri, btl ka tu?

Trickparahack [03:23 AM, 10-Apr-12]

Bro,aku dh trai xbole la,bile aq nk select male,yg mont plak yg kosong,bile select mont,male plak kosong.knp ek?

mugiwara [07:16 AM, 10-Apr-12]

cmne plak dgn opera mail..?

MyKeyPad [01:41 PM, 10-Apr-12]

@mugiwara,
aik. . .nk jg lg ke. . .lau bnyk yg request tutor buat opera mail aq tulis. . .

MyKeyPad [01:50 PM, 10-Apr-12]

@Trickparahack,
cmni kwn,stiap kli kw msukkn data then tkan ok,dia akn auto loading kn?skg stiap kli kw tkan ok n loading,kw stop. . .smpai pda kolum trakhir bru kw biar dia loading wink

MyKeyPad [01:52 PM, 10-Apr-12]

@Pa,
urm. . .e2 aq xpasti pla kwn. . .mri kta tgu dn lihat sja la yah smile

Spek [04:27 PM, 10-Apr-12]

Facebook mmg dah lama pun kuarkn email sndiri...username tu la email fb sbenarnya nama@facebook.com

Trickparahack [05:25 AM, 11-Apr-12]

Ok bro,thanx sngat2.aq dh dpt buat.thanx bro.aq dh click bnyak kt blog lu bro.nnt aq click g.ok.thanx.

MyKeyPad [12:07 PM, 11-Apr-12]

@Trickparahack,
sma2 jg kwn. . .tQ jg ye sbb sudi klik mrgreen

Patra [11:21 AM, 12-Apr-12]

admin, aku da siap buat email di yahoo, dan succes.. masalahnya macam mana mau buat email yang da jadi di yahoo tadi untuk ke facebook ?

ameng budak sandakan sabah [01:42 PM, 15-Apr-12]

Admin napa d gambar tu x sama dgn yg aQ bka kat hp . Pening aQ mau buat . Tolong ajar !

MyKeyPad [11:38 AM, 16-Apr-12]

@ameng budak sandakan sabah,
uik?kau masuk kat situ pakai apa?mesti guna Opera Mini 4 atau ke atas tu..

Naslin [01:28 AM, 27-Apr-12]

aku dah klik iklan mu 10 kali la

MyKeyPad [11:32 PM, 27-Apr-12]

@Naslin,
trimas kawan for support..sangat memotivasikan aku wink

jack [05:07 AM, 03-Jun-12]

nice bro..

Fornative [04:48 PM, 07-Jul-12]

mantap masta. Hehe. Sje je jalan2 g sni. Haha

joker [01:18 PM, 10-Sep-12]

ok bro.. tq.

Nur naufal Hanisah [08:32 AM, 11-Oct-12]

kmk sik kah ha............ siapa mok kapil dgn mek buka fb mek anesz biax bujat eat kmk ah

Nurazmin pOmie [07:46 AM, 18-Oct-12]

Kalau daftar yahoo mail guna opera handler ble ke?

wolfmanageal [06:23 PM, 23-Oct-12]

mantap bro

Shuk [12:15 PM, 24-Nov-12]

Tnx fren utk trix opmin nya...tp jap ada jap xda nape...pls

wan danial [06:31 AM, 15-Jan-13]

hrmm dah tau dah..hehehe

wan danial [06:33 AM, 15-Jan-13]

dah tahu dah guna...hehehe

Subscribe to comment feed: [RSS] [Atom]

New Comment

[Sign In]
Name:

Email:

Comment:
(You can use BBCode)

Security:
Enable Images