CARA BUAT AKAUN EMAIL YAHOO GUNA OPERA MINI

Diposting oleh hack by hacker24 pada 05:12, 09-Apr-12

Di: Pelbagai-Tips-Trik , Tutorial

Sebelum ni aku dah share Cara Buat Email Gmail Guna HP,kali ni nak share Cara Buat Akaun Email Yahoo Guna Opera Mini melalui handphone (HP).

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Mula2 masuklah login.yahoo.com lalu klik create new account.Kemudian isilah form2 yg diminta di situ.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Pada form name isilah first name korang pada kotak atas dan last name pada kotak bawah.

Pada Gender(jantina) pula pilihlah male(lelaki) atau female(perempuan).

Pada birthday(tarikh lahir),pilihlah month,day dan year(bulan,hari dan tahun) kelahiran korang.

Pada country(negara) pula pilihlah Malaysia.Language(bahasa) biarkan English.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Pada bahagian select an ID and password,pilihlah ID yg korang suka.Contohnya kalau korang pilih ManChess93,nanti E-mail korang akan jadi ManChess93@yahoo.com.

Kemudian pada password masukkanlah password yang kuat dan selamat.Pada re-type password tulis balik password yg korang dah tulis tadi.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Sekarang pada bahagian in case you forget your ID and password....

Pada secret question 1 pilihlah salah satu.Pada kotak your answer tulislah apa saja(Cth:Kayafas).Pada secret question 2 pilih lagi salah satu.Pada kotak your answer,tulislah apa saja(Cth:Henokh).

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Seterusnya korang salin huruf dan nombor yg ditunjukkan seperti di atas.Salin 100% sama huruf besar dan kecil kemudian tulis pada kotak type the code shown.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Sekarang klik create my account.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Kalau korang dah isi semuanya dgn betul maka dia akan tulis congratulations ! blabla macam kat atas tu.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Sekarang korang dah ada akaun Yahoo mail!Klik continue.

cara-buat-akaun-email-yahoo-guna-opera-mini

Utk check E-mail korang melalui Opera Mini,masuk saja ke m.yahoo.com lalu klik mail yg terletak pada bahagian atas tu.

OK lah rasanya itu sajalah yg paling jelas yg mampu aku tulis utk korang.Harap korang faham lah yea.

Nak share trik/tips,aplikasi atau penulis jemputan,silakan kontek aku di FB aku.

PERHATIAN : komen korang merupakan motivasi bagi aku.Silahlah beri komen dgn kata2 yg sopan dan membina.Komen yg berunsur spam,lucah,perkauman,hanya smiley dan kurang dari 5 perkataan;minta maaf akan DIPADAM.

Jangan lupa juga follow my Twitter dan add me on FB ! wink

Motivasikanlah aku utk terus menulis dan berkongsi ilmu dgn mengklik iklan di bawah ni :

Ad:COOL LINKS





Sebarkan info berguna ni kpd kawan2 korang di Facebook dan Twitter ! Tekan share button bawah ni :

Bagikan ke Facebook Bagikan ke Twitter

Komentar

33 tanggapan untuk "CARA BUAT AKAUN EMAIL YAHOO GUNA OPERA MINI"

fadzkian9o pada 10:13, 09-Apr-12

dah tau bro., nice info... Follow me...

☆dJz_admiN☆。 pada 10:25, 09-Apr-12

sory geng..lama tk singgah sini......biggrin..nice info

Nidzhar pada 10:51, 09-Apr-12

kunjungan petang sob.. nice info kawan smile ini lah yang saya tunggu2 dri dlu lagi btw sebagai tanda terima kasih, aku dah klik iklan2 peren smile

Achmad pada 10:53, 09-Apr-12

dah tauu la prend...
thanks 4sharing.
aq klik iklannya aje...smile

Blasted pada 11:09, 09-Apr-12

Cntik peren :p ..trus d try buat email bru hehe mrgreen

Adi Corner Blog pada 11:35, 09-Apr-12

wokey info yg baguz ya.. sukses selalu.. saya mau klik iklan jg ya biggrin

fiean pada 12:23, 09-Apr-12

kunjungan balik bos biggrin
Izin nyimak aza razz

patra pada 12:40, 09-Apr-12

Maw tanya mcam mna maw akses email yahoo untuk ke fb?

Achmad pada 23:03, 09-Apr-12

check in for click your buzzcity

i hope you click my buzzcity again mrgreen
bye smile

MyKeyPad pada 03:14, 10-Apr-12

@patra,
mksd kw mcmmna tu kwn?kurang jelas. . .

Pa pada 03:44, 10-Apr-12

Dngr2 khbr angin, facebook akan mengeluarkan emel sendiri, btl ka tu?

Trickparahack pada 04:23, 10-Apr-12

Bro,aku dh trai xbole la,bile aq nk select male,yg mont plak yg kosong,bile select mont,male plak kosong.knp ek?

mugiwara pada 08:16, 10-Apr-12

cmne plak dgn opera mail..?

MyKeyPad pada 14:41, 10-Apr-12

@mugiwara,
aik. . .nk jg lg ke. . .lau bnyk yg request tutor buat opera mail aq tulis. . .

MyKeyPad pada 14:50, 10-Apr-12

@Trickparahack,
cmni kwn,stiap kli kw msukkn data then tkan ok,dia akn auto loading kn?skg stiap kli kw tkan ok n loading,kw stop. . .smpai pda kolum trakhir bru kw biar dia loading wink

MyKeyPad pada 14:52, 10-Apr-12

@Pa,
urm. . .e2 aq xpasti pla kwn. . .mri kta tgu dn lihat sja la yah smile

Spek pada 17:27, 10-Apr-12

Facebook mmg dah lama pun kuarkn email sndiri...username tu la email fb sbenarnya nama@facebook.com

Trickparahack pada 06:25, 11-Apr-12

Ok bro,thanx sngat2.aq dh dpt buat.thanx bro.aq dh click bnyak kt blog lu bro.nnt aq click g.ok.thanx.

MyKeyPad pada 13:07, 11-Apr-12

@Trickparahack,
sma2 jg kwn. . .tQ jg ye sbb sudi klik mrgreen

Patra pada 12:21, 12-Apr-12

admin, aku da siap buat email di yahoo, dan succes.. masalahnya macam mana mau buat email yang da jadi di yahoo tadi untuk ke facebook ?

ameng budak sandakan sabah pada 14:42, 15-Apr-12

Admin napa d gambar tu x sama dgn yg aQ bka kat hp . Pening aQ mau buat . Tolong ajar !

MyKeyPad pada 12:38, 16-Apr-12

@ameng budak sandakan sabah,
uik?kau masuk kat situ pakai apa?mesti guna Opera Mini 4 atau ke atas tu..

Naslin pada 02:28, 27-Apr-12

aku dah klik iklan mu 10 kali la

MyKeyPad pada 00:32, 28-Apr-12

@Naslin,
trimas kawan for support..sangat memotivasikan aku wink

jack pada 06:07, 03-Jun-12

nice bro..

Fornative pada 17:48, 07-Jul-12

mantap masta. Hehe. Sje je jalan2 g sni. Haha

joker pada 14:18, 10-Sep-12

ok bro.. tq.

Nur naufal Hanisah pada 09:32, 11-Okt-12

kmk sik kah ha............ siapa mok kapil dgn mek buka fb mek anesz biax bujat eat kmk ah

Nurazmin pOmie pada 08:46, 18-Okt-12

Kalau daftar yahoo mail guna opera handler ble ke?

wolfmanageal pada 19:23, 23-Okt-12

mantap bro

Shuk pada 12:15, 24-Nov-12

Tnx fren utk trix opmin nya...tp jap ada jap xda nape...pls

wan danial pada 06:31, 15-Jan-13

hrmm dah tau dah..hehehe

wan danial pada 06:33, 15-Jan-13

dah tahu dah guna...hehehe

Langganan komentar: [RSS] [Atom]

Komentar Baru

[Masuk]
Nama:

Email:

Komentar:
(Beberapa Tag BBCode diperbolehkan)

Kode Keamanan:
Aktifkan Gambar